rozmyslam o studovani farmacie. je to zaujimave? je to tazke? ake to je? dakujem za rady
Aka je farmacia (VS odbor)?
zaplat si to doma, ale asi neevies este sumu tak nic. postup je nasledovny, prides k domovnicke, povie ti na akej si izbe, kolko budes platit, das jej pravdepodobne vsetky papiere a potom budes musiet ist zaplatit sek. tam nedaleko je posta. po zaplateni seku mozes prist opat k domovnicke a da ti kluc. vtedy sa mozes ubytovat a doniest si vsetky veci do izby. a ubytovat (cize tuto cinnost co som popisala) nemusis robit po zapise. ak chces - mozes, ak nechces - nemusis. tusim ze ubytovat sa je potrebne do 30.9. ak sa dovtedy neubytujes stracas narok na ubytovanie.
inak uz je rozvrh :(
tpch, pocuvaj, nemam to zase az tak blizko, aby som tam mohla chodit kedy sa mi zachce, takze by som zajtra chcela vybavit vsetko co budem moct. Kamoska bola na zapise na medicine a hned jej aj nabalili knihy.
Papiere na ubytovanie nam uz prisli, potrebujem fotku, zaplatit za 2 mesiace a neviem co este. Len som nevedela co tym myslia, ze sa plati pri ubytovani-ci je to vtedy ked tam uz pridem aj s vecami, alebo aj teraz po zapise.
s knihami - bud od starsich spoluziakov podla toho co vam povedia vyucujuci alebo chodit po skriptarni, kniznici ci knihkupectvach. niektore mozem este aj ja predat, ale asi z prvaku uz nic nemam..
ubytovat sa mozes uz aj po zapise..prides na intrak, zoberies si tlaciva a vlastne neviem ci vam tlaciva neprisli uz postou, tak prides na intrak so zaplatenymi sekami a "len" sa ubytujes..
ohladom intraku sa trebalo informovat skor, alebo vyhladat info na stranke intraku
a knihy? :D teraz uz? :D este si nic nechod vyberat. lebo odporucanu literaturu ti poradia vyucujuci
Ty si nejaka chtiva...neboj sa, to ta prejde.
Ako je to s knihami? V stredu je zapis, mam uz zajst do kniznice? A tiez intrak? Moje kamosky na inych skolach sa uz boli ubytovat, ako to chodi na farmacii?
vo vyskumnych ustavoch napriklad. ale nato potrebujes mat nejaku prax asi najskor
Keby som vyštudovala tento odbor, tak kde všade sa dá zamestnať? čo som počula tak vačšinou sú to lekárne, čo nie je zlé ale mňa to až tak neláka. Aké sú ďalšie možnosti?
uplne suhlasim. takych ludi co vystuduju farmaciu si treba vazit a kvalitne ich ohodnotit, nie len tak im ponuknut priemerny plat ako maju ludia bez stredoskolskeho vzdelania
Farmaceuti pozor!!!! Nenechajme sa zdierať!!!
Pri hľadaní práce a dohadovaní si platobných podmienok sa často stretávame s ponukami okolo
500€. Nenechajme sa oklamať. Naša kvalifikácia by mala byť dostatočne ohodnotená. Alebo máte
pocit, že ste vyštudovali alebo študujete veľmi jednoduchú školu, že si zaslúžite plat ako čašnícka,
že vaše povolanie nie je dostatočne kvalifikované a nenesiete istú zodpovednosť?
Tieto platy si vynucujú siete lekárni, pretože oni nehľadajú farmaceutov, im stačia predavači.
Nenechajme zo seba urobiť predavačov. Naša práca si vyžaduje oveľa väčšiu zodpovednosť a
kvalifikáciu. Myslím si, že siete lekárni ako je Dr. Max, Sunpharma a podobne, zarábajú dosť aby si
mohli dovoliť patrične nás ohodnotiť. Áno, je kríza, ale máte pocit že je menej ľudí chorých? Alebo
že sa vydáva menej liekov? Práve naopak!!! Majú nás z čoho zaplatiť, ale nechcú. Preto, že pre nich
je dôležitý zisk a nie poskytovanie kvalifikovanej zdravotnej starostlivosti.
Ak sa necháte oklamať a prijmete takýto trápny plat, neuškodíte len sebe, ale aj nám ostatným. Veď
ešte pred pár rokmi boli platy farmaceutov na východe skoro dvojnásobné ako na západe. A teraz?
Odkedy skončili v KE prví študenti, ktorí boli ochotní zobrať nižší plat, plat na východe klesol
natoľko, že je porovnateľný alebo dokonca ešte nižší ako v západných mestách.
Preto prosím všetkých študentov, ktorí študujú na farmáci v BA aj KE, neškoďte sebe a nám
ostatným a nechajte sa patrične ohodnotiť za svoju prácu.
Platový profil - Lekárnik, farmaceut
Odbor: Zdravotníctvo a farmácia
Slovenská republika Bratislavský región Regióny mimo BA
Dolný kvartíl 1 000 980 1 080
Medián 1 180 1 030 1 200
Horný kvartil 1 300 1 350 1 300
Priemerná mzda 1 190 1 200 1 190
Údaje sú vypočítané za posledných 24 mesiacov a zaokrúhlené na celé desiatky euro.
A MÔŽEME ŽIADAŤ AJ VIAC!!!
FaF UK, 5.roč