Poslednú dobu, vlastne už možno aj niekoľko týždňou mám taký pocit, že sa mi do ničoho nechce, nechce sa mi s nikým ani komunikovať. Aj tento príspevok píšem dobrovolne-nasilu. Kedysi som bol vitálny celý deň som niečo robil a teraz robím všetko preto aby mi len ubehol čas, nič ma nebavý, nenatchne alebo ani nerozruší alebo nerozčúli. Cítim sa byť prázdny. Mám 19, idem na VŠ, mám dlhodobú priateľku možno mám viac než ostatní z určitého uhľa pohľadu ale neteším sa. S priateľkou nám zrušili deň pred odchodom dovolenku a mne to bolo jedno, nijako ma to nerozrušilo. A to je len jeden z tisícky ďalších príkladov. Opačná pozitívna skúsenosť, prijali ma na všetky VŠ kam som sa hlásil, na vysvečku som mal čistéjednotky ale zdalo sa mi to byť nič, nepokladal som to za významné. Mal som kopec ideálou a plánou do budúcnosti ale teraz ma to neťahá nikam. Možno len obšas pociťujem pocit odísť od všetkého preč.
pocit nechuti
kafik :DD....tvoj pohlad na zivot...je naozaj zaujimavy...vies je rozdiel...urobit nieco blaznive...a urobit nieco nezodpovedne...to co robis ty...moze urobiť iba clovek bez zavazkov...ale hadam nestretnes niakeho pocestneho Riga :D...drzim palce....
skoncit mrtva v lese ok ale co by bolo predtym, to by som nechcela zazit
michal uplne ta chapem...ja mam presne to iste a uz dost dlho a presne by som urobil to co ty...len to neni take jednoduche ako si niekto mysli, len tak odist a nikomu nic nepovedat...mna hlavne brzdi skola a rodina...skus si pozriet filmy -Pláž- alebo jeden podla skutocnosti -Útek do divočiny-, tieto dva filmy sa ti urcite budu velmi pacit a tvoja tuzba po vypadnuti a cestovani bude umocnena:)
bingham :) byť zahrabaná v lese bez náhrobného kameňa je môj sen.. takže nech stopovanie dopadne akokoľvek, furt to vyhrám. Stopári sú blázni, ale radšej budem šťastný blázon ako normálna a v depkách (možno aj z tej normálnosti). Keď ma nezabili arabi, európanov sa nebojím.
Prečo je taký problém pre ľudí, urobiť niečo bláznivé, niečo bez prípravy, aj keď je to dosť nebezpečné.. ale proste aspoň sem tam vybočiť z tých zaužívaných - normálnych a stereotypných - ciest a spraviť niečo iné. Ja hovorím, že je to veľmi oslobodzujúce. Ak nie stopovanie, tak napríklad ísť a robiť nejakého dobrovoľníka: www.inex.sk, ísť kdesi ku koňom, alebo na lazy kde gazdujú mladé rodinky a zodrať sa chvíľu manuálnou prácou.. len tak, aby človek zmenil vzduch, prostredie, aby začal rozmýšľať o niečom inom.. Stali sme sa otrokmi vlastnej neschopnosti, uprostred toľkej slobody.. škoda..
kafik...vela romanov citas...si davaj pozor...aby si neskoncila v niakom lese...uz ked tak veselo stopujes ;)
Stopovanie urcite neodporucam. Jedine keby ste sli viaceri. Ale ved sa nemusite hned trepat za hranice. Zoberte bicykle, stan, sadnite na vlak, chodte na opacnu stranu SVK do nejakeho kempu, tam stretnete mnozstvo perfektnych ludi. Za par EUR dovolenka ako vysita. Si mlady, vyuzi kazdu prilezitost lebo ked budes chodit do prace uz na to nebudes mat cas.
michal, máš/máte ešte niekoľko týždňov prázdniny! Zbaliť sa a ísť stopom kdekoľvek v Európe, kde vás vietor zaveje, je skvelý relax. Stanovte si len smer (juh, sever či západ), ak sa popýtate, môžete za jedlo a nocľah aj niečo porobiť a neminiete ani cent, možno naopak sa vrátite s ďalšou stovkou vo vrecku. Ale môže to byť aj dosť nebezpečné, o tom nepochybujem. Ja mám zo stopovania okrem iných aj skvelé zážitky, zaujímaví ľudia.. kámoške (tiež stopovala s priateľom) nechal jeden chlapík kľúče od svojho domu, že ak chcú, nech mu dajú cez víkend pozor na dom :) úplne cudzí človek im dôveroval.. prečo? Lebo tiež stopoval, keď bol mladý a takéto "nepokojné duše" sú rovnaká krvná skupina ľudí. Oťukáš sa trochu, zažiješ niečo iné, možno to bude úplne o ničom, počítaj aj s tým... Vedieť odhadovať úplne cudzích ľudí, počúvať svoj inštinkt, moknúť pod stanom :) .. na stránke stopár.sk si pozri niekoho, kto vás môže "vyhodiť" za hranice.. aj keby ste šli (alebo si šiel len ty sám) len na 2 noci kdesi von.. choď chlape.
michal. ked budes na vyske informuj sa o projekte Erasmus. Mozes ist studovat do ineho statu. Je to najskvelejsia vec. A podla toho, co si pisal, tak si skvely student, takze by to nemal byt problem ;)
kopec ludi sa len tak zbalilo a odislo, a nejak si uz poradilo. mnoho ludi ostalo, studovalo, a nevedia si zohnat pracu. myslim ze svet patri skor sikovnym a priebojnym , ako študovanym
Možno by to pomohlo ísť niekam s priateľkou. Len nemáme dostatok financí na nejakú dovolenku.
A čo mi bráni len tak odísť? Táto myšlienka vyvoláva vo mne dobre pocity, lenže keď sa na tým zamyslím hlbšie, kde vziať peniaze na cestu? A ak by som sa aj pobalil a len tak odišiel nebude ľahké sa potom niekedy vrátiť a o vyhliadkach do budúcnosti ani nehovorím. Mi to teraz pripadá, že robím všetko preto aby som sa mal možno niekedy v ďalekej budúcnosti dobre. Sám neviem