Parkovanie pred garazami

Prezyvka55

pred garazami nemas co stat aj ked to neni jeho pozemok, vid zakon. takisto ako nemozes stat pred niekoho domom aj ked pred tym domom nie je jeho pozemok.
co takto si kupit garaz a alebo miesto a neplakat ze nemas kde parkovat?

antifff

pre nahodnych googlujucich tu pridam citaciu zo zakona o cestnej premavke. Evidetne tu totiz fici vykladanie si prava bez jeho znalosti.

Takze, § 25 Zákon č. 8/2009 Z. z,

(1) Vodič nesmie zastaviť a stáť
...

u) na iných miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel;
osobitne na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov, vjazdov a výjazdov z objektov určených na zásobovanie alebo parkovacích
miest.

Toto zahrna aj garaze. Inymi slovami ak parkovanim pred garazou branite vjazdu/vyjazdu vozidiel dopustate sa priestupku, kto je vlastnikom pozemku nehra absolutne ziadnu rolu.

hviezda01

...u nas je viac takych susedov,ktorim to vadi,ze pred ich garazamai parkuju ine auta,ale aj tak si myslim,ze to nieje preto,zeby nemohli vyjst,alebo vojst do garaze,ale preto,lebo sa tam potom nemozu postavit oni so svojimi autami...hladam aj na nete dajaku stranku,kde to pise zakon,kolko od garaze mozem parkovat,ale neviem presne najst..poradite?...a dakujem za prispevky

george303

Jednoduche riesenie , neviem si to sice predstavit ale takto : Ak ho pri tom parkovani nejako obmedzujete pri parkovani v jeho garazi tak ma pravdu on a nemate tam co parkovat ale pokial je to tak ze ho nijako neobmedzujete a na tom mieste je normalne parkovacie miesto take aby to nemohla riesit ani mestska policia tak by som tam uplne vklude parkoval a v zivote by ma nikto nedonutil to auto preparkovat !! A len by som uvidel na mojom aute nejaky skrabanec alebo nieco podobne !!

lost

uplne vazne ved je to vychcany gay !
dam ti jednu radu do zivota:
ak mu toto nechate, povie si, ze to moze robit donekonecna a aj to bude.
to je ako s dietatom, skusa limity a ked sa nic nedeje, potom si pomysli ze to je OK.

hviezda01

...do pekla,dnes znova...vraj,to nieje parkovne miesto,aby som si to preparkobvala,lebo on nemoze vyjst z garaze...tak to manzel preparkoval...ked som isla neskor von,tak na to istom mieste stalo jeho auto....oni by chceli aby sme boli ohladuplni,ale preco nie su aj oni??...maju dve auta a ani jedno v garazi,keby so dali jedno auto do garaze,bolo by o jedno parkovne miesto viac....ja viem,ze to je ich vec,co maju v garazi,ale nech potom nebuzeruju ostatnich....

lost

tak to potom maju viac ako 2,5 metra, mozno aj 3 metre na to aby z garaze vysli ?

lebo ked ano tak to musi mat nejaku limuzinu aby to nevytocil :D

hviezda01

...alebo inak,medzi garazou a parkovnym miestom prejde v pohode nakladne auto...a este je tam stale miesto...asi tak