Ako reagovat na starsieho cloveka, ktory si mysli, ze vas pozna, hovori aki ste, ako sa spravate k tomu a tomu cloveku a k ostatnym (pritom to nema odkial vediet, lebo s nim ste hrozne malo aj to len v praci) kritizuje vas za to aki ste a pritom absolutne nevie aki ste, vymysla si a vklada vam do ust slova, co ste nikdy nepovedali a neustale vas za ne kritizuje. a ked mu poviete, ze to ste v zivote nepovedali, tak vas doondi este za to, ze si nepriznate a ze klamete.. no proste strasny clovek, co si stale melie svoju ,,pravdu"... a vy viete, ze jasne, ze mate svoje chyby, ale to co uz on vravi vobec nie je pravda, krivdi vam to a nemozte sa nijako branit... len ho pocuvat a pretrpiet to? co povedat takemu cloveku?
Ako reagovat...
H2O: s tým egom nesúhlasím celkom, ale v konečnom dôsledku je to vždy o dvoch stranách a o komunikácii a o komunikácii a o komunikácii.
ST, keby nešlo o ego, tak by ten pan pokojne a spokojne pritakaval a sem tam by nevnucujuc utrusil nejaku poznamočku :) Každopadne vždy je lepšie pre obe strany snažiť sa motivy takychto ľudi pochopiť, vlastne často je to jedina cesta na to, aby sa s takto spravajucimi ľuďmi dalo vychadzať, inak ľudia bežne bez dostatku informacii sudia, škatuľkuju a potom keď zistia pričinu, tak sa čuduju, že ten človek na tu povedzme životnu situaciu reaguje len tak "mierne" a oni sami si niečo take nevedia ani predstaviť, ale veď je jednoduchšie zaškatuľkovať človeka ako debila ..
Čo tak odrapotať mu toto : "Podľa seba súdim Teba?"
Scotch: a čo študuješ?
nedovoli si prehnane reagovat na statniciach. uvidis. a keby hej, mozes si pripravit proti nemu rec a komisia si pomysli svoje. drzim palce. isto to nebude take zle.
no na moju pracu mal tiez plno reci zozaciatku ja som ju chcela spravit tak aby bola super.. zaniesla som mu ju a stale vravel ze ako som ju odniekial opisala, ze je to velmi dobre na to aby som ju sama napisala.. samozrejme nakoniec sa zistilo ze nie je odpisana ani nic podobne tak ma za nu pochvalil.. tak som mala taky dobry pocit zo seba... ale do vsetkeho stale rype, mysli si ze ma ma precitanu a neviem co.. keby rypal, ale mal by pravdu tak ok, ja si uvedomujem svoje chyby, to by som sa nemala na co stazovat.. ale ked rype, melie si svoje a este si mysli, aky je uzasny, ze ako ma pozna..to je des.. a este ho budem mat na obhajobach a statniciach takze asi mozem akurat tak ,,drzat hubu".. ale psychicky ma to dost nici, kedze si veci beriem prilis k srdcu...
jas om mala takeho skolitela tiez, akurat ze mal 30 rokov, ja som mala 23. konzultovali sme na kave, musel mat vzdy pravdu a rozoberali sme uplne blbosti namiesto mojej prace.
no a nakoniec sa mu nic nepacilo takze som pracu 4x prepisovala odznova a naposledy ked uz som ju doniesla vytlacenu a zviazanu mi povedal ze to musim cele prerobit. 2 dni pred odovzdanim. nastastie den odovzdania nam oznamili ze sa termin o tyzden posuva, takze som to stihla. Dal mi E, oponent A. obhajila som na B. a na statniciach sa ma pytali ze preco som to nerobila tak a tak (a to bol moj prvy variant co mi veduci zamietol).
o rok ho vyhodili zo skoly.
dakujem za prispevky.. moj velky problem je v tom, ze zo zaciatku ma to strasne trapilo aj navonok, potom som si povedala ze dobre budem ticho, nech si vravi... ale stale si to beriem hrozne k srdcu a trapi ma a strasne hneva ked trepe take bludy a nema na to absolutne pravo.. ale zachvilu mam statnice, dovtedy mu nemozem povedat co si o nom myslim...
prepacte ze som nenapisala skor, nebola som doma..
takze, neprecitala som si vsetky prispevky zatial, tak odpovedam len na jedno.. je to moj skolitel na VS.