Zdravím, včerajší piatok trinásteho nedopadol dobre, s mojou sestrou sa rozišiel frajer. Každého rozchod bolí, ale moja sestra je strašne zložitá povaha, upjala sa na partnera natoľko že tára že už nechce žiť a podobné kraviny, to hovorí snáď každá, lenže jej o týžden treba maturovať a ona neprejavuje vôbec žiadny záujem a hovorí že ani zmaturovať nechce. Celý život sa učila na samé jednoty, vynikajúca žiačka, učila sa veľa vecí navyše, lenže ona tvrdí že to všetko len kôli priateľovi. A potom prímačky na vysokú, ona chcela ísť do Bratislavy za priatelom, mala už výzie budúcnosti dokonca aj ohľadom svadby, lenze priatel je mimo hry...no proste sa všetko pokazilo, sestra mu nejakk prišla na to, že si s kamoškou dopisoval o tom, že ich vzťah neklape. Je na tom momentálne veľmi zle, dnes bola v nemocnici, je doma na infúziách a odmieta akýkoľvek kontakt s ľudmi, nechce jesť nechce nič. Psychológ a psychiater o tom sme sa už s našimi rozprávali ale tak...zataľ kým sa ešte nič nepodniklo prosím pomôžte :(
Moja sestra je na tom zle :(
Hmmmmmmmmmmmmmmm, ukludni sa, kazdy taky bolo napisane spravne, ak islo o kazdy taky clovek, ale ak sa jednalo o kazdi taki ludia, potom mas pravdaze pravdu
som rada, ze sestra sa pomaly prebudza k zivotu
Cfr, mas spravne nazory a mas to pri priatelke tazke, priatelka je prilis horuca hlava, asi sa povahovo k sebe velmi nehodite, ak nechces byt cely zivot nou riadeny a obmedzovany, potom sa radsej vrat z kratsej cesty, predsa ak sa rozchadzate v takych zakladnych veciach ako su nazory na vztahy, lasku a buducnost, nie je to malickost, ktora sa da prehliadnut
K tomu pravopisu-nemusi ho ovladat clovek, ktory neabsolvoval zakladnu skolu, cize mentalne retardovany alebo inak zdravotne postihnuty v oblasti mozgu. Vsetci ostatni by ho mali ovladat, pretoze je to v osnovach ZS. Cize ked niekto nevie, kde sa pise ake I, alebo Y, nebol schopny zvladnut ucivo ZS a to je smutne.
Osobitnou vynimkou su dyslektici a dysgrafici, ti su amnestovani.
Tpch, mna tiez zaraza pravopis niektorych prispievatelov, no ale na fore su ludia rozneho vzdelania, ci v takych pripadoch nevzdelania, ale aj ti maju pravo za zapojit do diskusie, berme to tak
k teme, rozchody, najma ak islo o skutocnu lasku (lebo niektori si len myslia, ze lubia), vzdy bolia a kazdy take nieco prezivame rozne, sestra je komplikovanejsia povaha, ale aj v tomto extremnejsom pripade pomoze iba cas, ak je niekto velmi nestastny, nema zaujem o dianie okolo seba, nema chut sa ucit a co je vaznejsie, ked dievca ma pred maturitou, nema chut ani zmaturovat, nemyslim si, ze by tu facky pomohli, skor naopak, dievca potrebuje citlivy pristup, razne dohovaranie ano, ale facky urcite nie, ucit na maturitu sa vlastne ani velmi nemusi, ked bola vzdy vynikajucou ziackou, predsa to ma davno uz v hlave, mala by maturitu zvladnut a keby ju nahodou nespravila (o com ja pochybujem), este nebude preto koniec sveta, zmaturuje v opravnom termine
Neviem kto je ten hmmmmmmmm2 na druhej strane , ale za 2 gramatické chyby typu "mňe" a "každý taký" kde malo byť í od N mn. čísla ide tárať somariny, hlavne , že napíše "newiem"... tú druhu osobu na opačnej strane by trebalo tiež prefackať a poriadne!
este dodam, ze ja prezivam aj teraz nieco podobne, ale z tej druhej strany. Mam priatelku, z ktorou sme spolu uz dost dlho, a priznam sa, planujem s nou buducnost, dokonca sme si uz aj hovorili urcite predstavy nasej buducnosti. Nie som nevyburenym ze by som sa branil zavezkom a rodinnemu zivotu, napriek tomu z mnohymi jej predstavami o vztahoch, laske a buducnosti nie velmi suhlasim. A zial, z jej strany su mi doslova vnucovane. A ked sa k tomu prida to, ze neustale so mnou vsade chce ist, a je totalne rozcarovana, urazena a sokovana, ked ja chcem niekde ist SAM. (jej vyhrady su v style: to asi so mnou uz nechces byt, ak chces ist niekde sam). Okrem toho strasne predbieha udalosti, vsetko chce mat hned, najradsej by bola aby sme uz zili ako manzelia. Lenze ja to vidim inak, ja by som chcel dokoncit, skolu, potom odist do zahranicia (NAJRADSEJ AJ S NOU) trochu nazbierat nejake pracovne skusenosti, potom si najst pracu a POTOM ZALOZIT RODINU. Nuz a preto zacinam mat pocit, ze nemam svoj zivot pod kontrolou, ze mi ho v podstate riadi priatelka a jej naviazanost. ale na zaver este dodam, ze nechat priatelku pred maturitou je dost hnusne, aj ked nebolo by pekne drzat ju tyzden silou mocou v iluzii, ale bolo by to aspon milosrdne...
ja len pripojim svoj nazor, ze dievcata by mali byt opatrne s naviazavanim na chalanov. Samozrejme, to iste sa moze vyskytnut aj u chlapov, ale z vlastnej skusenosti aj zo skusenosti inych znamych ludi hovorim, chlapi sa skor zlaknu a ujdu, ked zistia, ze ich dievca planuje uz buducnost, svadbu a neviem co, a oni este nie su pripraveni. Neviem ci som sa vyjadril spravne. Ale zazil som nieco podobne, ze dievca uz uvazovalo o svadbe, vsade za mnou chodilo, vsetko chcela so mnou robit, planovala buducnost daleko dopredu, ale ja som mal iny nazor.Proti svadbe som nemal nic zasadne, okrem toho, ze som sa na nu este necitil. Postupne som to musel skoncit. Nieco podobne zazili aj dvaja moji spoluziaci, plus jeden kamarat, u ktoreho to ale bolo opacne, teda ze on sa takto naviazal na priatelku. Tym chcem povedat to, ze pozor na naviazavanie a prilisne planovanie buducnosti s partnerom ale bez nejakeho jeho nazoru. Tym myslim ze dievca si vykresli neviem aku buducnost, a vobec sa nenamaha zistit, ake su partnerove nazory a tuzby. Netvrdim, ze sestra zakladatelky temy bola takato, ale tak trochu si myslim, ze jej priatel sa zlakol, aka je nanho naviazana, ze mozno sa jeho zivot neubera spravnym smerom a preto odisiel....Myslim si, ze aj ked neviem ako lubime, nezabudajme zit svoje zivoty. Robme dobre druhym, ale robme to co chcu, nie to, co si myslime ze chcu, alebo co chceme aby chceli.
Viackrat som uz pocula o rozchodoch tesne pred maturitami. Nie je to prijemne. No tie dievcata to vzdy zvladli. Zober ju niekam von, na prechadzku, nechaj ju vyplakat sa ti na ramene. Plac uzasne lieci. Nech nejako vykrici vsetko, co ju boli, hneva. Co na nom nemala rada. A ak bude tvrdit, ze na nom nic zle nevidi, tak najma jej treba pripomenut, ze je chrapun, ked ju opustil v tej najnevhodnejsej chvili a urcite by to nebol dobry partner - opora do zivota. Zjedzte dva litre zmrzliny trebars. Ona ten rozchod a maturity urcite zvladne. Mozno citi, ze sa s rodicmi o nej stale rozpravate a aj to ju mozno tak trosku depta. Proste skuste aspon den o maturitach nehovorit. Rodicia nech si ju nevsimaju a ty jej skus aj ked mozno miliontykrat nastavit rameno. Bolo by asi fayn poukazat na to, ze aj ked sa navonok ucila kvoli nemu, ze to podvedome robila pre seba pretoze clovek chce dobre sam sebe v prvom rade. Prajem vela zdaru! Tvoja sestra ma stastie, ze ta ma ;)
by sa trapit pre niekoho kto ju necha a nema uz o nu zaujem-ALE LAHKO SA TO HOVORI-TAZKO USKUTOCNUJE.
Sklamanie je pre nu o to horsie-ze si s nim UZ aj naplanovala buducnost-preto je pre nu uz vsetko jedno a nechce sa ucit a tak-a je to O TO HORSIE SKLAMANIE.SVET SA JEJ ZRUTIL-AKO DOMCEK Z KARAT.
Ja chapem-mala som podobny problem-len s tym rozdielom ze ja som sa vydala skolu som dokoncila-tiez som mala naplanovanu buducnost/NAPLANOVALI SME SI JU SPOLU/Zobrali sme sa-mali byt-pracu-KRASNY ZIVOT potom prislo dieta a ODRZAZU MA MANZEL PODRAZIL.VSETKO SA MI ZRUTILO AKO DOMCEK Z KARAT-TAZKO SA ZACINALO ODZNOVA-NEVEDELA SOM SI INEHO CHLAPA PREDSTAVIT PRI SEBE A NIETO ESTE S NEJAKYM INYM ZIT.Ale ako sa hovori CAS vylieci-a este som mala syna pre ktoreho som zila.
TVOJA SESTRA JE MLADA-MA CELY ZIVOT PRED SEBOU-NECH SA NA NEHO VYKASLE I KED SA TO LAHKO HOVORI A RADI.
Ja som sa poucila-ze netreba si do predu nejak planovat veci a hlavne nie s inym clovekom a hlavne spoliehat sa len na seba.
... tvoja sestra nech si nepokazi ZIVOT tym ze koli niekomu kto o nu nestal necha skolu a vysoku skolu.TO BY BOLA SAMA PROTI SEBE-NEUBLIZI TYM JEMU LEN SEBE.
ZELAM JEJ VELA STASTIA A NECH SA VZCHOPI A DOKAZE TOMU SVOJMU PRIATELOVI CO JU NECHAL-ZE NECHAL ZENU KTORA ZA NIECO STOJI A NECH TO OLUTUJE ZE JU NECHAL.MOZNO RAZ ESTE PRIDE Z PROSIKOM ZA NOU.
VELA STASTIA PRAJEM
To bol teda pekny frajer, ked ju tesne pred maturou takto podrazil. Dievca musi tym prejst..
Tomu dievcatu treba teraz hlavne pomahat sa s tym zmierit a nie ju fackovat a kritizovat. Doslo na nu emotivne vypatie v tej najnevhodnejsiej chvili. Teraz potrebuje mysliet hlavne na skolu a na maturu. Rodina a hlavne ty Nikushqa ako jej sestra by si ju mohla podporit a snazit sa ju povzbudit k uceniu. Drela roky na znamky takze by bola obrovitanska skoda keby to cele odpalila na maturach. Treba jej vniest motivaciu, a nenechavat ju len tak samu pretoze bude stale mysliet na toho blbca co ju nechal. Inac, podla mna s tym mohol ten frajer pockat, musel predsa vediet ako ju to zoberie ! Nezodpovedny pubertiak !