Ako reagovat...

Príspevok v téme: Ako reagovat...
Scotch

Ako reagovat na starsieho cloveka, ktory si mysli, ze vas pozna, hovori aki ste, ako sa spravate k tomu a tomu cloveku a k ostatnym (pritom to nema odkial vediet, lebo s nim ste hrozne malo aj to len v praci) kritizuje vas za to aki ste a pritom absolutne nevie aki ste, vymysla si a vklada vam do ust slova, co ste nikdy nepovedali a neustale vas za ne kritizuje. a ked mu poviete, ze to ste v zivote nepovedali, tak vas doondi este za to, ze si nepriznate a ze klamete.. no proste strasny clovek, co si stale melie svoju ,,pravdu"... a vy viete, ze jasne, ze mate svoje chyby, ale to co uz on vravi vobec nie je pravda, krivdi vam to a nemozte sa nijako branit... len ho pocuvat a pretrpiet to? co povedat takemu cloveku?

AdamKrt

Najskor treba vediet v akom je vztahu k Tebe. Potom sa da zvolit vhodna odpoved.

a/ nakricat na neho, az sa prepadne pod ciernu zem,
b/ povedat mu nieco v style, ze on za to nemoze, to je staroba a s nou prichadza aj senilita,
c/ napr. blahosklonne mu pritakavat a usmievat sa na neho, ako na retardovane dieta. Nieco v style,
- ano, dedusko/babicka, isteze dedusko/babicka, ako racite povedat dedusko/babicka, samozrejme dedusko/babicka, ako inac dedusko/babicka ? Ako poviete dedusko/babicka, a hovorit to asi takym tonom, ako ked sa prihovarat dietatu, ktore nerozumie. Cielom je povedat ten suhlas na rozny sposob, asi 5x za 10 sekund :)

Normalny clovek bude chapat, ze taku osobu neberiete vobec vazne a rozpravate sa s nou ako s retardom.

andrea1111

No ale myslím, že by si mala napísať aj kto to vlastne je, v akom si k nemu vzťahu. Je to tvoj nadriadený v práci? Alebo učiteľ, alebo strýko, otec a pod? Píšeš, že si s ním málo, tak to môže byť nejaký kolega, nie? Ak si od neho neni závislá, tak sa na neho vykašli a nepočúvaj ho, hlavne sa mu nenechaj zdeptávať. Keď ho budeš ignorovať, dá ti pokoj. Keď bude na tebe vidieť, ako ti to prekáža, ako ťa tovytáča, tak bude do teba stále rýpať.

H2O

Pekne s chladnou hlavou by som ho dal na argumentoch a keby si naďalej neuvedomoval, že hovori zcesty, tak by som vyslovil predpoklad, že nie som jediny, kto jeho slova nazyva vymyslami a možno by mu teda došlo, že problem je na jeho strane, mno teda ak by fakt nebol na mojej ..

elsa5.5

čo takému človeku povedať?jasne a zrozumiteľne to čo Ty si o mne myslíš ma absolútne nezaujíma len tak to sa o koho jedná?