Mama odpadla..

Príspevok v téme: Mama odpadla..
TheVrrrrr

Vcera,ked som prisla od kamaratky som nasla mamu lezat na podlahe vo WC. Pokusala som sa ju zobudit, co sa mi po case podarilo. Hned ked vstala si sadla, bolo jej zle a zvracala. Ked som sa s nou zacala o tom rozpravat tak sa rozplakala, ze si nic nepameta. Do doktora nechce ist, ako jej mozem pomoct? Co sa jej stalo?

mriezka

Myslím, že vyšetrenie u neurológa by nezaškodilo. Všetky tie zvláštne zmeny môžu súvisieť s hypofýzou, štítnou žľazou alebo nervovou sústavou.
Normálne jej povedz, že máš len 15 a ešte potrebuješ mamu a ak Ťa má trochu rada, nech ide k lekárovi. Kvôli tebe. Niekto to tu už poradil, myslím, že to je dobrá rada. Neustúp, naliehaj, kým nepôjde.
Inak rozdiel medzi bulímiou a anorexiou je ten, že anorektik nechce jesť, bulimik sa normálne naje a potom si vyvolá zvracania na záchode (to zvracanie nie je spontánne).

TheVrrrrr

Deria a ostatní

a prosím ťa, liečba by bola aká? bola by v nemocnici? alebo by len chodila niekde k psychológovi?

Deria

Povedz tvojej mame, ze ak ta lubi, aby zasla k doktorovi, povedz jej, ze sa o nu bojis a ze ju potrebujes. Tvoja mama potrebuje pomoc a to odbornu.

TheVrrrrr

tak to je anorexia skôr... lebo ako vravím, ona neje skoro vôbec.. a keď je, tak strašne malé porcie nejakej zeleniny alebo tak.. :( takže prinútiť ju, nech zzájde k lekárovi, či ako tomu môžem pomôcť?

annieee

jednoducho:

anorexia: je ked, človek úmyselne odmieta potravu - proste je iba, aby prežil a iba to z čoho najmenej priberie a v čo najmenšom množstve, v krajných prípadoch to môže byť aj vata napriklad.

bulimia: je ked prijma potravu normalne a vacsinou aj v normalnom množstve, ale po chvili ju umyselne vyvracia, z obavy ze priberie, bulimia sa ťažšie dá zistiť ako anorexia, lebo pri anorexii sa človek vyhýba jedlu zatialčo pri bulimii sa možu niektorí aj prejedať... alebo jedia pred ostatnými normálne, ale potom si odbehnú na záchod..(poznám prípad mojej spolužiačky...)

a môže sa vyskytovať aj anorexia aj bulímia súčastne, alebo sa obe ochorenia striedajú... je to u každého rôzne, takto ťažko povedať, na čo trpí tvoja mamka..

annieee

podľa mňa je to bulímia a pokým sama nepochopí, že robí zle (nie len sebe ale aj tebe) nikto s tým nič neurobí.. treba ísť ku psychológovi..