Ahoj.stalo sa Vam uz, ze ste sa dostali omylom na platenu stranku, a potom od VAs ziadali prevedenie penazi na bankovy ucet??? mne ano, a teraz neviem co s tym.. nemozu mi predsa dokazat, ci som na tej stranke bola ja. ved moje udaje mohol na internete zadat hocikto. ake maju pravo ziadat peniaze odo mna,??? mam im to poslat,??? budu pytat nejake uroky potom???? akoze chcu 50 eur...
Platene stranky
lost.... to bolo na tom sampionat.sk
A nasiel som nieco taketo:
alebo jednoduchsie povedane:
pozrel som google a vidim:
www.google.sk
cize vlastne vela tem o tom istom (nemyslim to v zlom) a 99,9% ludi radi neplatit, ale nemaju istotu.. proste nie je to prijemne, hlavne ked je clovek na nete novy.
ked som dostal svoj prvy net - DSL niekde v roku 2005, tak som sa velmi bal virusov stylu "vytocia ti zahranicne cislo a budes mat xx xxx SKK fakturu"
Bol som len nepouceny, ze je TECHNICKY take nieco na DSL (a mimochodom akomkolvek inom nete, pravdepodobne okrem dial-upu) absolutne nemozne :)
Potom som zazil naozaj dost veci na nete a zistil som aj ako ludia okradaju inych ludi (daleko komplikovanejsie podvody ako je tento, tento je "hod udicu a cakaj") ... cize preto som zistil ze podvodnikom hra do kariet STRACH ludi/zakaznika atd...
je to nieco ako:
idem si po ulici a niekto ma zastavi a povie mi "zaplat za prechod tejto ulice 10eur" - zaplatit mu mozem ak chcem :) ale nic ma k tomu nenuti. teda okrem fyzickeho nasilia, avsak na internete si sedime v teple domova, cize tam ide nasilie bokom, jedine pravne veci.. avsak tu je pravo viac menej na strane ludi, pretoze spravit [x] jednym klikom, to udajne nie je pravoplatny "podpis" a suhlas s podmienkamy.. teda nie je to elektronicky podpis. a sice aj bankovy ucet sa da otvorit na nete, len vdaka zaskknutemu [x] a ze potvrdzujem podmienky, no prikladam jedno foto z mbanku:
i53.tinypic.com
vtipna je prave ta uplne posledna veta na spodku obrazku :)
a zvacsa, ak clovek nesuhlasi, tka ho to nepusti dalej, ak suhlasi - podmienky V ZAUJME FIRMY nemozu byt take ze "uzivaj si sluzby, zaplat neksor" :) teda su take ze "30 dni zadarmo" a potom "plat" avsak vzdy mas na vyber ano/nie a ked si nevyberies, len "ta odstrihnu" od sluzieb :) cize to nie je take, ze neplatim najom a pride exekutor alebo pokuta.. :)
definitivne neplatit :)
oni maju v databaze cca 5 - 10 tisic ludi s odhadom a ak by doslo k najrohsiemu, uz ani slovakistan nemoze ignorovat taky dav ludi a aj keby to islo na sud, tak by nemali sancu uspiet
myslim ze pravnici len radili, ze ak by prisiel list z exekucie tak vtedy treba vysvetlit veci exekutorovi, alebo ich potom podat na sud, pretoze technicky "ta mozu" dat na exekuciu - ale to je len strasiak.. nechcel som toto povodne pisat, aby som nestrasil, no ale strasit by to ani nemalo.. ono je to tu uz tak 1-2 roky a este nikhoo nedali na sud myslim, toho by bol uz plny internet, niekde by to isto pisali :) televizie to stale omielaju dookola, co je aj dobre, ale mali by jednoznacne povedat ze NEPLATIT, ak este nepovedali, a ak ano tak maju u mna velke plusko :)
tu firmu v ruzomerku maju podla mna na nejakeho bieleho kona, klasicka finta :D
lost to myslis vazne,??? este mi zatial neodpisali,,,, pisala som im dnes na obed... no a tak teda nemam to platit?
ale ak tam bolo v podmienkach, ktore si zaskrtla ze s nimi suhlasis o platbe, tak potom si si moc nepolepsila.
ludia bolo to takto...
do googlu som si zadala ze MS 2011 v hokeji..
proste chcela som si nieco precitat, kedze som velky fanusik... a hned prvy odkaz som stlacila... a tam bola nejaka anketka... ze napriklad oblubeny hokejista,, alebo tak.. tak som odpovedala.. a tak.. a dostala som sa az nakoniec tej stranky... a bolo tam toho nehorazne popisaneho.... samozrejme ze tam mohlo byt napisane aj to ze je to spoplatnene, ale ja som to nevidela... a uz si to ani nemozem skontrolovat, pretoze sa bojim na tu stranku znova prihlasit....
no a potom par dni na to som pozerala spravy, a bolo tam ze na slovensku sa deju akoze taketo podvody, ze zarabaju aj na fanusikoch... a taketo kraviny, a ked som tam zbadala tu stranku tak ma skoro porazilo.. som nevedela ci sa ma to tyka, ale cakala som ze niekto bude nieco chcet.. je to asi dva tyzdne dozadu co sa mi to stalo.. no a vcera mi dosiel od tej spolocnosti mail, ze ako som im dlzna 49,95..
poslali mi cislo uctu, a variabilny symbol, a ze mam to uhradit do 14 dni, ze bez navysenia....
a ze keby som mala nejake otazky, tak sa mam obratit na ... a bol tam email..
tak som im odpisala, ze by som sa rada informovala ze co to ma vlastne byt... ze mi maju poslat telefonicky kontakt... ze s nimi budem hovorit jedine po telefone, a cez ziaden email, a ze si neprajem aby ma takymi emailami obtazovali.
nejde mi o tych 50 eur, som rada ze to nie je viac.. ide o ten princip.. ze co keby si tak vypytali 500,.,alevo 1000 chapete.... do pice, toto je system...
lost vdaka..