ty co zijete v zahranici ? v akom veku ste odisli,z akeho dovodu,aku pracu ste vykonavali vtedy a terat ? a aako ste sa tam dostali ? zije sa tam lepsie ako na slovensku ? a da sa tam lepsie zaroit aj na pomery v krajine ?
Zahranicie
mne sa nezda ze by boli na zaciatku nejake fofry... zalezi co ide clovek robit, moj prvy zamestnavatel ma nechaval dost v klude asi prveho polroka a vo vseobecnosti som vecsinou isiel po 8 hod domov.... co sa inak vybavovaciek tyka tak to bol mozno prvy mesiac a aj to som chodil len v piatok...
Je dolezite rozhodnut ci clovek odchadza na 'dlhsi vylet' alebo chce v tej krajine ostat. Prve mesiace su stale 'busy' clovek si ani neuvedomuje co sa deje. Po 6-7 mesiacoch sa zacnes citit ako doma, prekonas kulturny sok atd. Dolezite je vsak nepohrdat novou krajinou a ich kulturou, snazit sa ich pochopit a akceptovat. Potom osoba moze aj 'zapadnut' a necitit sa tak mimo. Ja som odisla hned po strednej v osemnastke, zila som v styroch krajinach a mam super zazitky a skusenosti. samozrejme mi chyba slovensko, neskutocne jedlo a ludia. ale zas, zly zakaznicky servis, nastvane predavacky atd.. to mi nechyba.
MajloSS.. za ako dlho? To zalezi na Tebe. Ak budes jeden z tych, ktori budu anglinu pouzivat casto a nebudes lenivy prestudovavat nejake knizky aj cez volny cas, tak potom to pojde rychlo, ale netrufam si napisat Ti ze za 4 mesiace budes na tom jazykovo vyborne. Chapes :) ja anglictinu tiez este bohvieako neviem, ale zlepsila som sa, to ano a neiem Ti povedat za aky cas, pretoze ja rozpravam aj anglicky, aj slovensky a to miesam aj s polstinou..
lebo je cely system zly :D ale tak.. skoda reci
Zaujímavé je, že za 4 hodiny doučovania som sa naučil viac než za poslendé 4 roky čo som na škole. Načo tam potom chodíme? Už si takéto otázky pokladať ani nebudem, prežijem túto šaškárnu zvanú maturita a pápá slovenko.
nj, na skolach je ta vyucba velmi slaba.. co sa tyka tych odposluchov
Presne tak, keď hovoria rýchlo tak im neni rozumet slovíčka "prehĺtajú". Jak minule na hodine, učitelna nám dala posluch z CD: "Tak žiaci o čom bol ten rozhovor?" "Netušíme" :) nula bodov
jj to je natom super, keby takto zrozumitelne bezne rozpravali ludia z anglicky hovoriacich krajin, bolo by super :D
Super, to som kedysi pozerával ale teraz tomu rozumiem, aspom 90% Hovoria jednoduché krátke vety a hlavne pomaly takže sa im dá rozumieť čo hovoria paráda, dik
tu je seerial na ucenie anglictiny.. je to uplne lahke www.youtube.com