Poslednú dobu, vlastne už možno aj niekoľko týždňou mám taký pocit, že sa mi do ničoho nechce, nechce sa mi s nikým ani komunikovať. Aj tento príspevok píšem dobrovolne-nasilu. Kedysi som bol vitálny celý deň som niečo robil a teraz robím všetko preto aby mi len ubehol čas, nič ma nebavý, nenatchne alebo ani nerozruší alebo nerozčúli. Cítim sa byť prázdny. Mám 19, idem na VŠ, mám dlhodobú priateľku možno mám viac než ostatní z určitého uhľa pohľadu ale neteším sa. S priateľkou nám zrušili deň pred odchodom dovolenku a mne to bolo jedno, nijako ma to nerozrušilo. A to je len jeden z tisícky ďalších príkladov. Opačná pozitívna skúsenosť, prijali ma na všetky VŠ kam som sa hlásil, na vysvečku som mal čistéjednotky ale zdalo sa mi to byť nič, nepokladal som to za významné. Mal som kopec ideálou a plánou do budúcnosti ale teraz ma to neťahá nikam. Možno len obšas pociťujem pocit odísť od všetkého preč.
pocit nechuti
Áno mal, ale to je to, o čom hovorím resp. píšem. Nemám ani chuť aby som sa zamyslel nad tým, kde čo,ako napíšem.
Takze nic ta nebavi, do nicoho sa nevies donutit, nemas zmysel zivota, najradsej by si presedel, resp. prespal cely den?
Myslím, že nie. Toto som pociťoval aj cez školu, ale v škole som sa necítil vôbec dobre, kvôli kolektívu. Ide o to, že som mal veľké plány do budúcna, či už so vzdelaním, športom, rodinou alebo vlastnou karierov. Každý deň som si predstavoval aké to raz bude. No všetko je to preč. Mám kopu volného času uvedomujem si, že ho môžem využiť na vzdelanie, šport ale ja na miesto toho pozerám simpsonovcov alebo podobné serialy, len aby mi ubehol čas. Stratil som všetky svoje ideály.
Ty si mal jednotku aj zo slovenciny?
A nemoze tvoj stav suvisiet s tym, ze su prazdniny? Ze si stale doma, nechodis tolko do spolocnosti, hm?
Keď som s priateľkou cítim, že ju mám rád a viem, že mi je s ňou dobre ale niečo mi chýba, cítim stále v sebe nejaký pocit prázdna. Keď som s ňou tak to nie je až také zreteľne ale keď som doma a hlavne osamote to veľmi pociťujem.
michal. ani ked sa do niecoho donutis, neprinasa ti to radost? Trebars, ked si s priatelkou alebo hocico. Nenajde sa v tvojom zivote predsalen kusok radosti?