Kvasinka-Ako sa jej konecne zbavit?

Laurina22

Ja neviem baby...moj znamy gynekolog mi poradil urobit laboratorne testy na kvasinku,a poradit sa s koznym lekarom aj alergologom,mozno aj zmenit HAK.

Teraz budem mat menstruaciu ale potom urcite zajdem za mojim dokym:-/

dendi1

ja som vydržala bez sladkého asi 2 či 3 mesiace..ale to nestačí...treba sa do toho obuť poriadne...snažím sa, ale vymeniť stravu treba postupne...to by mi asi zničilo organizmus...a ešte pokiaľ sa z toho spamätá...či ni???

Laurina22

No jo kocky,tak aj ja som si teda poriesila stravu,len bude problem to vydrzat....Sladkosti,slanosti,pizza...ale tak jediny svetly bod je ze aspon schudnem:-)

angela85

ja som uz dobrala tie lieky, citim sa zatial dobre, kupila som si aj probiotika, ci co to je
laurina, taky jedalnicek ja mam uz hadam stale, cukry som vylucila hlavne ten biely, i ked musim povedat, ze kazdy tyzden je nejaky ten prehresok, a chleba si peciem doma. no vlastne takto sa snazim stravovat od zaciatku tohto roka a uz som si na to zvykla, nic nesolim, no nehovorim ze v tom neni sol, len proste nedosolujem. jem iba cistu vodu, mineralky ci caje bez cukru. no uvidime ci sa mi uz ulavilo na stalo

emanuelita

laurina ten candivac je hovadina na mraky skúšala som ho a aj femivaxin su na podobnej báze mne to nepomohlo ešte mi to zhoršilo výtok ked som ho brala...takže tak ...
ale horošie je že ja sa citím ako takto lepšie nemám ani pálenie ani výtok ani svrbenie ale tie bolesti v podbrušku sa stupňuju a ja mám strach či to nebude niečo horšie...dnes som volala gynekologovi a nemôže ma zobrať hocikedy sestrička ma objednala až na 13 oktobra...ale nepovedala som jej o mojich ťažkostiach...neviem čo mám robiť či tam mám ísť skôr alebo počkať...

jankaaaaaaaaa

laurina: to ani nejde tak vobec o to ze kde si to chytila ale o to ze mas slabu imunitu a tvoje telo bolo na to haklive.. posilnuj aj imunitu

Laurina22

Bay,pozrite co som nasla,protikvasinkova dieta:

Diéta sa časovo pohybuje od 3 do 6 mesiacov, aby sa kvasinky nevrátili, je dobré tento spôsob stravovania predĺžiť. Základ protikvasinkovej diéty spočíva vo vylúčení cukru a bielej múky.
1, V prvých dvoch týždňoch sa konzumuje hlavne kuracie a rybacie mäso, mliečne výrobky a zeleniny. Uprednostnite dusenie a varenie na pare, počas dňa konzumujte čo najviac bieleho nesladeného jogurtu. Aby ste nestratili príliš na hmotnosti, dopĺňajte stravu o niekoľko lyžičiek olivového oleja, slnečnicovými alebo tekvicovými semiačkami či hrsťou lieskových orieškov.
2, Po 14 dňoch, môžete stravu doplniť o citrusové ovocie, kyslé jablká a hrušky. Medzi nevhodné ovocie patria banány a hrozno. Zároveň môžete jesť celozrnné pečivo, pohánku, zemiaky, celozrnnú ryžu. Zároveň sú povolené tuky: za studena lisované a nerafinované čisté margaríny, rastlinné oleje, umelé sladidlá.
Zo stravy je nutné vylúčiť bielu múku, cukor vo všetkých podobách aj alkohol. "Šetrite" so soľou, čiernou kávou a pri úprave potravín použite bylinky.
Čo je možné konzumovať:
- zelenina: šaláty a čerstvá sezónna zelenina, brokolica, zeler, cesnak, artičoky, avokádo, strukoviny, cukina, baklažán, špargľa, červená repa, chren, olivy, paprika, zemiaky, čakanka, pažítka, pór, paradajky, reďkovka, mrkvy, uhorky, špenát kapusta, žerucha, cibuľa
- ovocie: citróny, kyslé hrušky a jablká
- korenie: bylinky, chren, škorica, ocot, vanilka
- živočíšne produkty: jogurt so živými kultúrami, hydinové mäso a ryby, morské plody, syry, tvaroh, vajcia
- nápoje: mätový čaj, lapacho čaj, minerálne vody, zeleninové šťavy
- oleje a tuky: za studena lisované a nerafinované čisté margaríny, rastlinné oleje
- semena a orechy: lieskové, vlašské a kešu oriešky, kokosové orechy, sezamové, tekvicové a slnečnicové semená
Čomu sa vyhnúť:
- sladkosti: cukor, cukrovinky, hroznový a trstinový cukor, výrobky z instantného kakaa
- nápoje: alkoholické nápoje (okrem suchého vína), sladené a instantné čaje, sladké nealkoholické nápoje
- ovocie: banány, mandarínky, hrozno, broskyne, kompóty, džemy
- zelenina: konzervované výrobky, hranolky a krokety
- živočíšne produkty: marinované pokrmy, ovocné jogurty
- potraviny z múky: biele pečivo, obilné klíčky, prípravky na zahusťovanie, cestoviny z bielej múky