priberanie - slaba motivacia

Príspevok v téme: priberanie - slaba motivacia
karenina

bude to asi rok co som zmenila stravovanie. za ten rok som vdaka zdravsej strave a pravidelnemu sportovaniu schudla asi 10kg, no ide o to, ze v poslednom case akosi stracam motivaciu, viac sa vrham na nezdrave jedla a pod. nasi mi tiez nepomahaju, ked mi stale vycitaju ze som uz moc chuda a ze malo jem (nie je pravda ani jedno ani druhe) poradte, ako sa opat motivovat?

iwy

ooo, pockaj, nemysli na to takto. ano, ja som v tomto velmi podobna. ale skus si povedat - dobre, dnes som si dala sladucke, ale preco to bolo? lebo den ti priniesol nieco negativne. a tak to organizmus vykompenzoval tuzbou ukludnit to. nevadi, ja som taka ista, ale fest. povedz si ale toto. dnesny den konci a zajtra bude novy. no a bude lepsi, bude to piatok a vydari sa. rano si povies, ze to bude v poho, ze ked na sladke chut dostanes, tak si das ale nie az tak ako vcera. lebo to nebudes potrebovat na nerviky. jo? pekny den! :-D

jacquelin

iwy: ja viem, ale pozri sa, ja som bola tes tlsta a ket sa na mna nekdo pozrel stylom-si tlsta taxom sa ani necudovala. ked sa niekto snazi, je to jedna vec. ale mam napr. kamaratku ktora mi povie, ze by dala vsetko zato, aby mala postavu ako ja. ale hovno da za to vsetko ket ani prstom nepohne, viis..a vkuse sa napxava..

iwy

no ano, niekedy. ale niekedy sa nezdrzim a kupim si v bufete este nieco k tomu, co mam z domu. ked to takto naraz pojem, citim tazky zaludok, no a vycitky, samozrejme. toto rozdelenie stravy pocas dna je u mna tazke: rano ranajkujem, idem do skoly, tam nieco spasiem, samozrejme studene, bud vsetko narazovo alebo najviac na dvakrat, potom ked pridem domov, tak na poslednu chvilu do seba kopnem co sa da - to byva teple. alebo, ked nie som v skole, tak ranajky, niekedy sa zdrzim a aspon medzi nimi a obedom nejem, na obed je to poriadna davka, no a potom az do siestej furt tu nieco, tam nieco... ale niekedy sa mi podari zdrzat sa, zakazat si. Ale, co do certa, s tym zlym pocitom zo seba po najedeni?!mam naozaj niekedy pocit, ze sa citelne zvacsujem. ja som asi chora, ale na hlavu, co? ale ked ja jednoducho chcem dobre vyzerat...

karenina

iwy, to s tym prepchavanim cez skolu poznam. kedysi som bola schopna si postupne cez den kupit aj 6 keksov - vselico ine, no vyriesila som to tak, ze si nenosim peniaze. vzdy si nachystam nejake ovocie, zeleninu, nejaky rozok, ktory si rozdelim na tretiny. tak kazdu chvilu zjem nieco male a nemozem to zjest naraz, lebo viem, ze by som musela byt potom cely den hladna. uz som si zvykla, ze si nic nekupujem. a niekedy sa drzim aj potom, ked pridem domov... niekedy...

iwy

to predstavovanie je podla mna tak trochu nefer voci tym ludom. oni su z toho tiez nestastni. karenina, pises, ze jes aj ked nie si hladna. ja to tak robim drvivu vacsinu z toho, kedy jem. fakt, niekedy som uz tak vyhladovana, ze mi nahlas skrka, ale inak jem, lebo mam neodolatelnu chut. takze pozname. jediny cas, kedy sa nenapchavam a je to preto, ze nemozem, je, ked sedim v skole. inak pred hodinou, pocas volna medzi nimi, bych sa najradsej niekam skryla a ladovala. ano, skryla, niekedy idem do bufacu a jem tam ako kultivovany clovek, ak tam nie je miesto, musim po chodbach a to nie je ziadne blaho sediet ludom na ociach a tlacit do hlavy, hoci aj oni to tak robia. niekedy este na zaciatku dna, pred zacatim vyucka spasiem to, co mam alebo cast z toho, co mam so sebou. zeby nervy? uz sa mi stalo, ze som vazne este pred zacatim hodin zjedla vsetko, co som mala. ale to asi bude z toho ocakavania, co dnesok prinesie. alebo tak...

jacquelin

EVUSO: no, prestala som sa napxavat samymi klobasami, cifanskymi atd., potom zacala jest zeleninu, potom zacala cvicit a teras us ani moc nejem maso. iba koli zivinam. ale to iba fakt malo a aha..nejem moc slatkeho...radsej si predstavim seba predtym alebo nejaku obeznu zenu, pride mi na tycku a da sa to zniest. ale mne us aj slatke prestalo wice mene chutit..

karenina

ja som mala zase dva kolace, no nedaj si, ked su doma a vyzeraju tak dobre. ja to nechapem. uz jem aj vtedy, ked nie som hladna. ani nemam na nic chut. jem len aby som jedla

iwy

ja som dnesny den zahajila tromi kuskami cokolady. hezky. fakt, ono to pride tak po obede. vtedy na mna zautoci naladovost, trosku beznadeje, zistenie, ze zase je to tu a potom by to len do mna tak ficalo. niekedy si poviem - chces ty vlastne to sladke? mas na to chut? ved to mozes mat hocikedy. no a co, ked si z toho aj nedas. tak - obcas zabera. tie ine chvile - vrhnem sa na krabicu so sladkym. no a potom pride vecer a ja si poviem - hmm, ako si zase dnes zrala, hmm. ale niekedy ma postretne ten entuziazmus, ze sa napravim. myslim, ze som prave vo faze jojo efektu, tak obvaneho.