Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Beham a vobec nechudnem

MaariSSaa

Kedy je podla vas najlepsie behat? Rano, vecer? Nalacno, hodinu po jedle, hodinu pred jedlom? Chcem si postupne zvysit kondicku a spalit nejake tuky...pre zaciatok budem chodit raz denne na nejakych 15min, viac asi nezvladnem, len by ma zaujimalo, kedy je to najvodnejsie, aby som zase cosi "neposrala"... :-)

miro.1901

Ak behate bez posilovania odpalite velke mnozstvo svalov a tuky sa odburavaju cez svaly. Cim menej svalov tym mensi bazalny metabolizmus a tym padom sa chudnutie zastavuje. Ako ochrana proti tomu je jest viacej bielkovin pridat dlasiu sportovu aktivitu na rozvoj svalov napriklad fitness, hlavne upravit stravu bez toho sa mozete snazit ako len chcete. Upravit stravu znamena jest pravidelne aspon 5 krat denne mensie mnozstva s toho dajme tomu nejake 3 jedla kde budu komplexne sachartidy a bielkoviny a dve s toho nejaky zeleninovy salat ci polievka. Najlepsie by bolo si vsimat energeticke hodnoty potravin a mnozstvo bielkovin, sacharidov a tukov. Tuky mozete prijat v malom mnozstve ale najlepsie take co obsahuju omega-3, omega-6 ci omega-9 mastne kyseliny, pretoze telo ho potrebuje a uplne vylucit tuky nie je dobre pre telo. Dolezite je aj hodne pit a naucit sa spravne behat. Nebehajte ako keby vas nahanal nejaky uchyl. Maly by ste behat tak aby ste dokazali napocitat do troch bez toho aby ste sa nejak moc zadychali. Zo zaciatku sa bude beh skor podobat na rychlu chodzu no ak vytrvate tak si uvedomite, ze dokazete utekat a mozno jedneho dna budete predbiehat cyklistov, traktory ci mozno trabanty a co mozno viac si beh zamilujete a nebudete sa vediet dockat, ked si pojdete zabehat.

merynka13

blondula: ved vravim,ze som schudla uz 3kg.. :) a to ked som maximalne najedena,maximalne napita :D pijem tak 3litre denne :) coz je podla mna dost...

Tungsten

potkanica, ale veď jasné, bez efektu to nebude, to sa neboj :) aj keď možno nebude, ako píšeš "viditeľný" a tuk hneď nezlezie... ale beh (zvlášť keď hovoríš, že v lese, tj. mäkší terén, čistejší vzduch, nezaťažuješ kĺby) ti pomôže aj na milión iných vecí, endorfíny, srdce, pľúca, lepšia kondička... skús to nebrať nutne tak, že musíš dávať dole kg, ale že chceš niečo spraviť prospešné pre svoje zdravie :) potom ti to aspoň vydrží a nevzdáš to, aj keď sa váha hneď nepohne. a druhá vec, namiesto váženia sa skús povedzme každé 2 týždne pomerať, to skôr uvidíš, či sa niečo deje s tvojou postavou... lebo váha niekedy stojí, aj keď cenťáky v skutočnosti nejaké zliezli dolu (resp. telo spevnelo) :)

potkanica

maoam- ja tomu nemozem uverit! :D sak aspon vyrysovat postava sa mi musi, neverim, ze s mojim telom to nic nerobi, ked chodim bhavat kazdy den do lesaaa :P

blondula

merynka.... to nemyslis vazne,ze si pribrala pol kilo !!! :DDDD ja potom priberam a chudnem kazdu chvili minimalne 1,5 kila :DD pokym neschudnes aspon 3 kila,nemozes hovorit o schudnuti,ale len prijimani a vylucovani !!! .... ze pol kila :DDDDD

merynka13

liliana00052: ja som zacala behat pred 3 tyzdnami kazdy den 20min...(neskor som zvysila na 30) a zo zaciatku som VOBEC ale VOBEC nechudla...tiez som pribrala,ale len pol kila...potom som si TROSKU upravila stravu,ale naozaj ze trosku,zacala som vela pit (ale len cistej vody) a uz mam o 3kg menej:)

potkanica

myslite si, ze bude viditelny na mojom tele nejaky efekt/vysledok po mesacnom pravidelnom behani, aj ked som stravu nejako extra neobmadzila?? nechce, aby to vsetko vyslo nazmar :/