Nie som stastna vo vztahu, kde robim chybu?

Príspevok v téme: Nie som stastna vo vztahu, kde robim chybu?
asi naivna

Mam 5 rocny vztah, dali sme sa dokopy v 3 rocniku na vysokej skole. Zo zaciatku to bolo pekne, ale asi po roku, ked sme boli na vylete v Parizi s priatelom, jeho kamaratom s frajerkou, kvoli hadke pred nimi, mi povedal, ze je koniec......uprosikala som ho, ked som plakala a ponizovala sa pred jeho kamaratmi....po 3 hodinovom prosikani v letiskovej hale a v lietadle, nakoniec povolil....MOJE PRVE SKLAMANIE,
Potom to klapalo dobre, s obcasnymi vycitkami z mojej strany, lebo som nechcela pochopit, preco ma chcel nechat vtedy v Parizi. Po troch rokoch vztahu, som sa dozvedela, ze sa stretol s ex-priatelkou, (jeho prvou laskou, na kt nevedel zabudnut, lebo ona nechala jeho nepeknym sposobom(. To stretnutie prebehlo v spolocnosti jeho kamaratov, ja som tam nebola........s ex si vyliali city a uzmierili sa.......Vsetko mi povedal...

Moje sklamanie, prislo, ked som sa nahodne dozvedele, pri otvoreni jeho emailovej schranky, ze to stretnutie s ex nebolo iba jedno, ale viacere a ze si takmer rok dopisovali a tajili to predomnou a jej priatelom......asi im to lichotilo, dvihalo ego a vzajomne si vylievali srdcia
Od toho okamihu sa zacal kolotoc vycitiek z mojej strany, obvinujem ho, ze zlyhal........mala som a mam hrozne depresie......

Vztah pokracoval.

Po skonceni vysokej skoly, som odisla do BA, kam sme mali ist povodne spolu, ale nakoniec to nevyslo.......priatel zostal v rodnom meste a potom po pol roku odisiel pracovat do Ciech.

V BA som zostala rok a pol a bolo to najhorsie obdobie mojho zivota, vidavali sme sa minimalne, lebo nechcel za mnou cestovat, moje depresie sa zhorsili a aj moje vycitky sa stupnovali.

Po roku a pol, som sa vzdala vsetkeho, co som si vybudovala v praci a odisla som za nim do Ciech, lebo som strasna ziarlivka priznavam a bala som sa, ze nas vztah krachne.

Dnes mam za sebou skoro 5 rocny vztah, plny sklamani, plny vycitiek, obrovskych psychickych problemov,malych fyzických atakov a depresii......boli aj pekne veci......ale to zle sa na mne podpisalo.......fyzicky

Ciastocne si za to mozem sama, lebo som vecny pesimista, mam sklon k depresiam, som ziarliva a zavisla na partnerovi

Jeho postoj ku mne sa zmenil.........uz neplanuje spolocnu buducnost, vzdy mi povie, ze ma ma rad, ale s vyhradou, resp. s podmienkou, ze nebudem mat psych. problemy.

Neviem, co mam robit, som zufala, neviem, ci mam zostat v tomto vztahu.

Priatel bol poznaceny zo svojho prveho vztahu tym, ze ho nechala ex a akoby sa blokol, nikdy o mna nebojoval...nikdy neprejavoval extremne city....vzdy, ked som mala depresie a vycitala som mu nieco, navrhol mi rozchod....nehladal riesenie

Neviem, co mam robit so svojim zivotom, prosim poradte mi...

Dakujem

asi naivna

rozmyslam kolko ludi ma podobny problem a mozno este vacsi a ziju si svoj zivot, ziju si svoje vztahy....

Kazdy v prvom rade zodpoveda sam za seba a za svoje ciny a mozno sme vsetci iba "v tranze" tak ako ja

dakujem za vsetky rady a prispevky....

sebareflexia je...ale niekedy je depresia silnejsia ako vola cloveka....

asi naivna

Zaujima ma iba nazor, ci si myslite, ze nas vztah nikdy nebral 100%tne??

Lebo ja uz sama neviem, som stratena....

Velakrat som sa ho pytala, preco zlyhal s byvalou, preco si potreboval vylievat srdce a nieco dokazovat, ked bol vo vztahu so mnou.

No odpoved som nikdy nedostala....on to povazuje za normalne a dokonca, ak by mal prilezitost, spravil by to znovu

Neviem, som uplne stratena a mam pocit, ze som zila v sne.......v sne, kt som si vysnivala a tak som sa donho ponorila, ze som nevnimala realitu, kt bola uplne ina

prezili sme aj vela pekneho a urcite ma mal aj rad, ale asi nie takou laskou, aku som ocakavala, resp. asi mal triezvy pohlad na svet a ja naivny

neviem sa z toho vymotat, ci mam zostat v tomto vztahu aj ked viem, ze velkrat zlyhal, ze pri problemoch nehladal riesenie ale vzdy si vybral tu lahsiu cestu....lahsiu prenho, ze navrhol rozchod

Chcela by som sa od toho vsetkeho odosobnit, ale je to este prilis cerstve, ponaram sa hlbsie do svojich depresii a mozno, ked otvorim oci a preberiem sa z tohto mojho "sna" pochopim, ze som nemala bojovat ani vtedy v parizi....ked sme boli spolu iba rok

neviem....som stratena

asi naivna

Aby som to objasnila,

ja som mala depky z toho, ze vzdy, ked som mala iny nazor ako on, alebo ked som ziarlila, alebo ked som mu vyhodila na oci, ze si vylieval srdce s byvalou........vzdy navrhol rozchod, nehladal riesenie, chcel len utiect.

je pravda, ze som sa nemala doprosovat, ale on je velmi tvrda povaha..........a sam mi viackrat povedal, ze on sa po rozchode so svojou prvou frajerkou zmenil......a ze uz iny nebude

najvacsim problemom nasho vztahu bola jeho nevysporiadana minulost a moje obrovske ocakavania...a zaroven aj moja povaha, ze som sa od niektorych veci nedokazala odosobnit

Mala som sa odosobnit od jeho byvalej, ved to bolo ich zlyhanie a nie moje, tak si mali oni spytovat svedomie.......mala som prilis velke ocakavania

Ja nemam depresie kvoli nejakym komplexom, ide mi o to, ze moje depresie vznikli na zaklade toho, ze som nemala istotu.

ked vam niekto stale navrhuje rozchod a nespravi nic pre zmierenie, tak to by zlomilo aj tu najsilnejsiu osobnost

bsbs

Ahojte!Viem asi ako sa cítiš, zažila som niečo podobné...
Chce to riadnu dávku sebareflexie, pretože muži utekajú od žien, ktoré trpia depresiami, komplexmi a nedajú im dýchať. Muž nechce počúvať depky ani to, že si pribrala dve kilá a máš z toho traumu alebo že máš celulitídu na nohách( to je príklad). To si muž ani nevšimne...chce fungujúci vzťah bez zbytočných \\\"nervydrásajúcich scén.
Ak si s ňou začal písať, tak vieš že na 99% sa vo vašom vzťahu nemohol cítiť dobre.Zvyšné percento sú chlapi, ktorý si pomýlia svoju osobnosť asi s kráľom háremu :). Jednoducho muž , ak nemá dôvod, nevyhľadáva a neuteká za inými (aspoň ten, čo sa necíti byť kráľom háremu).
Musíš sa nad sebou zamyslieť ( to neber v zlom - pre tvoje ďalšie pokračovanie). Sama musíš prísť na to kde robíš chybu, čo sa stalo.Pár nezainteresovaných ľudí, nedzi nimi aj ja, Ťa môže len nasmerovať, ale už je na Tebe ako sa rozhodneš. Či sa konečne vschopíš a budeš robiť niečo pre Tvoju lepšiu budúcnosť alebo sa naďalej utápaj v depkách, ale myslím, že to Ti nepomôže.
Uvedom si svoje chyby a porozprávaj sa V KĽUDE bez zvyšovania hlasu so svojim priateľom. ( Nerozprávaj sa však s nim s tým, že neplánuješ robiť kompromisy...bez toho to nejde a ani nikdy nepôjde). Ale musíš rátať aj s možnosťou, že bude chcieť rozchod. Bude to ťažké - to je jasné, ale tam sa prejaví Tvoja odhodlanosť a pevná vôľa zmeniť sa do budúcnosti.
Čiže SEBAREFLEXIA, SEBAREFLEXIA A EšTE RAZ SEBAREFLEXIA!
Hlavu hore dievča! :) Bude držať palce!

polepet

ja raz nepochopim ako si niektore zeny nedokazu vazit samu seba.. a potom sa cuduju, ze si ich nevazia ani druhi..

asi naivna

Ano, je to pravda, nie som najidealnejsia povaha, ale ide mi o princip, preco o mna nebojuje??,

citim krivdu,

vzdy, ked bol problem, hoci len maly, navrhol rozchod a potom ma nechal, aby som onho bojovala.........

ja si myslim, ze muz by mal v prvom rade bojovat o zenu

citim krivdu za to, ze mozno ho ovplyvnil jeho predchadzajúci vztah a zatal sa, ze uz nikdy nebude o ziadnu zenu bojovat

Vzdy, ked navrhol rozchod a nechal ma, nech onho bojujem, aj ked sme sa nakoniec zmierili, citila som sa hrozne, lebo on o mna nestal............

tieto negativne zazitky sa vo mne ukladali.......stacilo, ze by raz zabojoval a cely ten bludny kruh, by sa zlomil

sway.

Chybu robis tu:
"Ciastocne si za to mozem sama, lebo som vecny pesimista, mam sklon k depresiam, som ziarliva a zavisla na partnerovi."

Tessy06

to je už len také umelé udržiavanie vzťahu pri živote, kde sa navyše snažíš len ty..určite ťa to veľmi vyčerpáva...ten chlapec už očividne nemá záujem, ten kto má naozaj rád, rozchod nespomína...na to či máš ostať v tomto vzťahu, by som ti povedala nie, skôr či neskôr to skončí on, ak to skončíš ty, aspoň odídeš z hrdosťou