obavy z buducnosti

Príspevok v téme: obavy z buducnosti
nudny

mam obavy z buducnosti, co sa tyka mojho buduceho povolania. Zatial neviem presne co by som chcel robit teraz chodim na strednu skolu a napadlo ma ze by som mohol skoncit ako knaz. Rodicia to odo mna neocakavaju, ale ja si sameho seba neviem predstavit v nejakom inom povolani. Zatial po tom sice nejako moc netuzim, ale mozno to pride. Necitim zatial ze moj zivot ma nejaky zmysel, ale tuzim mu ho dat. Som dost neisty a neviem co by som mohol robit ine. Jedine volaco kreativne, umelecke volaco. Podla vas je na knazstve volaco zke? Maju sa knazi zle?

ahaja

vidím že niektorí sa tu prišli hádať odporúčam prečítať si zamknuté znútra od lachmanovej

no jo veru kňaz je nie len kňaz ale aj psychiater :) a všetko dokopy ... skús počúvať svoj vnutorný hlas čo chce ...

Iveta Michael

pozri..kňazstvo je podla mňa krásne poslanie..ale aj náročné. Veľa sa tam vyžaduje..a okrem toho priam nahrádzajú psychológov..ľudia za nimi chodia s vážnymi problémami ale niekedy aj s prkotinami..ale ja napr.mám kamaráta kňaza,ešte je mladý / je aj na FB:)/a povedal mi že je spokojný a šťastný že si to vyvolil..lepšie povedané,vycítil že si ho Boh volá..len na to musí človek vyzrieť!
Nie si vôbec divný..len si ešte mladučký takže máš čas premýšľať nad tým..môžeš sa aj poradiť a nechať sa viesť po duchovnej stránke..to je dobre aj keby si mal iné povolanie..držím palce:)

RNG

Excell, ked neveris krstu, tak naco ho chces anulovat?!?Tam nevidim ziadnu logiku.
Maros 75, mas tendencne protiamericke nazory a hadzes vsetkych vyse 300 milionov do jedneho vreca.
To je nelogicke a vrcholne nespravodlive.
V USA nie je su len ludia, co sa snazia za kazdu ceny nahrabat co najviac penazi.Su aj nezistni, obetavi, cestni a to aj napriek dnes silne tlacenej amoralnosti globalne.
Ako mi napr vysvetlis, ze hoci politici, ktori su aj tu povacsine spiny schvalili nie miliony, ale miliardy ekonomickej pomoci roznym krajinam, tj dar, za ktory casto dostaneme casto len nenavist spat, najma z moslimskych krajin.
www.vaughns-1-pagers.com
Nehovoriac o pozickach a kredite krajinam, ktore to nevratia spat .
Ja nezabudam na to, ako Amerika nastupila do druhej svetovej vojny na pomoc roznym Europskym krajinam, bolo tam vyse 1/2 miliona obeti z US strany, hoci sa mohli na problemy v Europe zvrchu vykaslat a nechat sa ich bit, az obe strany vykrvacaju kompletne.
A dodali okrem toho hrozne peniaze na rekonstrukciu Europy, Japonska atd, z coho sa im nevratilo nic spat , hoci to bolo dane do znacnej miery ako pozicka.
Ja sam by som tu nebol, keby nebol program UNRA, povojnova pomoc Ameriky vojnou znicenej Europe, najma potraviny, vcitane konzeriev, ktore mi zachranili zivot, lebo matka nemala dost mlieka a tak som vyrastal prve mesiace na kondenzovanom a susenom mlieku z USA, dodavanom zadarmo do Europy.

Americania celkove su narod z pristahovalcov s vynimkou tisicrocia v US usadenych indianov, ktorych mozno z toho titulu povazovat za domacich.
A znacna cast su z Europy, takze nevidim ziadny logicky dovod na nenavist Europanov proti "Amikom", okrem vhodneho nastroja pre miestnych politikov obratit pozornost z domacich problemov na vonkajsieho "zleho Americana", na ohlupnutie verejnosti.
Nie je to nic noveho, taketo taktiky sa praktizuju uz tisicrocia a masy na ne obvykle naletia, nerozmyslajuc.
Pre Egyptanov to boli "spinavi Perzania", pre Rim barbari atd, pre nemcov "zakerni zidia" a vsetky nizsie nearijske rasy.
Myslienka, ze "my sme superiorni, ovela lepsi, ako ini", to masy zozeru aj s botami. A ked treba, narobime z druhych ludi hoci aj zvierata, aby sme sa ku nim nemuseli vobec ludsky spravat....

A potom,kto je zaostaly, vsakze a zmanipulovany?

Excell

RNG, nechcel som sa ťa nijako dotknúť, ver si čomu chceš, to je len tvoja vec a nikoho iného, ja som len presvedčený že akékoľvek náboženstvo je podľa môjho názoru strašne nebezpečné a je to najúčinnejší nástroj ako zmanipulovať davy.

Excell

Za najväčšie svinstvo pokladám krstenie malých detí.Bez ich vedomia.K odporu krstu malých detí určite prispieva aj vyhlásenie RKC, ze krst sa nedá zmyť. Dospelým ľuďom, ktorí nechcú mať s RKC nič spoločné, to môže z princípu prekážať.
Takže - ak niekomu vadí, že bol nedobrovoľne pokrstený, nech mu RKC nebráni, keď chce tento krst anulovať.

Maros75

Rng- hadam mi nechces tu pisat,ze ty si nezistny a len vlastne rad pomahas ludom.
Taki americania ako ty......v.zdy hladia na zisk a reklamu ktoru sa tu snazia po tichucky a excelentne podsunut ako jehovovi svedkovia.