Nudzova operacia - alebo nudzove zasitie rany

Anatolij

Ono eventuálne sa to dá urobiť veľmi jednoducho, to "niečo" si iba menším nožíkom vyrežeš a ranu iba zalepíš sekundovým lepidlom (viem, to sekundové lepidlo znie ako čistá volovina ale je to najrýchlejšie a zároveň aj najbezpečnejšie - sekundové lepidlo ti aj dezinfikuje ranu). Znie to možno šialene ale je to viac než možné, ale sám sebe by si si to nedokázal urobiť, pretože je to sviňská bolesť, musel by ti to urobiť niekto druhý kto má silný žalúdok. Toto prosím hovorím z vlastnej skúsenosti, totiž pred rokom som bol na stanovačke v Nórsku v lesoch, išli sme traja malo to byť kvázi boj o prežitie (čo vlastne aj bol keď bolo v noci -15 stupňov) ale k veci, môj kamarát spadol na strmom svahu a na ostrej skale si rozťal žilu cca 20 cm pod slabinami, našťastie si nepreťal šlachy inak by nemohol ani chodiť, a ako správni inteligenti sme nemali poriadnu lekárničku. Museli sme ale niečo robiť inak by vykrvácal ale po doktorovi tam ani široko ďaleko nebolo. Takže jeden z nás ho držal a ja som mu tú ranu vyčistil a provizórne "zašil" sekundovým lepidlom, ktoré sme mali len kvôli tomu, že môj kamarát je jeden z tých čo si myslia, že sekundové lepidlo a lepiaca páska opravia všetko. Takto sme ho dali dokopy a síce ťažko ale mohol chodiť. Došli sme po najbližšiu dedinu (čo bolo pre neho mučivých 28 km) a tam žil 89 ročný lekár, no veď lepšie než nič. Toľko moje malé dobrodružstvo a odporúčam ti aby si si buď dával dobrý pozor, alebo so sebou nos vždy kompletnú záchranársku lekárničku, alebo najlepšie ani nevymýšľaj nijaké blbosti. :)

AdamKrt

lost - zatial mam vyuzitie ihly na:

- zasivanie siat, ponoziek, gombikov atd.
- eventuelne zasitie roztrhnutej rany,
- druhy koniec ihly sa da vyborne pouzit na cisteny spiny z poza nechtov :)
- ihla sa da pouzit napr. pri pajkovani plosnych spojov na precistenie dierky ako pomocka pri pajkovani suciastok,
- da sa nou nieco vyskrabat do niecoho,
- daju sa nou precistit napr. naramky, ci hodinky od zaslej spiny
- prepichovanie usi radsej vynecham :)
- ale prepichnut pluzgier, alebo nejaky hnisajuci vacok na palci sa nou da,
- da sa nou prepichnut spicka sekundoveho lepidla, ked je zatuhnute,
- nahriatou ihlou - zapalovacom, alebo nad ohnom, sa da zacelit mensia rezna rana. Brutalne, ale ucinne.
- nahriatou ihlou - sa da opravit rozlomeny spoj u plastov. Plast sa tak da spojit, ako keby sa roztapalo maslo.\

No a nieco cloveka este napadne :)

Maros75

Mala by sa zmenit vyucba na zakladnej.
Chlapci by chodili na vysivanie a dievcata by okopavali zemiaky.
Lebo povacsine chlap nevie ani ako ihla vyzera a prezmenu ak zena vidi krv.......tiez uz o sebe nevie ako vyzera.

Maros75

Mala by sa zmenit vyucba na zakladnej.
Chlapci by chodili na vysivanie a dievcata by okopavali zemiaky.
Lebo povacsine chlap nevie ani ako ihla vyzera a prezmenu ak zena vidi krv.......tiez uz o sebe nevie ako vyzera.

lost

AdamKrt

a poznas kolko ludi co nosi pri sebe ihlu? :)

ja ani jedneho :D

ak nepocitam zeny a ich kabelky :P

asi si tiez jednu kupim :) ved to je male a ma to snad 1001 vyuziti..

AdamKrt

A co tak vlastna operacia znamienka, alebo bradavice ? Napr. existuje moznost miesto vyrezanie, podviazat to - nechat uschnut, alebo podviazat to a cast odrezat. Hoji sa to rychlejsie, ako ked su tam stichy.

Viete konkretne ako sa podvazuje ? Ci to ma byt zviazane co najsilnejsie, aby to uschlo, alebo len tak, aby sa to zlepilo a zrastlo po odrezani a nesmie to byt moc silne, aby z toho nebola napr. gangrena ?
-----------
angela85 Dnes 18:18 - pohoda, vsak to len sije, nic take tam neni.

angela85

to video je strasne. ja som nad takym nikdy neuvazovala, mne je z krvy dost zle, nie to este sit, mne je zatazko o tom pocuvat vlastne citat, ale tie sterilne stichy sufajn aj do domacnosti