Viete niečo o ionizácii vzduchu?

peterkac

Kupovat samotny ionizator je hlupost, ked su tu kvalitne zvlhcovace vzduchu, ktore ionizaciu podporuju medzi svojimi funkciami. Doma mame konkretne tento dodomacnosti.sk funguje bez problemov niekolko rokov, pusteny je vacsinou v detskej izbe, kedze deti zle znasaju suchy vzduch a prach (hlavne v zime, ked sa kuri / podlahovka).

MartinaBA

celkom obsiahly článok na túto tému nájdeš na www.topbyvanie.sk

Trápia vás dýchacie ťažkosti, alergie alebo iné civilizačné ochorenie? Lekár vám okrem liekov naordinuje aj klimatoterapiu, čiže pobyt v Tatrách alebo pri mori. Pri tejto terapii vás lieči vzduch, konkrétne jeho záporne nebité ióny. Zmena prostredia vám prospeje aj vtedy, keď vás žiadna spomínaná choroba netrápi...

RNG

Tama je astma, takze spomenut Quercitin a vitamin C bolo na mieste.
Mnoho problemou s astmou zacina ale roznymi vyrusami a bakteriami(plny nos je pravdepodobne z roznych mikrobov, nielen z pelu)
Na kasel a zaroven antimikrobialne je oreganovy olej(3x300 mg s jedlom), ktory je zaroven expektorant.
Probiotika maju velky vplyv aj na astmu.

RNG

Ja pouzivam ionizatory uz od 70tych rokov.
Neocakavajte ziadne zazraky, ale trochu to pomaha cistit vzduch.
Okrem toho pouzivam aj filtre, ktore nachytaju na saba hromady prachu, pelu a plesnovych sporov(elektrostaticke.)
To pomaha cistit vzduch najlepsie.
Ale celkom sa neda vyhnut alergiam, predsa clovek musi chodit aj vonku.
Tak beriem obcas Quercitin, hodne vitaminu C a po prechadzkach sa osprsim vcitane oplachnutia si vlasov, ktore donesu najviac pelu do domu.

silvia poznanova

Prosim poradte mi kde je najlep.umiestnit ionizator? Mam uz 3tyz.kupeny ionic-care pouzivam ho,ale nevidim zmenu,syn stale kasle,ma upchaty nos.Ide z neho super vzduch ale akoby nestacil na celu izbu malu izbu,aj pri zatv.dverach,podotykam mame teply tehlovy byt.Dakujem

Marek Kriška

PS: Máme pár prístrojov už aj v kaviarňach a reštauráciach kde sa fajčí. Tam tento výkon je nepostrádateľný.

Marek Kriška

Dobrý deň.

Je možné že tie maličké ionizátory tiež niečo poriešia, ale podľa môjho názoru sú príliš malé. Bionic nieje výkonnejší iba ako čistička, nakoľko táto funkcia je druhotná ale aj samotná ionizácia je omnoho výkonnejšia. Ale v podstate je to na každom nech si vyberie čo mu vyhovuje. Jeto ako porovnávať štandardný televízor z veľkým LCD panelom.
Leenka Vám sa ozvem telefonicky, lebo to bude najrýchlejšie a asi tam bude problém v spôsobe čistenia.

leenka

Dobré ráno. Aj ja mám v dcérinej izbe ionizátor vzduchu. O jeho pozitívnom alebo negatívnom účinku je ešte priskoro hovoriť. To poviem až tak po roku užívania. Ale zaujíma ma jedna vec. Ionizátor je zapnutý, čistíme ho podľa známej červenej diódy /niekedy aj častejšie/ a sú dni, kedy inoizátor doslova \"syčí\". Také niečo, ako keď na niečo horúce kvapnete vodu. Prosím, odpovedze mi, čím je to spôsobované. Budí sa dokonca na to aj dcéra. Je to v nočnom tichu dosť počuteľné, dokonca až do mojej vedľajšej izby pri oboch privretých dverách. Toto je asi otázka pre Mareka Krišku alebo aj ostatných predajcoch a znalcoch ionizátorov vzduchu. Ďakujem.

pavel k.

Take jsem si zakoupil ionizátor od firmy Conrad - spise pro zajimavost - u nas stoji 490 CZK. A jsem fakt mile prekvapen jak skvele funguje. Opravdu uz tak po hodine je citit jak je vzduch v mistnosti jakoby cistsi, svezi. Moc jsem temto zazrakum neveril, ale zmenil jsem nazor. A kdyz z toho ionizatoru tak 2x tydne vyndam lapace prachu, nestacim se divit kolik svinstva je na nich zachyceno. A co se tyka Bionicu, verim ze je mozna take dobry, mozna i vykonejsi, vykonejsi, ale platit za nej 10x tolik - to je snad zbytecne...