Dobrý deň,
začala som to pozorovať už od jeho štyroch rokoch, že trávi veľa času na záchode. Tolerovala som to, v šiestom roku, keď nastúpil do základnej školy, my zavolala pani učiteľka a odporučila pomoc psychológa, hovorila, že môj syn je celé prestávky na záchode, odchádza hneď po zvonení a prichádza po zazvonení. U psychológa nám povedali, že syn je v poriadku, a že by sme to mali tolerovať. Dnes má deväť rokov a dennodenne sedáva celé dni na záchode, vychádza len zriedkavo, kvôli nemu sme museli namontovať druhý záchod aby sme mali kam chodiť my s manželom. Jesť a hrať sa nechce inde ako v záchode. Učenie mu inde tiež nejde. Snažíme sa to tolerovať ale v poslednom čase to je už veľmi ťažké. Máme sa s tým naučiť žiť alebo ísť k ďalšiemu psychológovi? Nechceme to s manželom moc siliť, každý predsa musí mať nejaké súkromie.
Môj syn trávi veľa času na záchode
dobre sa vám robí sranda z toho?.. akože aj som sa pri niektorých príspevkoch zasmiala, ale len nemôžem pochopiť, ako je možné, že to rodičia neriešili už skôr.. a aj celkovo mi to príde také nepochopiteľné... v živote som o niečom podobnom nepočula..
Maros75,
to je naozaj inspirativny napad. Je to treba chapat ako vyzvu. Postele vystlat toaletnym papierom, miesto vazy na stoliku v tvare umyvadla pouzit kotuc papierovych servitok, miesto skrine na saty dat velky mydlovy podnos, miesto stoliciek zachodove misy...
Mozno mate krajsi zachod ako je jeho detska izba.
Co tak prerobit detsku izbu na jeden obrovsky hajzel:)
Normálne to určite nie je a čudujem sa, že to až teraz riešite. Mám tri deti a neviem si predstaviť, že by sa tam hrali, jedli, učili. Aj keď WC udržujeme v čistote, ruky sa majú z WC umyť. Prečo mu v detskej izbe nespravíte bunker, tiež si myslím či nie je autista. Viac sa mu treba venovať a ísť s ním na detské ihrisko a jeho myseľ zamestnávať hraním, alebo nejakým koníčkom a zabudne aj na WC.
dobre ze sa priznala, aspon si precita co jej tu ludia pisu a urobi s tym nieco. treba ist urychlene k detskemu psychologovi a povedat mu to tam vsetko pekne na rovinu bez prikraslovania. a rychlo to riesit, lebo ked pride puberta, este len nastanu poriadne problemy.
Dobrý deň...
S toho čo som čítal som zhrozený. Napísali ste, že sa na záchod zamyká a je ťažké ho odtiaľ dostať. Zdravým sedliackym rozumom: Ide do školy, kľúčik vyberiem, zahodím ho do kontajnera! Jesť v záchode? To už je priveľa. Proste na záchode nemá robiť nič iné, len vykonať fyzické potreby a toť vsio. A to fakt toľko rokov vysedáva len na záchode? Bud ho zanedbávate, alebo ste flegmatická a nechávate to tak! Nervy s takých ľudí mávam...že sa nehanbíte s takým priznať.
mna to inak tiez napadlo ci nema nejaku formu autizmu...urcite pristup prveho psychiatra nebol v poriadku, ved na zachode podla toho co pisete prezil 5 rokov svojho zivota, nechcem sa vas dotknut ale uz rok je dlho, nie pat ...nechali ste to zajst pridaleko. :-/ inak komunikuje s vami? co vy? komunikujete s nim rozpravate mu ze na co sluzi zachod, ake su tam bakterie a tak? ok 4 rocne dieta , ale neverim zeby ste to zdravemu 9 rocnemu chlapcovi nevedeli vysvetlit, tam nieco v poriadku nebude.
Je to naozaj zvlastne. A nie je to len tym, ze on sa lepsie citi v malom priestore? Mozno keby mal taky maly kumbalik tak je mu dobre aj tam.
nie on autista?
no teda, za mastickarom by som s deckom urcite neisla. mame detskych psychologov, treba sa poradit s odbornikom a nie behat pre masticky do konca zivota...:-)) a to este bohvie ake.