obavy z buducnosti

Príspevok v téme: obavy z buducnosti
nudny

mam obavy z buducnosti, co sa tyka mojho buduceho povolania. Zatial neviem presne co by som chcel robit teraz chodim na strednu skolu a napadlo ma ze by som mohol skoncit ako knaz. Rodicia to odo mna neocakavaju, ale ja si sameho seba neviem predstavit v nejakom inom povolani. Zatial po tom sice nejako moc netuzim, ale mozno to pride. Necitim zatial ze moj zivot ma nejaky zmysel, ale tuzim mu ho dat. Som dost neisty a neviem co by som mohol robit ine. Jedine volaco kreativne, umelecke volaco. Podla vas je na knazstve volaco zke? Maju sa knazi zle?

nudny

vtedy mi to vysvetlil tak, ze ked sa toho obavam tak ze sa to nestane, lebo tym by boh porusil moju slobodnu volu. dnes sa toho neobavam, ale som zvedavy ako to budem celkovo zvladat. aj to studium aj to povolanie, ked sa to mozno stane a rozhodnem sa preto.lebo chodim k psychologovi, ten mi povedal, ze podla neho problem s komunikaciou nemem, ale bojim sa hovorit lebo mam strach, ze poviem volaco zle. tak ale ked tam pojdem tak na tom budem asi celkovo lepsie, lebo udajne budem byvat na internate a asi sa z toho uplne dostanem, lebo zevraj si tam najdem aj kamarata a teraz mam problem sa z niekym normalne porozpravat. dostanem sa z toho asi vdaka bachovym esenciam. a to zebudem byvat na internate a este k tomu v bratislave tak to si teraz ani neviem predstavit, ale asi budem zdravy ked tam pojdem.

arwenxun

no rozhodnutie je uz na tebe, ale myslim, ze by sa nemal stat knazom len kvoli tomu, ze to tvoj otec videl a knazi sa nemaju az tak zle ale vyzaduje to aj silnu volu a vela zapierania, myslim ze ked sa clovek chce stat knazom tak to musi nijako vnutorne citit volanie Boha alebo tak nieco sa, sak pockaj este nijaky cas nech uvidis ci to este stale budes chciet

nudny

arwenxun uz som sa o tom rozpraval z leopoldom ohladom klinickej smrti mojho otca, lebo udajne tam videl moju buducnost a videl tam ze sa stanem knazom.vtedy som sa bal, ze moja buducnost nedopadne tak ako by som chcel. ale dnes viem, ze som uplne iny ako ostatny, ale aj taraz mam trochu problemy s prijatim sameho seba.teraz sa toho, ze by som sa mohol stat knazom neobavam. ved knayi sa nemaju az tak zle...

0vecka

2 RNG lol tuto argumentaciu snad nemyslis vazne... tu ide o to ze nacisti uz davno neoperuju takisto ako stalin...

mne pride dost odveci hlasat take absurdne veci ako krestanstvo ktore je velmi silno spochybnovane viacerymi vednymi disciplinami...

arwenxun

pisal si tu, ze si z hlohovca tak skus sa o tom porozpravat skor s frantiskanmi s Augustinom alebo Leopoldom ti su fajn a myslim, ze by ti lepsie poradili a su aj na fb myslim tak im aj tam mozes napisat

RNG

Inac tema bola obavy z buducnosti a mna osobne nijak neohrozuju ani kriziacke vojny , ani ine zverstva moznych skupin z davnej minulosti, ale sucasne dianie a pohlad na moznu buducnost, riadene spoza opony a ako to bude formovat moj zivot, zivot mojich deti a vnucat. A z toho hladiska vidim rozbijanie moralnych hodnot velmi skodlive.
Preto podporujem a budem podporovat myslienky a organizacie, ktore su zalozene a propaguju urcite pravidla, ktore podporuju spolocnost ako taku a nie ju rozvracaju.

RNG

Moc korumpuje. Kazda organizacia, kde maju jednotlivci v rukach absolutnu moc sa moze zvrhnut.Ani cirkev nie je vynimka.
Ale tie vsetky uvedene fakty poznam velmi dobre, lebo ich vsetci odporci vier neustale papagajuju/pripominaju.
Pritom co proti tomu ponuklo napr nedavny "humanitny" socializmus a komunizmus?
V Cine len v 50desiatych rokoch zomrelo od hladu kvoli neschopnemu vedeniu Mao Tse Tunga, vyse 30 milionov ludi od hladu. Stalin nechal vyhladit miliony Tatarov, Turmenov a Ukrajincov, lebo ho nechceli na slovo posluchat. Dohodol sa s Hitlerom a obsadili Polsko, z jednej strany Nemci, z druhej Rusi. A prva vec co Rusi spravili, zhromnazdili zo svojej polky vsetku polsku inteligenciu a vojenske sarze od podporucika vys a postrielali ich v ramci 2 dni. A na to sa dodnes nesmie siahnut, lietadlo , ktorymi sa predminuly rok tusim mali dopravit polski vladni funkcionari na miesto masovej vrazdy zahadne spadlo....
O Hitlerovi, utlocitnom vegetarianovi, ktori nezniesol ani pohlad na krv a chcel "spasit" Nemcov pred moralnym rozkladom od zidov, a inych nearijskych narodov dufam ze nemusim hovorit, to vsetkom pod myslienkou narodneho socializmu(naci)Vojna, ktoru vyvolal stala zivoty desiatok milionov ludi.

Takze prosim treba tie "zverstva cirkve" dat do spravneho pomeru s inymi zverstvami ludi pri moci, ktori boli proti cirkvi.

To vsak nic nemeni na myslienke Judeokrestanskych cirkvi, spravnosti urcitych pravidiel, prikazani morality, ktore kazu uz od cias Mojzisa.ast z nich najdes aj v roznych zakonnikoch, ustavach.
A to sa dnes globalisti snazia vykorenit pre svoje nekale umysly spoza opony.
Kolko to bude stat zivotov nakoniec, to este ani netusime.