Študium prava

Anton Majersky

Právo má stále niečo do seba, ale v dnešnej dobe sa ľudia zamieravajú skôr na medicínu a manažment. Dobre napísané články sú aj na tomto blogu : vysokeskoly.wordpress.com

elie.saab

Neviem prečo chce posledné roky každý študovať právo, keď si myslíš že zbohatneš kvoli titulu JUDr. pred menom sa pekne sklameš, jednie že by si patril do kategorie vyvolených t.j. maminka/ocinko advokat, notar, exekutor, sudca...spolužiačka ktora patrila na prave k najlepsim studentkam cca už 2 roky zhana neuspesne pracu, dalsia spoluziacka sice pracuje u advokata ale zadarmo - a to su tie ktore aj nieco vedia, dalsie modelky (par z nich sa dostalo tusim aj do Miss :-) si mysleli ze sa nejako "pretrtkaju" ale nestalo sa, dotycný si dobre rozmyslel ci pomoze svojej dcere, synovi, bratovi alebo nejakej kurvicke :-) takže keď chcete na pravo dam vam 1 radu, vezmite hned teraz do ruky zbierku zakonov a začnite čítať, keď budete mať po 100ej strane toho dosť, vedzte, ze to nie je nic pre vás, pretože to budete musieť robiť nie 5 rokov na VS ale cely zivot :-)

javor24

tak sa pripomeniem po pol roku, zatial sa toho moc nezmenilo, nezamestnany som od prevzatia titulu, ak nepocitam 3 mesacnu letnu brigadu v zahranici. Ale je to narocne, mesiace utekaju a clovek sa citi coraz viac zufalejsi. Neviem ci skusat dalej hladat tuna, alebo ist opät von alebo ist zas studovat.

javor24

dakujem za podporua momentalne plany su asi take, ze sa dam na 3 tyzdnovy jazykovy kurz nemciny/angliny a popritom si budem hladat pracu, a celkom zvazujem aj Kanadu aj keby som tam mal na zaciatku umyvat riady, strasne ma to taha odtialto prec..
a beskyd to Norsko je este tiez otvorene, aj ked dost som sa v tom vrtal, hladal informacie a kriza dopadla aj tam a vobec to tam nie je take ruzove ako sa zda../:

beskyd

... a inak blahozelam samozrejme.. a tvoje pocity uplne chapem.. a celkom ma zaujima ci je niekto z toho schopny vykluckovat tak, aby sa toho pocitu prazdna zrazu zbavil a robil nieco zmysluplne co ho aj bavi a uzivi ..z tohto odboru..

maxipesfik00

""ciel" je splneny, avsak vo vnutri sa citim uplne prazdny, doslova ma ta skola znicila"

:D :D :D
a teraz este pockaj ked si budes hladat robotu... :D

javor24

tak teda uz sa mozem pochvalit uspesnym ukoncenim studia na pravnickej fakulte :) na jednej strane som celkom rad, ze sa toto utrpenie skoncilo, ale na druhej strane si az teraz plne uvedomujem, ze som stravil 5 rokov zivota studovanim niecoho co nenavidim.. ale dotiahol som to do konca, "ciel" je splneny, avsak vo vnutri sa citim uplne prazdny, doslova ma ta skola znicila.. a na otazku co robit teraz vobec neviem dat odpoved..

Parom

Zijem vo VB som robotnik, mam cez 20. Pri maturite mi odtrhlo usi, tak nepocujem ludi, ktori mi dohovaraju, aby som drzal hubu, lebo ma vyhodia zo zamestnania... Za tie roky som zistil, ze musim byt pravnik a specializovat sa na pracovne pravo... V skratke nasiel som ciel, nezaujima ma kolko zarobim po skonceni studia, som zvyknuty makat za zahranicne minimum.
Zivot najlepsia skola, musim ovladat pracovne pravo, kolektivne pracovne pravo...

PS: Kde som nasiel motivaciu? Ked som na vlastnej kozi pocitil nespravodlivost, vykoristovanie, podkopavanie dostojnosti... Treba zmenit pravidla hry...