Ahoj.stalo sa Vam uz, ze ste sa dostali omylom na platenu stranku, a potom od VAs ziadali prevedenie penazi na bankovy ucet??? mne ano, a teraz neviem co s tym.. nemozu mi predsa dokazat, ci som na tej stranke bola ja. ved moje udaje mohol na internete zadat hocikto. ake maju pravo ziadat peniaze odo mna,??? mam im to poslat,??? budu pytat nejake uroky potom???? akoze chcu 50 eur...
Platene stranky
Roza-ono vacsina tychto stranok je o tom, ze platis za to, ze sa dostanes k spešl informaciam, ktore nie su az tak specialne a nasla by si ich hocikde na google... Ono je to ako u lekara-prides a zaplatis si konzultaciu, preto to nejaky mlady sudca moze povazovat za korektne, nie podvod..
smajliQa, napísali Ti za čo vlastne chcú tú nehoráznu sumu? Nie je možné že iba za to že si si pozerala ich stránky, museli predsa niečo poskytnúť! Alebo nie? Som laik a preto som rada tejto téme.
I keď sme na Slovensku ktorý v mnohom pripomína Absurdistán aj tu predsa platí že platím za niečo, za tovar, za poskytnutú službu, tak som zvedavá čo pekného Ti dali správcovia tých stránok že to stálo až 50 eur!
lost-nemyslim si, ved aj tu na stranke sa IP zobrazuje a nerozhodol o tom nejaky sud:O))) frajer ma e-shop a tam sa mu zobrazuje, ake IP v akom case a kolko boli prihlasene a ake produkty si pozerali... len na zaklade sudu, Ti pridelia k ip udaje, ale aj to sa obist...
smail.-vela ludi ma staticku ip, co sa Ti zmeni len vtedy, ked mas modem dlho odpojeny z elektiky...inak niekto moze mat niekolko rokov tu istu...a pre nich nie je problem zistit, kto v akom case mal aku...nechcem Ta strasit:O)))
Este ma zaraza vyjadrenie pravikov ze nevedia co robit, alebo ze nepovedia rovno "neplatit, kaslat na nich"
kam sa podel zdravy rozum?
ti chytraci z MS2011 vyuzivali totiz taky trik, ze POZMENILI podmienky.. cize to je take, ako keby som vosiel na cestu, ktora je neplatena, a ked prejdem 10 metrov, tak tam niekto zasadil znacku, ze vjazd za poplatok 50eur ...
ako by sa to riesilo? :)
to sice neviem, ale ak by po mne niekto tych 50ur hcel, tak by som mu to znacku rozbil o hlavu... nech si nemysli ze bude parazitovat na spolocnosti..
ip adresa sa meni, avsak ma majitela.. lenze:
ja sa mozem napojit na WiFi v kaviarni, zaregistrovat tam Janka Hrasku a IP bude patrit stale kaviarni :)
Alebo:
ISP (Internet Service Provider, teda nieco ako tcom, tmobile, orange a iny internetove firmy co ponukaju net) davaju nieco ako Shared IP (neviem ci to nie je ze "som za NAT") ale tomu nerozumiem tak nebudem popisovat :D - pointa v shared IP je taka, ze 100ludi z okolia vlastni tu istu IP v rovnakom case. je to zdielana IP. cize ak si z tych 100 ludi zaregistruje 5 ludi ich sluzby, tak... tak ako zistia kto to bol :) jedine ze by bol ISP nuteny dat informacie co a kto prenasal za tou zdielanou IP, i ked to sa mi nezda byt az take realne, to v ziadnom pripade nemoze prejst..
cely ich podnikatelsky plan spociva v tom, aby chytili zopar ryb a rychlo sa vyparili... pochopitelne v krajine ako je Slovakistan (ehm, sorry, Slovensko) sa im velmi dobre dari :(
nienie, IP adresu maju dostupnu az ked sudca povoli :) a ak to povoli, tak to snad nie je mozne... mimochodom nasi clenovia vlady s utam tiez zaregistrovany :) cize ak to prepukne tak bude sranda.
teda takto:
vyhrazat sa mozu, avsak v realite (nemam pravne vzdelanie) si nemyslim ze by mohli nieco ziskat. v nemecku tychto ludi uz pozatvarali, tak slovaci to skusaju na slovensku.
PS; im ide len o to, ze ziskaju napr 1000ludi co zaplati a maju na malu jachtu :)
maju ucet v CSOB, ale ta banka sa odmieta vyjadrit k situacii.. ich provider (hostingovy) je v nemecku, tiez ignoruje akekolvek otazky..
vyzera to ako na nejaku offshore spolocnost alebo co (tj. anonymne riadena z maleho ostrovceka, kde je pravne relativne nepriestrelna)
ale to neznamena ze by mohli vyhrat sud, im ide len o to aby ziskali par ludi co zaplatia a potom zavru kram :D
bohuzial ludia im platia... lebo nevedia ze platit netreba, resp maju strach atd.. je velmi zvlastne ze to zodpovedny stale ignoruju...
ukradni cukrik a pojdes sediet 5 rokov, zabi niekoho a pojdes na 2 roky. okradni tisice ludi , alebo rovno miliony a uzivaj si na Bahamach. to je podnikatelske heslo na Slovensku :)
neplatit, ignorovat, nastavit filter na ich postu, i ked myslim ze oni ani svoj email necitaju, lebo by to v ich pripade nemalo zmysel..
bibi ... ale pokial ja viem, tak IP adresa sa stale meni, nie???
smajliQa-Ip adresu oni maju dostupnu-z kadial si sa registrovala, takze keby to slo na sud, tak nemozes povedat, ze to Ty nie.... Uz som to sem pisala velakrat, pri sude zalezi na sudcovi, je vela takych, co by to uznali, ze sa jedna o platnu zmluvu a vela by ich to aj zamietlo... Najlepsie by bolo pisomne odstupit od tej ne/zmluvy
lost presne ako hovoris, jednalo sa o stranku z MS 2011... a ked som o par dni pozerala spravy, bola tam ta stranka, a hovorili o tom, ze su to podvody na ludi. tak teraz neviem ako sa zachovat.... lebo ked nezaplatim, budu ziadat vacsie peniaze.. lenze.... ved toto sa da nehorazne zneuzit... poskytla som im meno, adresu a cislo... ale ved to tam mohol natukat ktokolvek. .ved to vie milion mojich znamych.... to aj ja tam teraz mozem niekoho prihlasit.. napriklad moju susedu.. mam aj jej adresu aj cislo, aj email, to akoze ako sa toto da??? ved to je nehoraznost!!!!!!!!!!!