obavy z buducnosti

Príspevok v téme: obavy z buducnosti
nudny

mam obavy z buducnosti, co sa tyka mojho buduceho povolania. Zatial neviem presne co by som chcel robit teraz chodim na strednu skolu a napadlo ma ze by som mohol skoncit ako knaz. Rodicia to odo mna neocakavaju, ale ja si sameho seba neviem predstavit v nejakom inom povolani. Zatial po tom sice nejako moc netuzim, ale mozno to pride. Necitim zatial ze moj zivot ma nejaky zmysel, ale tuzim mu ho dat. Som dost neisty a neviem co by som mohol robit ine. Jedine volaco kreativne, umelecke volaco. Podla vas je na knazstve volaco zke? Maju sa knazi zle?

elenae

cela cirkev je zvratena :/ Ked sa do cistej viery zapletu peniaze, je tu hnus..ludia maju mat vieru v boha v srdci, tak preco je cirkev? vraj aby sa rozsirovalo pismo svate medzi ludi..ano, ale nie takymto krvilacnym sposobom!

RNG

Knazstvo nie je praca alebo povolanie. Je to vyber celeho zivotneho stylu. Takze kto do toho chce ist musi byt mimoriadny clovek, ochotny sa obetovat.
Obcas sa tam ale dostanu aj taki, co sa na to nehodia, a to sa dnes roztrubuje na siroko daleko, ako dokaz toho, ze su knazi uchylni.
Pocet knazov trestanych je v porovnani s priemerom ludi je ale stale velmi nizky, co si obvykle verejnost pri neustalom boji media proti viere neuvedomuje.
A ze aj knaz je len clovek,omylny, to sa akosi nechape dnes.
Ja osobne podporujem viery, lebo su to dnes jedine institucie, ktore ucia moralku. Vsetko ostatne masove demoralizuje, od politikov, cez podnikanie az po noviny a televiziu.
Nuz ale bez urcitych pravidiel, moralky, spolocnost nemoze existovat, co vidno jasne na sucasnosti, ked sa moralka rozpada, rodiny rozpadaju, kriminalita rastie, a znacna cast ludi sa sprava amoralne na vlastnu skodu v konecnom dosledku.
Ludske hodnoty ustupuju peniazom a liberalnemu neohranicenemu individualizmu. To rozhodne nemozno nazvat spolocensky pokrok, ale upadok, rozpad spolocnosti.

nudny

okrem toho ked clovek dospieva (predpokladam ze ty si v tom veku) casto meni nazory a hodnoty. ked sa rozhodnes stat sa knazom, budes nuteny viest veriacich v duchu katolickej viery a taktiez tvoje zmyslanie musi byt totozne z ucenim katolickej cirkvi

totiz ak veriaci spochybnuje niektory z clankov viery resp. ak o nom pochybuje, alebo ma iny nazor, automaticky sa exkomunikuje z cirkvi

proste tym chcem povedat, ze podla mojho nazoru byt knazom v dnesnej dobe je ako omotat si slucku okolo krku, ktora sa stale utahuje

zalezi aka si povaha, ak si tichy, nesebaisty, urcite sa nehodis na povolanie knaza, lebo pre cloveka co sa snazi robit knazstvo svedomite je to peklo

nepozeraj na to, ake povolanie by ta bavilo. praca nie je vzdy zabava. staci ak ta nenici. konicky mozes pestovat vo volnom case

Znicena

No vela ludi ma na veriacich rozne nazory. Niekomu sa nepaci, ze napriklad dodrziavaju cistotu pred manzelstvom a zda sa im to nenormalne. Preto napisali, ze su sfanatizovani.
Ale kazdy ma nejaky nazor...
On to pravdepodobne myslel tak, ze katolicky knazi nemozu mat rodinu a nemozu sa ozenit a musia drzat celibat. Toto mnohi ludia nevedia pochopit, pretoze si nevedia predstavit, ze dokaze clovek ta milovat Boha, ze sa kvoli nemu vzda sexu na cely zivot. Preto pisu, ze su fanatici...
Podla mna nie su
Na knazstve nie je nic nenormalne!
A nerozumiem preco si o sebe myslis, ze si divny...

squash

nudny len sa prosim ta nestan knazom len preto ze sa ti to zda lahke alebo nic ine sa ti nechce ucit. uz teraz tu je dost knazov, ktori by lepsie urobili keby sa vzdali knazstva

byt knazom nie je povolanie ako ostatne. knazom nebudes len od 8:00 do 16:00 ale je to povolanie na cely zivot, na kazdu nasledujucu minutu tvojho zivota, je to velka zodpovednost, lebo knaz zodpoveda aj za svojich veriacich. zly knaz vrha zle svetlo na celu cirkev.

knazstvo so sebou nesie vela odriekania, vela utrpenia, vahanie vo viere, mozno budes casto rozmyslat ci si urobil spravne, casto budes uvazovat nad otazkami zivota a smrti a budes vo viere skusany

Matyo

neviem akej si viery, ale keby som ja mal byť kňazom, tak jedine evanjelickým, lebo tí môžu mať rodinu a nie sú takí sfanatizovaní ako katolíci...

Jooe Ker

nudny
ako pises ,ze si dost divny a este pises ,ze sa chces stat knazom ???!!!!
......no to je nebezpecna konbinacia
dinvny knaz = historia hriesnych ludi :)

Excell

Kňazi sa u nás majú ako prasce v bavlnke, nič nerobia len hlásajú bludy a ešte to majú od štátu aj pekne zaplatené. Šľak aby to trafil :-)