da sa schudnut behom? ked budem povedzme pravidelne behavat kazde rano tak 3x do tyzdna?
beh
fiha, zaujimave...vdaka lolly...vyskusam :) a posnazim sa byt trpezliva :)
tamarka
no ono je to individualne,niekto ide rychlym tempom a vydrzi hodinu,nikto mozno iba tym poklusom a po chvili nevladze,ak nevladzes tak zacni pomaly,aj ked sa ti mozno bude zdat ze ides napr iba poklusom,to vobec nevadi,casom si bude telo zvykat a rychlost budes zvysovat,hlavne je aby si nesla na kyslikovy dlh,cize aby si nemala v krvi prilis vela kyseliny mliecnej(laktatu) to uz by bol anareobny trening a o ten nam nejde ;) takze ake tempo je pre teba najlepsie musis citit a zistit sama,tak aby si vydrzala aspon tych 30-45min a ani potom by si nemala mat pocit ze umieras(to uz mas v sebe vela laktatu)
P.S.:tento tyzden som nebola ani raz,nemala som cas:(
lolly
mozes mi povedat akym asi tempom? bo mne na zaciatku stacilo 10 min a mala som dost...mozno som sla prilis rychlo...neviem...ake rychle to asi ma byt? pretoze ine je beh a ine poklus chapeme sa nie? mohol by mi to tu niekto vysvetlit?
da sa z behu schudnut? myslim bez diety. a spevnuje aj brucho?
Ahojte,tak moj nazor(niesom odbornicka,ale byvala aktivna sportovkyna) na behanie je taky,urcite sa da schudnut,lenze asi tak prvy mesiac to tak nemusi vyzerat,teda na vahe ;) lebo schudnete tuky ale tym ze sportujete sa vam spevnia svaly,a kedze svaly su tazsie ako tuk tak na vahe to moze byt zo zaciatku dokonca este horsie,ale nevzdavajte sa,potom by mala ist aj vaha dole,podla mna je hlavne zbavit sa tuku a spevnit svaly a preto je dolezitejsie zrkadlo ako vaha ;) no a odporucala by som behat tak aspon 3x do tyzdna,ale asi nie kazdy den,aby ste nemali nohy ako olympijske atletky :) radsej to striedat s niecim inym,napr bike a korcule,tak zapajate zase ine svaly no a co sa tyka casu,prvu pol hodinu telo spaluje sacharidy,az potom tuky,takze je lepsie behat viac,aspon 45min a pomalsim tempom a dlhsiu trat,tym ziskate aj kondicku a aj mensie svaly(vytrvalkyne maju skor vyrysovane svaly,sprinterky zase objemne svaly) a viac spalenych tukov,dolezite je dodrzovat pitny rezim,no a potom si dat nejake posilovacie cviky na ruky(kliky) a brusaky,aby ste nemali svalnate len nohy ;)
btw:pre tie co su viac lenive a nevedia sa dokopat,spravte si nieco ako treningovy zapisnik,kde si budete pisat kedy a kolko ste behali,budete mat prehlad a trochu vas to prinuti,budete sa tesit ze tam mozete nieco pripisat ;)
ake deformaty v prsiah? ja ich mam po behu krajsie:) S behom mám vyborne skúsenosti, najlepší prostriedok športový na chudnutie.
cawes holky, chcem sa trochu podelit so svojimi skusennostami a zaujima ma ci to je aj u vas tak ako u mna.. tak teda od zaciatku: od zaciatku januara behavam kazdy den, minimalne pol hodinu(ale to je fakt minimum, nizsie uz nejdem, to je tak do 5km), obycajne je to tak 45minut. sice obcas to bola sila ked bolo vonku okolo nuly, ale to uz je o inom.. noo.. a kazdy den brusaky-asi 3 serie po 100. po dvoch mesiacoch sa mi dost zmenili nohy, zhrubli stehna a aj litka.. vzdy som mala take palicky, ale teraz to uz zacina pripominat nohy nejakeho futbalistu. co sa mi samozrejme dost nepaci. no, tak dalej. po brusakoch pomaly zacinam mat pocit, ze nejake tie svaly na brusku sa zacinaju risovat, co je fakt super. ze by som nejako schudla, to nie. nedavno som zacala trochu dietovat, proste jem menej, ale dost menej.. a to sli kila fakt dole (teda zopar:) tak teda uvidim, ze ako dlho mi to vydrzi. zaujimalo by ma, ze ako to je u vas s tymi nohami? a ci nedate nejake typy ;) dik moc.. a vela sil ;)
zacala som behat 3km denne. je to malo alebo tak akurat, a este pomaha ten beh ak potrebujem schudnut a spevnit najma brucho do leta? teda da sa z behu ako takeho schudnut?
Vsetkych co sa chcu dozvediet o behu co najviac odporucim stranku www.behej.com a forum tejto stranky...