rozmyslam o studovani farmacie. je to zaujimave? je to tazke? ake to je? dakujem za rady
Aka je farmacia (VS odbor)?
Ja som raz počúvala speváka z Tublatanky Maťa Ďurindu - on je PharmDr. a rozprával o tom že keby nespieval tak by robil len to čo vyštudoval..vraj to je veľmi ťažké štúdium ale aj veľmi atraktívne :(( nuž...veľa šťastia!:))
fufo...praveze mam pocit ze ty si ten typ...co uveri vsetkemu co si precita...tpch ti dobre napisala...
tpch - ja som argumenty poskytol, ty sa zmôžeš len na urážky, to svedčí o všetkom. V systéme plníš svoju bezvýznamnú úlohu, ignoruješ fakty lebo sú priveľmi šokujúce na to aby mohli byť pravdivé, veríš len tomu čo ti povedia v telke, alebo v škole, je to veľmi smutné..
Farmácia sa stane jeden z najlukratívnejším odborov na Slovensku, hlavne vďaka chystanému zákonu podľa ktorého budú lekári predpisovať iba účinnú látku a nie priamo liek ako to bolo doteraz, tzn. lekárnik v lekárni rozhodne, resp. vám odporučí liek, ktorý je pre vás vhodný. To bude mať za dôsledok, že farmaceutické firmy budú chodiť od lekárne k lekárni a núkať im obrovské úplatky, aby predávali práve ich liek a nie konkurenčný.
tiez som od mala chcela studovat farmaciu, zboznovala som chemiu biolu matiku atd.. ale ked sa trebalo rozhodnut nad strednou skolou, rodicia boli zasadne proti tomu aby som isla na farmaceutickeho laboranta.. a mne sa zas nechcelo ucit na prijmacky, aj ked by sa mi vobec vela ucit netrebalo, lebo z chemie z fyziky a z matiky som mala vzdy najlepsie znamky... nakoniec sa to vsetko vyvinulo tak ze studujem technicko medicinsky odbor na vyske a tiez ma to stranse bavi, aj ked studovat sa mi nechce.. ale vzdy tak trochu lutujem tu farmaciu.. vzdy ma tieto veci zaujimaju a lakaju, aj ked asi nikdy nic z toho nebude ..
ale ked sa nad tym tak zamyslam, co z VS? pracujete len v lekarni a vydavate lieky ako to tu bolo spomenute. nieje to frustujuce pre cloveka co vystudoval tento fakt tazky odbor?
fufko, neobtazuj hovadinami :-D Svoje komplexy si ries na niekom inom.
Je mi jasné, že väčšina z vás aj keď sa drvíte chémiu a iné predmety ich nakoniec v praxi vôbec nevyužijete a budete len vydávať lieky predpísané doktorom ale aj tak by som sa nedokázal preniesť cez to, že dávam chorým ľuďom lieky o ktorých viem že pacientom nepomáhajú, ale pôsobia len ako placebo, v lepšom prípade len potláčajú symptómy a navyše keď viem, že farma firmy sa riadia heslom - chorý pacient, dobrý pacient. Ako to ty vlastne dokážeš? Dávať im lieky na vymyslené choroby, dávať im všeliaké neúčinné chemické svinstvá? Či vôbec o tom nemáš páru, nezaujímaš sa čo je v pozadí toho všetkého a ako ovečka v stáde naslúchaš všetkému čo ti povedia?
fufko tak nepracuj nikto ta nenuti ! a 90% ludi co vystuduje farmaciu ide do lekarni, su to len sprostredkovatelia liekov, nie ludia co vedia ovplyvnit vyskum a vyvoj novych lieciv tak tu z nas vsetkych nerob laskavo zlodejov...myslim ze zlodejske charaktery sa daju najst v kazdom povolani , urcite aj v tvojom !
baby ja studujem farmaciu va BA ... volne leto mam teraz prvykrat a to som skoncila treti rocnik :D nie je to med lizat, neskutocne vela raz som si trieskala hlavu preco som sa na to dala ale ked uz bude po skole bude to fajn, najhorsie je preskakat si tych 5 rokov.. ( aby vas potom niekto v lekarni oslovil sestricka alebo predavacka ako kolegynu vcera :D )
V živote by som nechcel pracovať vo farma priemysle a podporovať svojou prácou ich zverstvá:
hej hej, urcite v skriptarni by sa to dalo