Nechce sa mi uz zit

xantipkaR

Tieto rady najdi si niečo čo ťa bude baviť sú pekné, ale ak je človek na dne nemá silu na nič ani na to čo by ho bavilo, skrátka ak ti je zle nič ťa nebaví je to dočasné, nesil sa do ničoho myšlienky ťa aj tak budú prenasledovať,bud doma najlepšie sama a vyplač sa vyplač sa kolko len vládzeš dostaň všetko čo ťa trápi zo seba, ked treba tak to opakuj hocikedy uľaví sa ti a ono to opadne a ked budeš cítiť že to je trochu lepšie až potom začni s nejakými záujmami...

soffa

zacni robit nieco co ta bude bavit.skus pomahat druhym,to ta mozno bude naplnat.alebo sa zamestnaj aby si nemala cas mysliet na hluposti.nic v zlom,ale ludia su v podstate na tom horsie ako ty,lebo su stari,chori,osamoteni...ti by sa mali stazovat

BJ

Keby bolo keby, boli by sme v nebi... naco riesit to co mohla urobit, to co mala spravit... ved ona to dobre vie, z chyb sa clovek uci. Ide o to , co moze TERAZ, v PRITOMNOM OKAMZIKU urobit. Situacia je zla, a "Slobodna", co ti pisala nazaciatku, ze musis najst samu seba a silu ist dalej, je jedina cesta, v tom mala pravdu, hoci napisala to dost skaredo. Ty proste nemas v sebe dost lasky, tot vsetko, a je mozne, ze si jej nemala dost ani predtym, a preto si sa nechala vyformovat pocitmi okolia, a nie svojimi. (to je ta chyba nasej spolocnosti mat dieta za kazdu cenu, tlacit do toho atd...)
Napravit to mozes tak, ze nebudes druhy krat robit rovnaku chybu a budes dalej pokracovat podla seba, svojej lasky. Kym tu lasku nebudes mat, dietatu ju predat nebudes moct, a je mozne, ze ta za to bude nenavidiet, proste nebude ta mat rado. Na druhu stranu, ked to dieta od seba nejakym sposobom odlucis, napriklad, ze ho bude vychovavat niekto iny, alebo ho opustis, tiez ta nebude mat rado, a navyse, mnoho dalsich ludi, ta bude odsudzovat. Je to velmi tazke na psychiku, nepodlahnut tomu, a nezacat sa obvinovat aj sama. A hlavne, ked nieje dostatok lasky v cloveku.
Cesta z toho pekla je len cesta poznania, a ta je o objavovani seba, cize cesta sebapoznania, hladania sebalasky. Pokial chyba poznanie, zakonite prijde utrpenie a stalo sa to aj tebe. Zial, obavam sa, ze toto cez forum ani internet nedoriesis, ty potrebujes niekoho v realnom zivote, vo svojom okoli. Asi najvacsiu nadej co tu vidim, ti dava ta slecna, co ti dala e-mail a ty ani nevies zabojovat o to, poslat jeden e-mail. Co tak vytvorit nove e-mail konto, napriklad na gmaily? Aj tak maju najlepsi mail... z gmailu na gmail poslat urcite pojde. Takto hlavu hore, zabojuj dievca, najdi v sebe silu. Prajem ti vsetko dobre.

blondula

uz len to dieta co je vecne zavrete doma,urcite chudatko uplakane a bohvie este v akom psychickom stave ked ju ani nechcela . to je dokoaz toho,ze v niektorych pripadoch by zena naozaj nemala mat dieta a mala ist na potrat ked vedela,ze sa on nebude moct starat a nebude to zvladzat ! sak to sama napisala.alebo ze ked vidi ako si ine maminy svoje deticky privinia ! ona si ho ani neprivinie ? ja viem,vy sa jej zastavate,ale ja nie.ked uz dieta ma,musi sa jednoducho premoct !! aj ja som to mala na zaciatku velmi tazke a aj pocas tehotenstva.uz ani neviem co je to normalne sa vyspat,vratili sa mi migreny a co akoze mam robit ? maly sa mi narodil tiez v dobe,ked mi 12 dni predtym otec zomrel !! byvalo mi fakt zle a placem aj teraz ako to pisem,ale uz len ked som videla,ze to vsetko sa prenasalo na maleho,som jednoducho musela prestat plakavat.poplacem si len ked maly spinka a ked je hore,zabudam na vsetky vedlajsie veci a som len s nim !!! ona by si mala uvedomit ze ma dieta,ktore asi trpi.a sa cudujem,ze jej muz si na nej nic nevsimol !!! uz to mali obaja riesit a nie tuna na fore...

blondula

tak posad malu do kocika a chod na spacir.do parku medzi ostatne maminy !! aj ja som mala asi tu poporodnu depresiu,ale som MATKA a som tu v prvom rade pre mojho drobca !!! ci mi je zle,boli ma hlava,mam teplotu,som na smrt unavena... vzdy sa zdvihnem len kvoli tomu,ze mam dieta a musim sa o neho starat a nie kukat do blba a nevsimat si ho !!! ja kazducky den s malym prebehnem celu dedinu,postretam susedov,porozpravam sa s hocikym,pridem domov a mam lepsiu naladu a vyvetranu hlavu !!! to,ze mas dieta,este neznamena,ze nikam nemozes ist a si izolovana od sveta !! byt matkou je to najkrajsie co moze byt !!! u nas v dedine je par co im zomrelo miminko,dceru maju tazko choru a len jedneho syna maju zdraveho ! toto su ludia co by mali mat stavy ako ty !! ale su silny a tiez sa s nimi stretavama pri spacirovani.väcsinou sa stretneme na cintorine :-(

kpl

Cim dalej citam, tym som si viac ista, ze mas depresiu, poporodnu depresiu post-partum, ktora vrcholi v osmom mesiaci po narodeni dietata. Ak naozaj ako pises uvazujes nad smrtou a si nestastna, chod ku psychologicke. Na jeden pokec, nezavazne, aspon si odskocis od malej. Na tu hodinku ti ju uz len niekto postrazi. Byt matkou je velmi tazke "zamestnanie" a nie je vsetko zlato, co sa blysti. Byt matkou je nesmierne narocne, unavne a akosi u nas v spolocnosti zauzivalo, ze kazda matka musi byt 100%na a stastna, vzdy usmiata a milujuca. Ale takych je velmi malo. Myslim si, ze by mozno stacilo niekomu sa zverit so svojimi pocitmi, mozno manzelovi? Ak nemas nikoho takeho blizkeho komu doverujes, neboj sa vyhladat pomoc. Dieta zenu o vela veci oberie, no na druhej strane aj vela do zivota da. Smiem sa este spytat na tvoj vek?

Ivana 21

bibi123, dakujem, necitim sa uz tak hrozne, i ked viem a bojim sa, ze zajtra to zasa pride :( viem, ze mam bojovat, ale dnes to nejako nejde :(

Ivana 21

Darinka, nejde mi ti poslat mail, ale poziadala som ta na FB o priatelstvo, ak si to ovsem ty, lebo je tam len jedna Darina Matisova.

sl.

no vies niekedy muz nepochopi zenu ako mozno teba tvoj manzel, my zeny sme troska komplikovanejsie predsa, no aj napriek tomu ze si nechcela malu, tak si pre nu mama ktoru lubi a chce ta mat za mamu, vies je dobre aj keby mas kamaratku s ktorou ides von a kedze ja som veriaca tak mne ked je tak moc tazko ale nielen vtedy tak sa modlim k bohu nech mi nejako pomoze ked ja uz nemam sil alebo moznosti a nevidim riesenie. A Boh sa vzdy postaral. to je moja vlastna skusenost. tak ti prajem nech najdes v sebe krasnu manzelku a Boh ti rozumie. Mozno to vyznie ako nejake teologicke rozpravanie ale tak to citim ja. tak sa drž.