Vaginizmus

Príspevok v téme: Vaginizmus
beznádejná

Poprosím len o "normálne odpovede" ... ďakujem

... mám problém so sexom ... partner do mňa "nevojde" ani na špičku, pretože ho "tam" neviem prečo, nevpustím ... skúšame rôzne polohy, no už dlhú dobu ideme na to len zboku, pretože to najmenej bolí - niekedy vôbec ... čítala som, že to môže byť vaginizmus, tak sa chcem spýtať, či má niektorá žienka s týmto problémom skúsenosť a samozrejme, s jej vyliečením ... ďakujem !!

milióny žien a mužov si sex užívajú a my sa len trápime ... neviem sa odhodlať ísť k lekárovi a povedať mu o svojom probléme ... je to ťažké !!

Cathy77

Žienky, trápila som sa s týmto 7 rokov, viem, čo to obnáša,ako to bolí, ale naučila som sa aj bojovať s tým a spoznala som aj rôzne metódy "ako na to", aby to bolo lepšie. Ak by sa niektorá chcela o tom porozprávať, nech mi prosím napíše na cathyqueen@centrum.sk. Rada odpoviem na každú otázku, rada poradím vo všetkom, čo budem vedieť o tomto probléme. Prešla som mnohými vyšetreniami u rôznych lekárov, ale makala som na sebe aj inými spôsobmi. Viem, že to bolí, ale hlavu hore, dá sa to prekonať. :-) Prosím, nenechávajte mi komentáre tu, málokedy sa na fóra vraciam. :-)

Marianka123

Ahojte, rovnako aj ja sa pridavam k tomuto sialenstvu. Je mozne,aby som sa mohla s niektorou z vas osobne stretnut? Chystam sa na terapiu,avsak stretko so zenou s rovnakym problemom by dost pomohlo. Je to surne, som uz psychicky z toho dost vycerpana.

DorotaChopin

Baby moje, s priateľom sme rok a pol spolu, sex skúšame od minulých Vianoc a nič. Po niekoľkých mesiacoch som sa rozhodla ísť lekárovi a i to som sa musela veľmi premáhať. Najhorší je ten strach. Svojho priateľa milujem a on mňa takisto, našťastie som našla muža, ktorý ma chápe, netlačí na mňa a nikdy to na mňa nevyťahuje, hoc by mohol. Ale mám pocit, že i to bolo príčinou toho, že som sa rozhodla ísť k lekárovi až tak neskoro. Možno keby na mňa len o kúsok viac tlačil, išla by som skôr. Páči sa mi jeho postoj - je to náš problém, nie len tvoj, tak to riešme spolu.
Od pondelka začínam s terapiami u sexuologičky, takže veľmi dúfam, že sa nám to pošťastí, pretože by som veľmi chcela mať raz bábätko a toto ma doháňa do šialenstva. :)
Držím palce všetkým, ktoré si niečím podobným prešli !

žabka

Ja mam tiež podobný problém. Sme manželmi uz 4,5 roka mame dve krasne, zdrave deti a ani dva prirodzene porody mi nepomohli k tomu, aby sa moj problem zlepšil. No kedze mame na seba menej casu pri dvoch malych detoch (3 roky a 4 mesiace) tak nemozme ani praxovat. Ale aj ked sme boli bez deti bolo to o tom istom.
No myslim si, ze je to v mojej psychike - viem ze ma caka bolest tak sa zatvorim.. No mam nadej ze to niekedy bude aj krasne a ze si to vychutname obaja. Pozdravujem vas baby a prajem krasne milovanie s manzelikmi :-)

ta3

Beznadejna, blahozelam, ze si nasla odvahu ist k lekarovi a ze sa Vas problem postupne vytraca, isto Ta k tomu povzbudili prispevky tohoto fora, najma pociatocne Bibisine apely, ja osobne si myslim, ze toto forum plni svoju funkciu velmi dobre, aj ked je to tu velakrat spochybnovane, o vaginizme neviem nic, zato vsak viem, ze najdolezitejsi sexualny organ je mozog, cize vela sexualnych problemov (a nielen sexualnych) tkvie prave v mysleni

beznádejná

... ďakujem za všetky pripomienky .. takže ... prehliadka bola úplne bezbolestná, lekár ma normálne vyšetril, zobral stery, takže ... vaginizmus to nie je, vraj, ked ma normálne vyšetril bez kŕčov a sťahov a to som určite v strese a bez vzrušenia .D, vaginizmus to nebude- síce som bola trošku napätá, no nebránilo to vo vyšetrní ... bude to asi len ostatok z prvého bolestivého sexu a odvtedy mám "traumu"... úľava ... dokonca po tomto vyšetrení sa náš sexuálny život trošku zlepšil ... som si povedala, že keď to nebolí pri prehliadke, kde do mňa lekár pchá rôzne želiezka, prečo by to malo bolieť pri sexe s osobou, ktorú ľúbim ... tak som sa s miernou obavou - ktorú mám vždy - "pustila" do sexu :D ... čuduj sa svete ... som oveľa uvolnenejšia ako kedysi ... ideme na to troška opatrne ... ale časom sa dúfam zo sexu budeme tešiť ... určite som bola hlúpa, že som skôr k lekárovi nešla ... no ale ... lepšie neskoro ako nikdy ... takže, všetky ženy, ktoré máte podobný problém, určite hľadajte pomoc najskôr u svojho lekára !!!

babusik30

ahoj Beznadejna. neviem, ci si uz bola u lekarky. Pridam len vlastnu skusenost.
Trpim vaginizmom a trvalo dost dlho, kym som nato prisla. S manzelom sme uz 5 rokov a mame rovnaky problem. Nastastie mam velmi chapaveho manzela a nikdy na mna netlacil, kazde chceme babo nastal cas, aby som tento problem konecne riesila. Velmi mi pomohol moj gynekolog, ktory mi sam povedal, ze zrejme pojde o tento problem, vzhladom nato, ze ma nikdy nemohol poriadne vysetrit. Takze zacala som si zhanat informacie o vaginizme a zacala som to riesit priamo so sexuologickou. Najtazsie je urobit prvy krok. Vsetko zacina a konci v hlave. Ak vies po anglicky, vela informacii je na stranke:www.vaginismus.com a informacie su aj na stranke www.vaginismus-awareness-network.org
Je to problem, ktory nie je jednoduche vyriesit, ale pokial clovek natom pracuje a ma podporu partnera, pomalicky sa da posuvat, hlavne sa netreba vzdavat, Ver mi viem o com hovorim :)

beznádejná

takže .. okolnosti ma prinútili zavolať do ambulancie ... tak ... som objednaná, nie však pripravená :D ... tak potom dám vedieť, ako som dopadla a či je to naozaj vaginizmus, alebo som "blokovaná" ... !!

ajdbkl

ahoj, do mna sa nevedel dostat niekolko mesiacov. bolesti boli neskutocne. nechcela som o neho prist tak sme skusali a skusali a vzdy som nejako vydrzala. postupne to bolelo menej a menej a teraz uz vobec, ale trvalo to niekolko rokov :(. u lekara som s tym nebola. teraz je uz naozaj vsetko v poriadku, ale spat by som sa veru nevratila. ak s tym nechces ist lekarovi priamo, opytaj sa ho na to pri beznej prehliadke. urcite sa s takym uz stretol.