Skončí sa môj život vďaka milenkám? nedokážem žiť v tejto dobe

Príspevok v téme: Skončí sa môj život vďaka milenkám? nedokážem žiť v tejto dobe
Beowulfka

Haloo! berie niekto ohľad na deti mužov ktorým robíte VY! veľavážené smrady milenky? vy ste zaľúbené a nedokážete ukončiť vzťah (a nie tobôž ten hlupák muž) a my ostatný môžme ísť na psychiatriu!

Dobre nebudem viac rozoberať večene neriešiteľnú tému. Každý svoje.

Len sa chcem vyrozprávať lebo som si uvedomila že sa snažím samu seba presvedčiť o niečom čo nedokážem. Myslela som si že, sa prenesiem cez takéto veci, že nechcem nikdy nikoho milovať aby mi neubližoval. Že ma proste nebudú trápiť ženy-milenky a ich primitívne reči a ich "hrozné problémy" lebo nemôžu mať muža ktorého milujú ale ktorý je ženatý no sám hlúpy na to aby to ukončil.

Mňa život v 21.st. ubíja a ničí. Nedokážem sa viac pozerať na to že každý každého podvádza. Nedokážem sa sama ubezpečovať že ma môj priateľ nepodvádza. Nebaví ani jeho že ho stále upodozrievam. Cítim že je zo mňa pomaly troska. Je mi z toho všetkeho do plaču. Najradšej by som nežila.
Neviem sa vysporiadať s traumamy zo života ktoré mi nie len v detstve otec spôsobil tým že bol neverný. Koľko krát sa hádal s mamou. Koľko krát sme si odniesli za mamu. Ako na seba kričai, nadávali.
Chcem zabudnúť na všetko čo sa stalo. Nedá sa to. A sprevádza ma to ako sa zdá celý život.
Len som sa chcela vyrozprávať. Mne už asi niet pomoci. Keď mi už ani nepomohla psychologička ktorá bola trápna lebo sa za každým druhým slovom smiala....

ked raz-

este by som chcela dodat ze to boli casopisy kde boli pisane aj zalmi a citacie z biblie-ale nazvy tych casop.ti pisat nebudem lebo nemusia sa ti pacit-ale mne v tej dobe velmi pomohli/okrem syna na ktoreho som sa upla a sama vychovavala/

ked raz-

...nehovorim ze citanie nepomaha-pomoze aspon tomu cloveku co ma problem zvladnut sa aspon po tej pych.stranke
lebo sama som zazila velmi krute podvadzanie a rozvod bol posledne co som musela urobit a tiez mi pomohlo velmi citanie casopisov kde sa vela pisalo o zivote-rozvode-zivot po rozvode a podobne.
ALE REALITE JE LEN REALITA A TEORIA LEN TEORIA
NIE STALE ZIVOT SA RIADI PODLA POUCIEK Z KNIH
ale jasne ze cloveka citanie moze podrzat aby nespadol na samotne dno-ale to este neznamena ze zachrani manzelstvo-NA TO MUSIA BYT STALE DVAJA.

bella12

ked raz-

rešpektovaním vzájomných potrieb som myslela, že manželia majú záujem poznať skutočné potreby toho druhého a aktívne ich napĺňajú - nejde teda o nejaké pasívne rešpektovanie. Zároveň som vychádzala z predpokladu, že svoj vzťah myslia od začiatku úprimne a že ich spája láska. Ak je jeden z dvojice vypočítavý, a vezme si toho druhého nie preto, aby ho urobil šťastným, ale sleduje len svoje sebecké záujmy, tak ten si priestor pre neveru nájde... Treba si tú knihu prečítať, som si istá, že príjemne prekvapí.

linajka

..trošku som nepozorne čítala, nie si vydatá, máš priatela, ...takže treba zmeniť pohľad na svet a ľudí okolo seba a viac im dôverovať..musíš začať od seba.

linajka

Máš psych. problém a to taký, že nedokážeš veriť ani najbližším ľudom..a ty vieš prečo..lebo, tvoj otec bol sústavne neverný a vlastne aj nechtiac si si to zobrala aj ty do manželstva, ale aj ťa to sprevádza tvojím životom voči iným ľudom. Nedôvera. Všetko z detstva si berieme do dospelosti. Všetko. Je to ako bumerang. Len sa toho nevieme zbaviť. tu je najlepšie riešenie si zobrať za manžela niekoho len tak - z rozumu sa tomu niekedy hovorievalo. Aby sa o teba a deti, rodinu staral a bol zodpovedný a ty za oplátku sa budeš o neho starať a vážiť si ho. Ak sa stane, že ty budeš vo vzaťhu tá, ktorá miluje viac, tak máš smolu a dôvera ak nie je v láske, tak ten vzťah chradne a ochorie.
Máš zo života peklo, neveríš v dobro ľudí, všetci podvádzajú. Ano, nevery boli, sú a budú. Stále sa ale hovorí, že ak suka nedá, tak pes stiahne chvosť a ide inde..to je na margo tých mileniek..čiže myslím si, že ak muž nemá mozog v guliach, tak žena nemá šancu ...ale čo..muži sú rodení z nás, žien, takže milujú rozkroky a kedže ich kojíme, tak milujú prsia..s tým nič nenarobíme..asi fakt závisí od hodnoty človeka a jeho správania ako sa zachová v určitých hraničných situáciách..a ešte sa hovorí : čo oko nevidí, srdce nebolí..zo životnej skúsenosti ale stále hovorím, že ak muž sa stará a je milujúci, takže ani nepátraj, či ti je verný, alebo nie je..stále zostane s tebou a to je dôležité..nerob si zo života peklo, život je taký aký si ho správíme sami..nikto nám ho nebude vylepšovať, skôr naopak..veľa šťastia.

ked raz-

Keď si prečítaš túto knihu zistíš, že vzájomným rešpektovaním potrieb oboch strán jednoducho priestor pre neveru vo vzťahu nevznikne

...podla mna ked niekto chce podviest-tak PODVEDIE a moze ho clovek neviem ako RESPEKTOVAT...
kazdy pripad nevery je iny-stale sa pise ze NEVERA je len vtedy ked je nieco ZO VZTAHOM NEPORIADKU ale moze to byt aj tak ze je ta dotycna osoba co podvadza nie v PORIADKU a odskace to aj zena/muz/zalezi kto koho podvadza...
bolo by dobre keby sa k nevere vyjadrovali iba ty co ju zazili a nie aj ty co ani nevedia co to je-a v zivote neveru nezazili-len ze videli nejaku neveru v svojom okoli.

bella12

Beowulfka,

neboj sa, je Ti pomoci a to, čo prežívaš vo vzťahu s priateľom je úplne prirodzené a logické vzhľadom na neveru otca, s ktorou si sa ako dieťa mala vysporiadať - a doteraz si sa nevysporiadala. Kým nedáš do poriadku toto zranenie z detstva, ktoré Ti spôsobil otec tým, že podvádzal mamu, dovtedy budeš prežívať úzkosť a obavy, či sa aj Tebe nestane to isté.

Po prvé, vzťah každého muža a ženy je jedinečný, unikátny už len tým, že obe tieto stránky prinášajú do spoločného vzťahu jedinečný vklad - svoje povahové vlastnosti, výchovu, prostredie, v ktorom vyrastali a zranenia, ktoré si do vzťahu priniesli z minulosti. Ako dieťa si nemohla - ale ani teraz ako dospelá, nemôžeš dokonale vidieť do vzťahu svojich rodičov - komplexne, úplne, objektívne. Len oni dvaja môžu najlepšie pochopiť, čo sa vlastne medzi nimi stalo. Všetko má svoje príčiny, a to, že otec začal podvádzať mamu, malo svoju príčinu tiež. Netreba hneď robiť unáhlené závery a pripisovať vinu len jednej strane, pretože nevera jedného z manželov je znakom, že zlyhali obaja.

Aj keď sa v manželstve vyskytne nevera, neznamená to, že sa z tohto manželstva nemôže stať úžasné manželstvo, ak sa manželia z nevery poučia a začnú pracovať na svojom vzťahu. To však vyžaduje odvahu pozrieť sa pravde do očí, prevziať zodpovednosť za svoje činy a rozhodnutie zmeniť veci, ktoré sú príčinou problémov.

Ako dieťa si nemohla za to, čo sa dialo vo vzťahu Tvojich rodičov, v žiadnom prípade to nebola Tvoja vina. Otec zostáva naďalej Tvojím otcom, aj keď takto ublížil mame a tým aj Tebe. Skús prijať túto bolestnú minulosť, akceptovať otca s jeho chybami a odpustiť mu. V prvom rade ublížil tej, ktorej sľuboval lásku a vernosť - mame. To, že mama mala s otcom tento problém neznamená, že Ty ho budeš mať tiež. Vo svetle svojho zranenia podozrievaš priateľa a pravdepodobne aj každého muža z náchylnosti k nevere.

Treba si uvedomiť, že nevera sa vo väčšine prípadov nestane len tak náhodou. Už dávno predtým, než k nej dôjde, ten z manželov, ktorý je nespokojný, vysiela určité signály, ktoré by pozorná druhá strana mohla zachytiť a dešifrovať. Nedávno sa mi dostala do rúk výborná kniha o vzťahu muža a ženy s názvom Moje túžby, tvoje túžby (autor Harley F. Willard). Napísal ju psychológ, ktorý sa roky venuje "rekonštrukcii" manželstiev poznačených neverou. Jasne definoval 10 základných potrieb mužov a žien v manželstve, pričom najdôležitejších 5 potrieb žien sa odlišuje od tých 5 naj mužov, čím zákonite vznikajú problémy medzi nimi. Keď si prečítaš túto knihu zistíš, že vzájomným rešpektovaním potrieb oboch strán jednoducho priestor pre neveru vo vzťahu nevznikne. Ja som bola z tej knihy nadšená, škoda len, že nás také veci neučili v škole.

ked raz-

najka
...presne toto som hovorila aj ja ked som bola nastvana na milenku ako pises ty...
KEBY TA MILENKA MU POVEDALA MAS MANZELKU,DIETA CHOD DOMOV-mozno by sa nepokusil uz o nic stiahol by chvost a bol by rad ze je a mozno nie-hladal by dalej...
tazko povedat co by bolo KEBY....
ale v mojo pripade milenka bola oklamana mojim manzelom-o tom ze je zenaty sa dozvedela ked uz do neho bola zamilovana-a mala v tom prsty aj ex manzela matka-chybu som mala aj ja-dala som mu vela volnosti a bola som prilis tolerantna-ale tak ked chlap ma pudy ktore nevie ovladat-tak to uz hovori same za seba-A ZENA MOZE ROBIT AJ NEMOZNE A NICIM SA MU NEZAVDACI-JE TO TAKY JEDEN DRUH CLOVEKA-KTORY JE NEVDACNY A HALDA STALE NIECO INE A NOVE...A NIC SI NEVAZI...
inak mna zacal podvadzat ked som bola tehotna a jedno dieta som potratila v case ked ma podvadzal...ale tak co uz je to za mnou a pochopila som ze na vinne nie je len ta jeho milenka...

vejva

Nevera je zla ale co snou bola a aj bude.Takze snazim sa zit tak aby mna obchadzala xi xi no ked uz pride co spravim uz nic mojmu chlapovi odrezem gulky a tej milenke? neviem ale bez nasledkov nebude xixi.A co potom ja mozem sa pytat preco mi to len spravil ale odpoved nikdy nedostanem zivot je taky nijakytak preto si ho uzivam ako mozem