Nudzova operacia - alebo nudzove zasitie rany

AdamKrt

Tak clovek by mal ovladat viacero postupov.

Ako pozeram, neni to az take vzacne... Particka Slovakov sije ranu...

www.youtube.com

Ale sterilita, alebo dezinfekcia im asi nic nehovori.

AdamKrt

Ale spat k teme - nikto nic, nejake dalsie info o samoosetreni, samooperovani, samozasivani ?

Tusim niekde som videl, ze na niektore rany sa dalo zastavit krvacanie prilozenim zeraveho predmetu.

AdamKrt

Flasa s pitnou vodou do ruky, to tiez, alebo ju dam do igelitky. Dalsia flasa pre taku vodu technicku - na umyvanie ruk v aute + dalsia vybavicka...

AdamKrt

jajka001_ Dnes 14:14 - spolu. To neries :)))

lost Dnes 14:14 - a to som z pociatku hladal len kapsicku na doklady a ono sa nakoniec do toho pomestilo.... :)

jajka001_

ja som svoju obsaznu kabelku zredukovala na kapsicku s penazenkou, klucmi, vreckovkami a mobilom. flasu na pitie do ruky a idem.

AdamKrt

lost Dnes 13:41 - vselico :) Napr. rozne doklady, kreditky, penazenku, dazdnik, par zvazkov vacsich klucov, stipacky na nechty, 2 druhy noznic, otvarat na konzervy i na flase. Mini stahovaci meter. Par krabiciek tik takov, cukriky proti kaslu, vitamin C, zinok, selen, horcik, sodu bikarbonu.

Je to rozdelene na viac priecinkov, takze vzdy viem, co kde mam. Na jednom mieste su doklady, potom zas 2x mobily, 2x nabijacky. Baterku, univerzalny kluc na bike. 2 noze - jeden balisong, druhy naradovy - kde je vlastne sidlo, sada cca 8-10 nastavcov na srobovak, srobovak, klieste, pilku, integrovane mini noznicky. Plastovu krabicku plnu zuvaciek na take to domace zuvanie. 2 balicky papierovych vreckoviek. 4 poskladane igelitky. Suprava na sitie - tam ako som ratal je cca 10 druhov farebnych niti, ihly, nastroj na navliekanie nite, gombiky, rozne druhy zatvaracich spendlikov. Potom tam ma sluchadla s mikrofonom na pocuvanie a telefonovanie. MP3 prehravac s radiom, par kusov kluceniek s datami. Nahradne baterie do MP3. USB citacka SD a SDHC kariet. Par najcastejsie pouzivanych CDciek. Doklady od auta a kluce od auta. Rolka - voskovana zubna nit. Univerzalny kluc do rozvadzacov a dalsia sada klucov od rozvadzacov /plus tie dalsie 2 sady klucov, ktore som spominal/. Nahradna bateria do rucneho svietidla /to svietidlo-baterku som spominal/ a pasuje to aj do vibratoru :) Este tam mam Ibalgin 400 a Panadol. 2ks igelitove sacky.

K tomu este chirurgicka naplast na rany, sterilna. Asi 4 druhy dalsich naplasti na rany, po viac kusov. A4 papier, pero. Jednorazove drevene sparadla, balene v papieri. 2ks baterie CR2032 do pocitacov. 1ks silikonova pasta pre pod chladice CPU. 1ks keramicka pasta pod chladice CPU. Sadu cca 20tich srobikov pre PC. 2 plastove stahovacie pasiky. Farebne etikety.

Ma to širka X vyska X hlbka - 17x20x15cm. Je to taka decentna kapsicka na doklady na plece za par eur z cinskeho obchodu.

Priatelka ma podstatne vacsiu kabelku, nevie v nej nic nast a divi sa, ako sa mi to tam moze vsetko zmestit do tak malej kapsicky :)