Je džem velmi zly?

BJ_2

dzem v malom mnozstve, neskodi ziaden. Ani ten z obchodu.
Pokial konzumujes vo vacsom mnozstve, doporucujem najst taky, co ma menej cukru, najlepsie trstinovy cukor, alebo sladeny medom, a neobsahuje konzervanty a kyselinu citronovu. Najlepsie samozrejme domaci, ktory sa dnes tazko zhana (kto ho vyraba? Kto ma dnes starych rodicov, coich kazdy rok robia? Coraz menej ludi, takze musia kupovat). Dobre dzemy v obchodoch bez kyseliny citronovej, 100% kvalitneho ovocia, byvaju drahe. Neraz idu aj nad 10 eur/kg.

Celkom dobry stred, bol doteraz Tesco Finest, ktory obsahoval trstinovy cukor, a kyselinu askorbovu namiesto kyseliny citronovej. Len niektore druhy. Stal 7 euro/kg, ale kazdu chvilu bol v akcii za 4 a podobne. Bohuzial, vyzera to, ze ho idu rusit alebo co, celu tu radu tesco finest, vkuse je vsetko vypredane, a vo vypredajoch.

500xka

ak naozaj nevieš žiť bez džemu a nechceš pribrať tak skús džemy bez pridaného cukru…ja trebárs jedávam relax 100% z ovocia a chutí mi

0v4cka

toto su chore otazky... cukor nieje nejako velmi nezdravy ak sa konzumuje v normalnom mnozstve. Aj kebyze jes denne 5 chlebov tak ked si ich normalne namazes niecim takym tak ti to nijako meratelne neublizi.

Glam

Keď chceš menej kalorický džem, tak si skús kúpiť relax 100% z ovocia ktorý je bez pridaného cukru a konzervantov a nakoľko tam nie je pridaný cukor, tak má menej kalórii

brontanaska

moja skusenost, ze som bola na internom a mala som nizku hladinu glukozy a lekarka mi povedala, ze mam jest viac sladkeho. ale ja sladke nejem a ona, tak si mam dat prave med alebo dzem :) kazdy ma ine navyky, napriklad med kupeny v obchode nezjem iba od vcelara a dzem si robime doma jahodovy,ribezlovy,slivkovy... ale hadat sa na tom je na hlavu. doteraz ludi dzem nezabil.aj ked doba je ina, nezabije ani teraz. ten kto ho nechce jest, nech neje.

Sisi135

mataBB: súhlasím s tebou, ale zdá sa mi zbytočné riešiť trocha džemu ak si to dievča natiera na hrianky (myslím ti klasické opečené na oleji z bieleho chleba)
Džemy čo kúpite v obchode majú od zdravia v ovocí dosť ďaleko. Iné je dať si sem - tam domáci džem bez pridaných cukrov