Môj syn trávi veľa času na záchode

Príspevok v téme: Môj syn trávi veľa času na záchode
Aneta.Martin

Dobrý deň,
začala som to pozorovať už od jeho štyroch rokoch, že trávi veľa času na záchode. Tolerovala som to, v šiestom roku, keď nastúpil do základnej školy, my zavolala pani učiteľka a odporučila pomoc psychológa, hovorila, že môj syn je celé prestávky na záchode, odchádza hneď po zvonení a prichádza po zazvonení. U psychológa nám povedali, že syn je v poriadku, a že by sme to mali tolerovať. Dnes má deväť rokov a dennodenne sedáva celé dni na záchode, vychádza len zriedkavo, kvôli nemu sme museli namontovať druhý záchod aby sme mali kam chodiť my s manželom. Jesť a hrať sa nechce inde ako v záchode. Učenie mu inde tiež nejde. Snažíme sa to tolerovať ale v poslednom čase to je už veľmi ťažké. Máme sa s tým naučiť žiť alebo ísť k ďalšiemu psychológovi? Nechceme to s manželom moc siliť, každý predsa musí mať nejaké súkromie.

LETICIA

lucia, maju dvere uz s takym zabudovanym klucom, aj my take mame, ale dvere uz by som davno vymanla a stotoznujem sa s nazorom od neviemveru.

Lucia203

Treba vybrať klučik zo zachoda, moja sestra nikdy nemala klučik na zachode pokial boli jej deti male. Je to blbosť dieťa sa zamkne a nebude sa vedieť otvoriť.
Nasilu ho odtiaľ zoberte a vysvetlite mu že ne zachod sa chodi iba cikať a kakať, tam sa nehra ani neuči. Nech reve a nech sa vzpiera no a čo, jeho to za chvilku prejde ak ho zabavite niečim iným. Ale to ste mu mali poriadne vysvetlovať a nasilu ho odtial brať, pripadne zamknuť WC zvonku a klučik dať tak, aby ste o nom vedeli iba vy ešte keď mal tie 4 roky teraz 9 ročnemu chalanovi už nemôžete velmi rozkazovať. Normalne ma to rozčulilo aby so nechala celý deň dieťa na zachode len preto, že ono chce, reve a vzpiera sa. dala by som mu na zadok, vysvetlila situaciu a odučil by sa to.
Nie je on autista nahodou?

neviemveru

človek nechce hned podozrievať, ale tiež ma napadli tie myšlienky, ktoré tu už niekto naznačil. môže to byť samozrejme aj nejaký prejav strachu z priestoru, alebo autizmus, alebo niečo iné, ale nemôžem si pomôcť, stále mi naskakuje tá možnosť, či ho otec nezneužíva. bohužiaľ zakladateľka témy nenapísala nič o ich rodine, koľko majú detí, ako sa syn správa k ostatným, ako sa správa v škole, či má kamarátov a či aj niekto iný ho neoznačil ako divného. sú tu len dva príspevky od nej a z toho sa toho veľa usúdiť nedá. možno nechce písať, lebo má v tom sama zmätok, alebo jej je to trápne. ale v takom prípade sa nedá veľa poradiť. určite treba navštíviť psychológa, a to čo najskôr.
moju neter keď bola malá zneužíval môj brat - jej vlastný otec. netušili sme to až pokým on nezomrel a konečne to z nej vyšlo. bol to šok pre celú rodinu. aj ona je veľká samotárka a stránila sa ľudí už v detstve, vždy chcela byť niekde zatvorená a nikam nechcela chodiť. ani sa pre to nevydala. až keď sme sa to dozvedeli, pochopili sme, prečo je taká zvláštna.

annieee

Laurina22 aj ja by som to tak riešila...

ja si neviem predstaviť, že by mi decko sedelo na wc od rána do večera a ja by som ho tam nechala 5 rokov a ešte by som si prirobila nový záchod, ale postielku mu nekúpila.. neviem kde mali miesto na nové wc, keď sa im posteľ do bytu nezmestila.. celé je to akosi na hlavu :D mne sa tomu nechce veriť.. sorry ale fakt je to prapodivné!