Maminy,ktoru odporucate?
Porodnica Bratislava
No veď ti to stále vysvetľujem: optimistický a pozitívne naladený človek, ktorý nezmetkuje a nestresuje, má oveľa menej problémov. Tie sa lepia skôr na takých, ktorí si stále hovoria: čo ak, čo keby, alebo, alebo... neprivolávaj, čo si neželáš. Ak sa ma znova opýtaš, čo by sme robili, tak ti môžem odpovedať iba toto: verili sme, že bude všetko v poriadku a VŚETKO V PORIADKU AJ BOLO. Nemuseli sme teda riešiť žiadne čo keď, alebo...
Ak by sa niečo stalo, RIEŚILI BY SME TO.
No ja by som ako prvú podmienku dal psychickú vyrovnanosť. Ak človekom lomcujú obavy a strach, alebo nedôvera, alebo neistota, nemá zmysel skúšať niečo, čoho sa obávame. Ak je človek pokojný, vyrovnaný a je skalopevne presvedčený, že urobil všetko pre to, aby to dobre dopadlo, že zabezpečil eventuálne aj prevoz do nemocnice, ak by to bolo nevyhnutné, potom si myslím, že pôrod doma je najlepšie riešenie. Ale uznávam, že je to alternatíva vhodná možno tak pre 2 - 5 percent žien, ak nie ešte menej. Lebo ako sledujem okolo seba, tak aj kolegyne, ktoré ešte nerodili, z toho majú obavy. A to ešte nie sú ani tehotné.
takze ponaucenie na dnes:
rodte doma iba ak byvate par metrov od nemocnice :D :D :D
laurina,uplne s tebou suhlasim...co ak by nedajboze mamicka padla do bezvedmia??..ja viem,ze clovek by na to nema mysliet,tiez ma to veru nenapadlo,ked som isla rodit ja,ale keby som mala rodit doma,tak by som asi musela mysliet aj na to..co ak???..a kto mi vtedy pomoze?..nez by som prisla do nemocnice,tak by bolo davno po mne
Ale to bolo najmä preto, lebo sa nedodržiavali hygienické zásady. Vtedy ľudia nechápali, že sterilnosť prostredia je veľmi dôležitá.
Inak - kvalifikovaná asistentka hneď vie, či má dieťa správnu polohu a či pôrod bude komplikovaný alebo nie. Samozrejme že keď sa rodí doma je vždy pripravená aj tá možnosť, že by bolo potrebné ísť do nemocnice. U sestry to ale bolo všetko veľmi pokojné, všetci boli pozitívne naladení, nikto nestresoval a dá sa povedať, že sme všetci, vrátane nej, verili, že všetko dopadne dobre. A tak sa aj stalo. Nedôvera a obavy by to boli iba skomplikovali. Mali sme perfektnú asistentku aj dulu a setra a jej muž sú tiež veľmi pohodoví vyrovnaní ľudia, ktorí berú život v kľude. Pre nich by nemocnica nebola najlepšie riešenie. Malý sa narodil v poriadku, je zdravý a veselý, také krásne kľudné dieťa, žiadne zdravotné problémy ani nervozita. Od narodenia výborne spí a skoro vôbec neplače, len sa stále smeje alebo usmieva. Aj detská lekárka ku ktorej dcéra s ním patrí je z neho nadšená, vraj je to najzdravšie dieťa v jej obvode. Keby ešte bolo možné zredukovať tie povinné očkovania, tak si myslím, že by nemal problémy ani neskôr.
Keby všetky ženy rodili iba v nemocnici, tak by sme sa tu nebavili cez internet, lebo by bol svet bez ľudí. Pôrodnice existujú iba od 19. storočia.
tak to je velmi zaujmave...taky porod by som brala v buducnosti aj ja :Dteda bezbolestny hlavne :D nie ako moja mam co sestru "rodila" 3 dni aj pol.