Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Antikoncepcia Daylette

ivka128

Ahojty, ja mam s touto antikoncepciou velmi dobre skusenosti, no kvoli inym zdravotnym tazkostiam som ju musela uplne vysadit. Ostalo mi doma jedno cele mesacne balenie. Ak by mal niekto zaujem, predam vam ho lacnejsie ako v lekarni. Moj mail pre pripad: ivka182@azet.sk

nikaroxy

Mimi moja sesternica brala HAK od 17 a veľmi fajčila cca od 18tich, prvý rok nič, druhy nič a ked mala 20-21 rokov začala mať problem s cievami, stále jej opuchali nohy. Vtedy fajčila aj krabičku denne, pri jej práci sa jej ani velmi necudujem...no k veci. Isla na vysetrenie ale ono lekárka ti moze odporucit ze by si nemala fajcit tolko alebo tak, ale rozhodnutie bolo uz len na nej, lebo doktor ta nema ako skontrolovat ci fajcis 5 alebo 20 cigariet. No a ona fajcila aj nadalej.. dnes ma 25 a ma stale vacsie a vacsie problemy..HAK vysadila pred pol rokom, musela znizit davku cigariet iba na 2-3 denne...ale aj koli inym zdravotnym komplikaciam. A to bola tuhy fajciar...ono ja verim ze je vam to zatazko ked fajcite dlhe roky..ona tiez skoro 10 rokov, je to velky zlozvyk...vzdy mi tvrdila ze mi zavidi ze ja si zapalit nemusim ked sme niekde boli....

000Mimi000

Ano, viem, že pri každej sa odporúča prestať fajčiť. Viem, že keď sa užíva antikoncepcia a fajčí sa pritom, tak to nemá dobré následky, kt. sa môžu prejaviť neskôr, len či ak niektorá z vás užíva a fajčí (to už jedno akú) či mala nejaké problémy,kt. sa prejavili v blízkej dobe ?...Antikoncepciu mi odporučil Dr. kvôli menštruácii, ale neviem ako zvládnem zredukovať počet cigariet z 20 na 5x na deň. :/

nikaroxy

Mimi pri akejkolvek HAK sa odporúča nefajčiť, alebo začať fajčiť menej ked ju chceš užívať, myslím, že to nie je spojené len s Daylette.

000Mimi000

Čavte kočky, chcela by som sa len opýtať či sú tu aj silné fajčiarky, ktoré užívaju Daylette. Pretože mne ich predpísal včera Dr. no na ich užívanie si musím počkať ešte nejaké 2 týždne. Som silná fajčiarka a Dr. mi nariadil znížiť dennú dávku cigariet na 5x. Tak by som chcela vedieť, či aj vy ste niektorá na tom tak ako ja, a či ste začali fajčiť menej, alebo fajčíte aj naďalej väčšie množstvo s Daylette?? Ďakujem :)

Lila2013

Caute,
i ked vo vseobecnosti niesom fanusikom HAK, mne Daylette predpisal moj priatel - gynekolog na oddialenie menstruacie (nakolko sa da antika jednorazovo pouzit aj na tento ucel). Pocas dvojtyzdnoveho uzivania som schudla tri kila (boli sme na dovolenke a v jedle sme sa urcite neobmedzovali kedze sme mali all inclusive :), prsia ma vobec neboleli - prave naopak, velmi sa mi spevnili co sa mi do plaviek celkom siklo ;) Takze by som sa velmi neriadila skusenostami inych zien pri volbe antikoncepcie, pretoze na kazdy organizmus vplyva ta ktora znacka individualne.

nikaroxy

A ešte jedna vec! Je rozdiel kde si DAYLETTE kupite! Minuly tyzden som bo v BA v Avione a napadlo mi že si musím kupiť. Za jeden mesiac som zaplatila 16€! Kdežto u nás platím 10-max 11€. Už ked v nejakej drahšej lekárni tak 12€. Ale nikdy som za ne nedala 16€. Tolko stála YAZ ktoré som brala pred tým.

nikaroxy

Takže pekne po poriadku :) Ja som 6 rokov brala YAZ! Ano dievčatá YAZ, od firmy BAYER, ktoré boli medializované a v USA na ne zomrelo niekolko zien, ktorým sa spravili hrčky v krvi a bud dostali infarkt, alebo mali zdravotne tazkosti. Mna nastastie nič take nepostrehlo. Ale dodnes si to trosku vyčítam, že som ich brala 6 rokov. Tento rok mi moja lekárka povedala, že už mi ich neodporúča, že su pre mladsie dievcata do 25cca a povedala, že na trh prichádza DAYLETTE a že su aj lacnejšie. Moja prvá otázka bola - nepriberiem? Povedala, že nie. Druhá nie su s nimi spojené nejaké ťažkosti? Povedala, že su velmi účinné proti otehotneniu a že ludia su s nimi spokojní. Beriem ich teda cca pol roka, ale po prečítani pribaloveho letaku a zopar diskusií zo zahraničia a aj na slovensku som prišla na to, že možno som trošku viac podráždenejšia než som bola pred tým, ono sa to ale nedá nijako dokázať, že to je vplyvom hormonalnej zmeny alebo len terajším obdobím (štátnicujem). No postrehla som mierne zníženú chuť na sex. Zvažujem, že či je to užívaním Daylette alebo nie. Odmietam už byť experimentom lekárov a striedaním HAK v mojom veku. Uvedomujem si, že tolko rokov brat HAK moze ovplyvnit mnoho veci. radsej ju asi v najblizsej dobe vysadím a s HAK končím. Nuž aj rodinu treba pomaly plánovať. Poprípade sa budeme asi chrániť ináč. V každom prípade tento týzden sa o tomto probleme idem porozprávať s lekárkou a som zvedavá čo mi na to povie. Niesom blbá, presne viem čo HAK obsahuje, takže budem odmietať presedlanie na inú možno ešte horšiu variantu...len ma zaujíma jej názor. DAM VAM VEDIET :)

Zimka

Ahojte,
ja som musela po katastrofe HAK menom Nuvaring prejst na dalsiu anti menom Daylette, povedala som si, ze za skusku nic nedam, nakolko sme si s partnerom zvykli na ten komfort ochrany, ale nakolko mi uz nuvaring nesadol, po kratkej dobe som presla na daylette, stacilo par dni aby som zistila, ze je to este vacsia katastrofa. Po 5tich dnoch ma zacali boliet prsia, uplna strata libida, nedotklivost, neskutocna podrazdenost. Viac som nepotrebovala a mienku som si urobila. Som vsak nazoru, ze kazda anti posobi na kazdu zenu inak. Takze ak ste rozhodnute pre uzivanie HAK, tak zostava len hladat, kym nesadne, pripadne sa rozhodnut anti vysadit, co po tolkom striedani ja povazujem za najvhodnejsiu alternativu.