ti, co ste uz skoncili terapiu, dobre viete, ze s dobrym terapeutom sa tazko luci, ked tolko v zivote svojimi sedeniami pomoze. A potom je tazko len tak poslednykrat odist z ambulancie. Ako ste sa podakovali svojim terapeutom? Aj ste im nieco dali, ci ste si len podali ruky?
ako podakovat
dokonca ferdo mravec sa o nej vyjadril, ze je zlatokopka, ale to este nemal tu cest s tebou :-DDD
Neviem o tom, ze by vysetrovala zadarmo...
Sice o nej neviem vobec nic a prvykrat som o nej pocula na tomto fore, ale myslim, ze zadarmo nerobi.
a co je albertova proti mne? nejaka stara zena ktora sedi od rana do vecera nad knihami, pise clanky ktore nikoho nezaujimaju a vysetruje pacientov zadarmo. to mi akoze chcete povedat ze by som si mala vazit? to urcite nemyslite vazne. len si robite srandu, co?
No len aby si ich raz nepotrebovala :-D
Ked ich nepotrebujes, preco si vlastne bola u tej Albertovej? Ved si vedela, ze nejdes do nakupneho centra alebo do banky, ci nie?
Co sa tyka mojho "ekonomickeho statu"-zarobim si na vsetko, co k zivotu potrebujem. Normalne byvam, nie som bezdomovec, handry si kupim tam, kde sa mi nieco zapaci, nosim kvalitne topanky, zarobim si na dovolenku aj na zabavu, na lieky, na jedlo, na dopravu, na blizkych, na knihy, na vsetko, co potrebujem. A co ma byt? Preco to potrebujes riesit?
PRECO SA POTREBUJES UISTIT, ZE TY TOHO VLASTNIS VIAC?
sisina... mimo temy.. mas 22 a do sveta vykrikujes aka si uspesna.. to skutocne uspesni ludia fakt nerobia... by ma zaujimalo ako baba v 22 v podmienkach trhovej ekonomiky SR dokaze za 4 roky zarobit na dom a auto sama...
neviem kto je ta albertova co ju tu spominate... ale ubezpecujem ta, ze ja nie som ziadna studentka alebo idealistka, ale existuju ludia, ktorich poznam osobne a su to ine kapacity a predstav si, kava z lidlu alebo exkluzivna zo zahranicia ich nezaujima. svoju pracu maju zaplatenu a peniaze vedia otocit ... ale nikde o tom nehovoria. lebo za uspesnych ludi , hovori uspech sam...
nikto mi nemusel nic vstepovat. pozeram sa a vidim. a viem, co chcem. to som ostatne vedela uz davno. vzdy som vedela co chcem a uvedomovala som si aj to, ze nemozem sediet na zadku a cakat kym sa mi o to postaraju rodicia, ze musim sama nieco robit. mam kamaratky ktorych stale este financuju rodicia a im to vobec nevadi. ja praveze si samu seba vazim a velmi si to na sebe cenim ze dokazem aj zo skaly vytlacit stavu. proste mam nos na obchody a som aktivna. nemas pravdu, ze si seba nevazim. lebo keby som teraz padla na hubu a uplne schudobnela, otrasiem sa a znova zacnem od piky. nemam z nicoho strach, lebo za kazdych okolnosti mam pred sebou moj ciel.
vdaka chamtivym ludom ako si ty pada cely ekonomicky system a nici sa ekosystem tejto planety. a kvoli comu? kvoli haraburdam, bezcennym veciam. spravila si niekedy nieco pre niekoho?
ale zaujimalo by ma ako ste na tom s vasim ekonomickym statusom vy. lebo sa len vypytujete ale mne to pripada, ze tiez patrite do tej smutnejsej kategorie. ono to tak totiz byva, ze clovek navonok podcenuje to, po com najviac tuzi. ja som ale za otvorenost a priamost. celkom otvorene hovorim, ze si vazim ked niekto dokaze zarobit peniaze, vybudovat si nejake postavenie a dosiahnut nejaku karieru. je to jedina hmatatelna hodnota ktora po nom ostane. a z ktorej ma aj on sam osoh pocas svojho zivota. a tym samozrejme vie pomoct aj svojej rodine atak dalej. vsetci ti chudobni anjeli nech sa zahrabu niekam do pustovne a tam sa modlia, nepatria medzi normalnych ludi. ja im to neberiem, ale k zivotu ich teda urcite nepotrebujem.
sisina, ale ked si odmyslis tie hmotne veci ako ucet v banke a dom-co nam ponuknes? Kto ti v zivote vstepil presvedcenie, ze bez domu za nic nestojis?
ze co som dokazala? no myslim ze na 22 rokov to nie je take zle. byvam v dome na ktory som si zarobila celkom sama. iba pozemok mi dali nasi, ale stavbu domu som celu financovala ja. mam naozaj slusne auto a urcite nenakupujem u cinanov. a namiesto dlhov mam ucet v banke. nemyslim ze je to malo aj ked mam samozrejme kamaratov ktori su na tom ovela lepsie. ale ved este sa nechystam do dochodku, mam cas to niekolkonasobne vylepsit.