Je to všetko len pevná vôla. Ja som sa "snažila začať chudnúť" už 1000x. Teraz som konečne začala, schudla som už 4 kilá za 3 týždne. Tiež som sa donedávna prejedala, ale treba s tým vybabrať. Zo začiatku som jedla ultra mini porcie, ale hrozne často, čiže som mala pocit, že stále jem, ale jedla som len za mak, tak aby som necítila hlad (chuť som samozrejme cítila stále :D). To je dôležité - jesť, len keď si naozaj hladná, nie keď máš chuť. Keď som mala chuť na sladké, tak iba ovocie. Akonáhle som si dala sladkosť, mala som chuť na ďalšiu a už som sa vrátila naspäť, lebo som sa neovládla. To asi nechceš. Musíš sa aj správne motivovať. Napr. v práci alebo v škole nechceš byť najtučnejšia v kolektíve alebo? Proste musíš si nájsť spôsob sama a mať veľa trpezlivosti. A potom také veci ako cvičenie, zdravá strava, to je jasné, ale ja by som najskôr upravila kvantitu, až potom kvalitu. Alebo si daj cieľ napr. vydržať jeden týždeň, iba jeden. Keď to zvádneš, tak si povedz, že si sa pekne rozbehla a daj si ďalší týždeň, až sa postupne budeš ovládať. Možno.