Dobry den. Od pondelka uzivam sumamed.
A vcera ma zacalo po uziti boliet brucho a mala som aj krce. Netrvalo to dlho ale bolo to dost silne. NEdalo sa to vydrzat.
Mozu to byt niekake neziaduce ucinky? Vopred dakujem. Moj mail anika.jurkas@gmail.com
Sumamed
mal som zápal predkolenia , liečba Sumamedom zabrala ppo troch dnochzapal zanikol, aleai 4 den som stratil citlivost v nohe aj orientaciu
Neboj-už vtedy som si napisala do kartičky Sumamed-zložka azytromicin. No mne tiež bolo divné, že mi deti vraveli, že vyzerám horšie, ako keď som išla na pohotovosť. Bála som sa v noci aj zaspať, v prípade opuchu krku by mi volali záchranku, čo mi aj moja lekárka povedala. So záchranárom som vtedy aj písala aj fotku poslala, že keby som sa dusila, to by sa prejavilo do pár minút, že u mňa to bola len kozmetická záležitosť, ale človek nikdy nevie. Tá chirurgička mi potom ešte poradila kalcium a myslím, že dosť pomohlo. Kamoška mi rozprávala, že chodila denne na kontrolu na alergológiu po liekoch a potom jej povedali, že mala už hnedé fľaky pod očami-nejaký znak predsmrtných príznakov. To vraj ušla hrobárovi z lopaty. Keby si mi poslala mail, pošlem ti tú fotku.
V tom prípade nesieš brať ani to druhé, aj tam si mala reakciu. Na papierik si zapíš lieky, na kt. si mala aler.reakciu, prilož ku kartič. poistenca, vždy informuj a kontroluj lekára! U obvodného žiadaj zápis priamo na kartu! A za uši si zapíš, že nestačí vedieť len názov lieku, ale jej hlavnú zložku, pretože tá istá látka, kt. spustila alergickú reakciu sa môže nachádzať aj v lieku s iným názvom. Aby si rozumela, ak máš alergiu na acylpirín, kt. u astmatikov vyvoláva záchvat až anafylaktický šok, máš vlastne alergiu na jeho hlavnú zložku- kyselinu acetylsalicylovú, kt. obsahujú aj lieky s názvom Aspirín,...Takže si DÁVAJ veľmi veľký POZOR , máš liekovú alergiu! A propos, čo to do Teba pchali, veď si mala reakciu aj na tú "ich liečbu", ďakuj pánu bohu, že si to prežila.
No mne tiež Sumamed zavaril. Kožná mi ho predpísala s tým, že nikdy som nemala alergiu na lieky a musela som ísť hneď na chirurgiu ukázať hnisavú hrču vo vlasoch-ateróm a kým mi kázala prísť za 30 min. aj s lokálkou kvôli chir. zákroku, už som mala dosť opuchnutú tvár, hneď mi dala Dithiaden, ale doma teplota 38C a zimnica a opuch čoraz horší, tak večer pohotovosť, injekcia Hydrocortisonu a aj Dithiadenu+ Omarit na alergiu, ale v noci som už nevidela na jedno oko, doobeda moja lekárka mi prišla ďalšiu dávku pichnúť a že mám veľa piť, aby sa to vyplavilo a za pár dní mapovitý výsyp po tvári, rukách, bruchu aj malý na nohách a zas ku kožnej a injekcia Dexonu či ako sa nazýva ten liek a masť..no ani ten zákrok nebol taký vážny ako tá alergická reakcia. Jediné šťastie, že som si tbl dala ešte pred chirurgiou a lekárka mi hneď dala lieky, ktožvie, ako by to dopadlo, keby som prišla domov a tam si atb dala. Je pravda, že aj Erytromycín je podobné atb Sumamedu?? Raz v živote som ho brala a veľmi som z neho vracala. Ďakujem!
Ospravedlňujem sa,berie sa buď 1 hodinu pred a l e b o 2 po jedle! Sú antibiotiká, pri ktorých sa berie B-komplex. Ale probiotiká nezabraňujú alergickým prejavom, dokonca môžete mať aj také reakcie, kt. nie sú uvedené.
Dávajte si dobrý pozor pri užívaní liekov, pýtajte sa lekára, č í t a j t e príbalové letáčiky pozorne, neodhadzuje ich. Dôležitý je aj spôsob aplikácie a tekutiny. Sumamed je širokospektrálne antibiotikum,kt. obsahuje látku azitromycín a pod týmto názvom už dostať rovnako účinné generikum/menší príplatok/.Ak ma pamäť neklame, užíva sa 1 hodinu pred a 2 po jedle.Ak dostanete 2 balenia/nie vždy sú potrebné/, musíte dodržať týždňovú prestávku.Dobrý je preto,že ho beriete len pár dní,a tým menej zaťažuje telo. Ale čo je dobré pre jedného, môže škodiť inému.Ak sa u vás objavia nežiadúce účinky, je to dôvod na o k a m ž i t é prerušenie liečby/začervenanie,vyrážky,svrbenie, opuchy, pískanie, vracanie, hnačky,../-je to a l e r g i c k á reakcia. Mohlo by to mať aj fatálne následky, preto berte lieky len v odôvodnených prípadoch, na vírusy-NIE!
ahojte tak 4 dni dozadu ma bolelo a mal som hrdlo spuchnute tak ze som uz nevedel takmer ani prehlatat. Doktorka mi predpisala Sumamed myslim ze po prvy krat. Dnes je to treti den a a dal som si poslednu tabletku. Uz po prvej prislo rapidne zlepsenie a verim ze zajtra teda po tretej budem uplne ok. A to som zial nemohol ani dola lezat ale bol som v praci. Tieto antibiotika su vyborne a som velmi rad ze mi ich dala a ja som sa dal rychlo do poriadku.SAmozrejme netreba zabudat na probiotika inak by mohli nastat zaludocne problemi, mna vsak obisli a nemam ziadne neziaduce ucinky len pozitivne. Vrelo doporucujem.
Lieky sa uzivaju 3dni ale trvaju v tele tyzden