ty co zijete v zahranici ? v akom veku ste odisli,z akeho dovodu,aku pracu ste vykonavali vtedy a terat ? a aako ste sa tam dostali ? zije sa tam lepsie ako na slovensku ? a da sa tam lepsie zaroit aj na pomery v krajine ?
Zahranicie
MajloSS.. najlepsia rada je skusit to. Ja Ti tu mozem napisat ako je tu super a zeby som nemenila a Ty dojdes a vsetko bude naopak a budes nadavat, ze nikdy viac. Alebo tu niekto napise ako bolo zle v zahranici, Ty pojdes a uz ostanes, budes mat dobru pracu a nikdy to neolutujes. Pisem to preto, lebo to si musis odzit na vlastnej kozi :) nebolo mi vsetko jedno na zaciatku, ale postupom casu.. a napriklad velke minus? Zmiesavacie baterie na vodu tu najdes malokde, toto mi vadi :D
vevess
no dobre, sice pekne vo vaakuu, ale madari maju aspon trochu mora Balaton :D
vidiet ze bol madar :D
neviem preco by sa nedalo dospiet VONKU.. to by som chcel predebatovat s tym autorom..
Luulii, mas tam vlastny byt alebo dom? to len predpokladam, kedze pises ze si si kupila veci na ktore by si tu setrila strasne dlho.
Luulii - môžeš napísať o aké mínusy ide? Chcem tiež po skončení školy ísť asi do UK a tak prahnem po akýchkoľvek informáciach, dik
jankaaaaaaaaa - a do akej krajiny chceš odcestovať?
Jeden maďarský emigrant raz povedal:,, Cudzina je krásna vec pre mladých, ale kto chce dospieť mal by sa vrátiť domov.´´
Po 10 rokoch ((UK, USA, FR)) som zistila, že tie peniaze naviac mi radosť nespôsobujú a vrátila som sa domov. Nezarábam toľko ale mám pokoj v duši.
6 rokov som žil a pracoval v Rakúsku, 15 rokov podnikám doteraz v Česku.
Z domu do UK (byvam v okoli Londyna, nie priamo v centre) som odisla, ked som mala 20, po skonceni SS. Chcela som ist na vysku, na ktoru by ma vzali, dokonca som mala aj prihlasku podanu a termin prijimaciek. No tie sa nekonali. Pracu sme vybavili cez agenturu, este s byvalym priatelom na odporucanie jeho kamarata. Mam tu najnizsiu mzdu, no platim si sama podnajom, jem ci chcem, viem si kupit veci, na ktore by som setrila nekonecne dlho doma a viem si aj nieco odlozit. Samozrejme, mat viac penazi by chcel kazdy, pretoze vsetko nieco stoji, ale so SVK sa to neda porovnat. Ci uz ludia, potraviny, pristup, praca. Samozrejme, su tu aj minusy nejake, ale plusy prevladaju a domov sa nechystam. Akurat tak na dovolenku..
ak neratam tie prazdninove pobyty, tak som zbalila kufre v 21, sla som do Londyna, doteraz je pre mna ako druhy domov, miesto, kde som ziskala vela skusenosti. odsila som kvoli skusenostiam a peniazom a rada cestujem. zilo sa mi tam ovela lepsie ako na svk. a da sa zarobit, samozrejme. momentalne mam pauzu, lebo potrebujem popracovat na inych veciach a potom planujem ist aj inde.