Tak som tu znovu! Musim sa s Vami potesit! Dufam, ze to coskoro pride aj na Slovensko a budete aj Vy doma mat moznost, ktoru mi vcera otvoril moj diabetolog. Vola sa to OmniPod (www.myomnipod.com, sorry nasla som info iba v anglictine) teoreticky je to bezdrotova inzulinova pumpa a pracujem na tom, aby mi ju o tri mesiace pri mojej dalsej navsteve diabetologa uz nasadili! Medtronic sa nechyta, toto je novinka, na trhu iba zopar mesiacov v USA. Je to len malinkata krabicka v ktorej je inzulin a k tomu iPOD akoby ovladac, spolu s glukometrom, ziadne trubky, droty, atd. Neviem sa dockat a dufam, ze kym sa vratim domov, tak to bude fungovat aj na Slovensku. Az to budem pouzivat, tak Vam dam vsetkym vediet ake to je, ale z toho co som citala = MUSI TO BYT SKVELE!
Inac moje rozhodnutie pre pumpu bolo z jednoznacneho dovodu=> vysoky cukor, zvysovanie daviek inzulinu.
Ma niekto skusenosti s akoukolvek pumpou? Ak ano, ako to zmenilo Vase glykemicke hodnoty? Hypo or Hyper? Lepsia kontrola? Cakam Vase prispevky!
Inzulinove pumpy - novinky vo svete diabetu
Pre Patesar:
V jednom diskusnom fóre užívateľov púmp Omnipod z USA som videl cenu nového typu v hodnote 149,5 USD...
Pozor však, pumpa Omnipod nie je na Slovensku registrovanou zdravotníckou pomôckou a tak všetky náklady na jej používanie by musel hradiť slovenský používateľ v plnej výške!!!
Cenu inzulínových púmp ktoré sú registrovanými pomôckai na Slovensku aj s cenami infúznych setov nájdeš v súbore "cast_3_zoznam_oprav.xls", ktorý bol v poslednom návrhu kategorizácie zdravotníckych pomôcok a nájdeš ho na webe MZ SR na adrese: www.health.gov.sk
V tejto excelovskej tabuľke sú inzulínové pumpy uvedené od riadku č.1421.
K navrhovaným zmenám v pripomienkovom konaní nedôjde - lebo Kategorizačná komisia pozmeňujúce návrhy diabetikov neakceptovala, tak ceny púmp a spotrebného materiálu k nim môžeš brať ako platné... Nová kategorizácia bude platiť od 1.januára 2010.
To: m-aia
Lepsie citaj...
Pozri si www.sladkyzivot.com , citaj a "vsjo budet jasno...", "andel" momentalne zije v USA... :-)
andel
pls ako si sa k tej pumpe z USA dostala?? mas tam rodinu??
dik
penpen, glukowatch sa uz nepredava, firma ich stiahla z obehu, nakolko nebmerali s presnostou a boli tam velke vykyvy v hodnotach nameranych glukometrom a glukowatch. Samozrejme, ze pracuju na niecom podobnom, pripadne na zdokonaleni ich systemu, az nieco zistim, opisem to na svojom blogu www.sladkyzivot.blog.com
nenašiel niekto trochu novšie spravy ohladom glukowatch,teda merania glukozy v hodinkach?:
www.zdrav.cz
Pre andela.Dobry den, mozem Vas poprosit Vas mail, mam vela otazok ohladom omnipod-u.dakujem. mail margaritka.b@hotmail.com