Chcela by som vyskúšať nadstavbové štúdium polic.zboru,ale neviem či to ako žena zvládnem,keďže niesom nejako fyzicky zdatná.Prosím o vaše skúsenosti alebo rady,ďakujem
Policajná škola
Tak prihlášku treba vyžiadať priamo na policajnom útvare alebo sa aspoň tam informovať - za informaciu na vás nikto nenakričí a treba si ísť za svojím cieľom. Ja som žiadal o prihlášku na vstup do útvaru Profesionálnej armády ale kôli preplneným miestam vás ponaťahujú a nechajú čakať až vám nakoniec ponúknu prácu v česntnej stráži čo je pekná somarina a nikto tam nechce ísť. Pokiaľ ide o policajný zbor čiže OZSR není problém sa tam prihlásiť ale horšie sú už kondičné + psychotesty.
Ja osobne som si podal žiadosť na zaradenie sa do služby ako ŽP a psychotesty sú identické ako u všetkých policajných zložiek - to mám potvrdené od kolegou. Prvé čo budete musieť spraviť sú kondičné :
10x zdvyh na hrazde,
70x sklapačky,
skok do diaľky z miesta,
beh na 100m,
beh na 2800m, - časové limity si už nepametám ale na 2800 asi 12min,
a nakoniec ak som niečo nevynehal tak plávanie, rozostupy medzi jednotlivými etapami sú zhruba 5minútove - čiže všetko hneď za sebou, žiaľ na prestávky zabudnite, ale ženy to majú trošku zjednodušené :-D, teda, keď toto všetko absolvujete( v zdravý) nakoľko mi sme museli bežať 2800m v januári a za dažďa, vetra + plaváreň!!! tak ste postúpili k psychotestom. Prvý je diktát + doplňovačka i-í, y-ý až potom vás pustia k psychotestom. Tie sa skladajú z pamäťových schopností a to na čas, + zhruba 800 otázok ktoré sa väčšinou opakujú ale v inom slovavyzname, čiže neodporúčam klamať alebo hrať sa na iekoho iného akým v skutočnosti ste:-)
Poviem to na rovinu ak máte naozaj záujem stať sa členom ozbrojenej zložky, treba mať v nohách v rukách, ale hlavne v hlave :-D
Boli sme 2skupiny zhruba 40-tich rôznych chalanov a báb 1 skupina 20ludí druhá: však viete :-) a zo 40ludí sme prešli štyria" tak asi chápete obtiažnosť týchto testov. Reč bola o testoch na vstup k Železničnej Polícii ale ako som už uviedol čo sa týka kondičných aj psychodiagnostických testov su identické až na pár rozdielov podla zamerania sa na špecifickú oblasť výkonu práce. Snáď som vás moc neodradil ale trošku pripravil :-)
Tomik@
inak je aj výška v ke a tiež môžete byť policajtmi-vsbm.sk ja idem asi tam skúsiť...
jarka16....no ja mam 21r...fyzickych a slovenciny sa moc nebojim skor psychotestu...a ty mas kolko rokov??uz si si podala ziadost?