Nedostatocna sebadovera vs. vztah

Príspevok v téme: Nedostatocna sebadovera vs. vztah
kiksa

Ahojte
uz dlho sa nedokazem vyrovnat s jednym problemom a to so sebou samou. Strasne si neverim.
Ide o to, ze niesom pekna. Sama som nikdy v zivote nikoho neposudzovala podla vzhladu, skor prave naopak dokazem pochopit ludi s podobnym problemom, viem ako sa citia, viem sa vzit do ich pocitov.
Mozno je to prilisna zahladenost do seba z mojej strany, neviem, netusim, ako sa na seba pozerat. Uz dlhsi cas mam s tymto jeden obrovsky problem ktory ma prenasleduje snad cele moje dospievanie. Teraz mam 18 a stale nezmeneny pohlad na svet. Vidim sa skareda, odpudzujuca, strasne sa hanbim a bojim sa samoty. Chyba mi laska a prave pre moj vyzor sa velmi obavam, ze navzdy ostanem sama.
Prave prezivam zvlastne obdobie, lebo som sa zoznamila s jednym (pre mna) dokonalym chlapcom, ktory mi aj vyjadril urcite city. Ale nedokazem prekonat tu barieru. Jednoducho- neverim mu. Nedokazem si pripustit, ze moze lubit niekoho takeho, ako som ja, mam strach, ci ma len nevodi za nos. Pretoze je to az prilis napadne, nakolko naposledy co sme sa videli, bola somnou zrovna aj moja kamaratka, na kt. snad nenajdete jedinej chybycky, dokonca sa hlasila aj do nejakej modelingovej agentury, niekedy zaciatkom tohoto roku. No a zrovna to sa mi nezda.. ako ja, taka seda myska, sa mozem pacit niekomu takemu, ked tam somnou bola spominana kamaratka.

Uz naozaj neviem, co s tym. Myslite ze by som mala navstivit psychologa ? Alebo ako to riesit ? Nechcem sa lutovat, uvedomujem si, ze na svete je miliony ludi, ktori trpia, umieraju a ja sa tu zaoberam jednou hlupostou, ludia by sa nemali posudzovat podla vzhladu. Ale ja sa s tym svojim nedokazem zosuladit a casto sa trapim a lutujem. Uz neviem, ako to zastavit

dominik 23

kiksa,
podla mojho nazoru: krasa je subjektivna, podobne ako aj spravanie sa dvoch rozdielnych ludi v jednej situacii moze byt rozne-lebo kazdy clovek je original a jedna ako chce. Niektori chlapci maju radi jeden typ dievcat, druhi to zase vidia inac, maju svoje preferencie. Myslim si, ze na kazdom cloveku je nieco zaujimave, pekne, len to treba vediet objavit. Verim tomu, ze si krasna vo svojej jedinecnosti, aj ked si tak mozno nepripadas. Mylsim, ze skutocna krasa vychadza z vnutra, z pokoja v dusi, z usmevu na tvojich perach, z neznosti a sposobu akym jednas, nie ci mas miery 90/60/90 alebo najdrahsie saty..toto nie je vsetko.
Usmev a hod to za hlavu ;)

mifko

Ahojte mam 17 rokov keť som z kamošmý von sa cítim velmí trápne dokonca si misla že som buz... abo Ga. a na mňa to velmý vplíva nedokažem sa dlchšiu dobu na ných pozerať iba keť sa opijem ma nič netrápi.nwm ako to riešiť prosím poradte my dakujmem

ta3

Kiksa, mas vsetky predpoklady ostat sama, ale pre vzhlad to urcite nebude, uz nemas dvanast, uz by si mohla byt rozumnejsia, tak preboha vyhod tie sprostosti zo svojej mysle, lebo si nicis svoje stastie, ked neveris mne starej rafike, tak uver aspon mladym muzom, ktori Ti tu pisu

kiksa

Dakujem vam vsetkym za pozitivne komentare, vie to povzbudit cloveka :)

Ja si to vsetko uveodmujem, ze su na svete ine omnoho dolezitejsie hodnoty ako je krasa a tiez je diskutabilne, co to ta krasa vlastne je, ved nik nieje rovnaky a kazdemu sa paci nieco ine.
Ja sa o tom snazim presvedsit uz dost dlho, uvedomujem si to, no nedokazem to premoct.
Pametam si na svoju prvu lasku a nespominam si na to, ze by som toto niekedy az tak strasne riesila , to prislo az potom.
Jednoducho sa citim trapne, ked som von aj trebars s obycajnymi kamaratmi a kamaratkami a citim sa medzi nimi taka skareda.
Je to fakt nenormalne a hlupe, ale citim sa blbo a casto sa nedokazem ani zabavit, neustale musim mysliet na to,ze mam akne, ze vyzeram urcite hrozne a musim byt strasne trapna.
Clovek sa nedokaze zmenit zo dna na den, ale snazim sa s tym bojovat a uvedomit si, ze su v zivote omnoho dolezitejsie veci.
Snad je to len docasne, dufam, ze z toho este "vyrastiem".
Nemal tu niekto podobny problem a dostal sa z neho.. ?
Alebo nemate nejaky typ na knihu, venovanu tomuto alebo podobnemu problemu ? Snazila som sa zohnat nejaku literaturu, nieco na povzbudenie sebavedomia, no nenasla som nic vhodne.

M74

kiksa: Videl som fakt pekné baby, ktoré si o sebe mysleli že sú príšery. A mne sa zdali moc pekné na to aby som si ja s nimi začal, pretože sa za krásavca nepovažujem :-)
A ináč platí čo napísala jajka001.

jajka001_

krasa je subjektivna, vo vztahu ide skor o sympatie, to dievca moze vyzerat lepsie na fotke ale to neznamena ze je aj pritazliva, sympaticka. to vyzaruje zvnutra. nastastie. vzhlad je dolezity mozno na prvy dojem, je to vyhoda byt pekny ale v ostatnom sme si vsetci rovni. dolezitejsie je byt prijemna a prirodzena ako vyumelkovano pekna. chalani ani nemaju radi prilis pekne baby, pozru sa a tam to konci, rovnako ako ty sa rada pozries na pekneho chalana ale to neznamena ze sa ti paci viac ako ten usmievavy chalan co ta ma naozaj rad.

Annika1987

Naklonnost, laska, sympatie, to nie su veci, ktore sa riadia rozumom. Tak sa ani nesnaz pochopit. Co si myslis, ze vsetky baby, ktore maju partnerov, su krajsie od teba? Urcite nie, a predsa maju partnera. Tak sa prestan cudovat a pochop, ze si uplne normalna baba. Tieto veci sa neriadia logikou :) nastastie :)

Bartas

ahoj kiksa,

ako ti napísala 2bodka tak choď do toho.

chalanom sa páčia baby prirodzené, nie modelky. modelky sú tak na t.tkačku dobré ale na nič iné. krivdím ale tak radšej by som mal dievča prirodzené ako nejakú čajočku. ak ti s ním je dobre a prejavuje ti náklonnosť tak skús sa odvážiť a opýtaj sa ho čo on na to keby ste spolu sa držali za ruky a chodili von. možno sa chytí chalaň. a to tie tvoje starosti... zahoď svoje starosti =P. skús, stratiť by si nemala a získať získaš yrčite.