Co je vasim zmyslom zivota? Prave teraz. Kedy ste ho nasli? Meni sa vas nazor na zmysel zivota vekom? Vdaka za reakcie ;)
Zmysel zivota
zmyslom mojho zivota je prezit ho podla moznosti naplno
byt spravodliva a cestna, byt sama sebou
rozvijat svoje dusevne vlastnosti, duchovne rast
vidiet uspechy svojich deti
naplnat svoje sny a tuzby
nikomu neublizovat, naopak pomahat slabsim
Ak má nejaký zmysel náš život , tak to nemôžu byť povolania ktoré ubližujú a zabíjaju človeka.
Veď vesmír je veľký a miesta je dosť pre všetkých. Život treba chrániť, lebo keby sme sa nemali o koho starať a pomáhať, nemali by sme čo robiť a nudili by sme sa. Sme určení na objavovanie !
Veď pre ľudstvo je zákonom dané Desatoro.
A to platí pre všetkých ľudí, bez výnimky inač už nie sú ľudia !!! Preto sa aj vraví ,že chceme aby ľudia mali v sebe ľudskosť ! A o ľusdkosti hodne vysvetľoval v minulosti Pán Ježiš Kristus.
Mnohé náboženstva v rámci svojej nauky majú povolené zabiť a robiť zle.
Týmto porušujú Desatoro dané Stvoriteľom !!!!!!!!!!!!!!, pôvodcom celého vesmíru a živita !
Aj v mene kresťanstva mnohí predstavení narobili veľa zla !
Rozdiel je v tom , stále je to ťažký hriech-previnenie !! -proti ľuďom a Stvoriteľovým zákonom dobrých pre ľudstvo.
V iných náboženstvach ich učia, že za zlo pôjdu do neba a dostanú odmenu.
Toto rozdiel je medzi kresťanstvom a inými nabožestvami.
Boh nikdy nemôže súhlasiť so zlom a vraždami, bol by proti sebe a svojej podstaty existencie.
A keďže Boh je Láska, preto nemôže Láska chcieť zlo ani zabíjať.
Je nutné aby každý o tejto pravde vedel
a staval sa k životu tak aby jeho život mal zmysel ,pre samého človeka aj pre Stvoriťeľa.
Musíme budovať novú spoločnosť bez vojen, zabíjania ,nenávisti s láskou ku každému ku pravde a životu.
doubledog a čo si už zistil?
jajka, he-he, chcela som pracovať v Horskej službe, ale nie som chlap. Škoda. A tiež som zabudla na armádu, tam to smrť tiež dosť kosí, škoda že ma armáda nenapadla skôr.
PCdeLucia, keď pozývaš, tak poďme.
hmmm....tak zmysel zivota?
velmi zaujimava otazka....
mojim zmyslom zivota je Jezis Kristus...
zit pre neho na kazdy den,riadit sa Jeho slovom, byt s nim v kazdej chvili, uzit si lasku a milost, ktoru mi dava...
toto je moj zmysel zivota.
viem, ze mam svoju ulohu na tejto zemi a chcem ju splnit...
myslim si ze clovek moze mat viac zmyslov zivota...aj ja som ich mala...ale tento sa nestrati, nepominie...
Keby niekomu na nás nezaležalo nebolo by -desatoro -.
Keby nebolo nás aký význam by mala existencia Boha- vyžšej inteligencie.
Prečo Ježiš Kristus ako človek si nežil len tak pre seba? Ale sprosté ľudstvo začal poučovať !
A že hiešne ľudstvo každú pravdu potláča aj za cenu smrti.
Prečo je mnoho príkladov , že pre pravdu ľudstvo zbíja svojích ľudí hoci im chcú dobre!
Ak by bol človek sám pre koho by jeho život mal nejaký zmysel?
Veď každý vedec sa ťeší čo dosiahol svojou usilivnoťou aby ho uznali aj ostatní ľudia. Len vtedy má veľkú radosť z toho ak to aj pre druhých prinesie úžitok.
Tak isto aj láska potrebuje aspoň dvoch aby sa naplnil jej zmysel.
ale ze je to nespravodlive :P
.....ak mame duse
tak mame smolu, uz si nikdy nevydychneme :D
kafik, ideme na banjee alebo parachuting? :)
kafik, to treba vyhladavat take radostne nebezpecne cinnosti pri ktorych sa da prist o zivot.
smrť. Mať konečne svatý pokoj, nebyť, unavená, hladná, frustrovaná, uštvaná povinnosťami.. Jediný problém je v tom, že v stave v akom opustím tento svet budem ďalej (asi) existovať aj po smrti. Takže je mi to prd platné sa zabiť. Preto hľadám ako žiť už na zemi tak, akoby som bola v nebi - spokojná, vyrovnaná, vychutnávajúca si každú chvíľku (večnosť).. Do prkínka, človek sa musí toľko namáhať, aby mohol v kľude a s radosťou umrieť, že nemám slov.