Ako premocť hlad ? A ako sa prekonať ?

Príspevok v téme: Ako premocť hlad ? A ako sa prekonať ?
Truffla

Ahojte !
Snazim sa schudnut no jednoducho sa neviem ovladat... Uz som zufala !!! Mam dietu, kde nesmiem prve tri tyzdne jest zemiaky ryzu cestoviny.... ale ja to aj tak nedodrziavam.. mam vylucit vsetko sladke no nejde to... To co robim je normalne obzerstvo, prosim, Ako vydrzat ? Ako jednoducho si povedat nie ... chudnes hotovo - vydrz ! Ked ja svoje telo nenavidim... ale pozrem sa na seba alebo idem na vahu tam je kilo hore a ja si idem dat cokoladu... ja uz nevladzem ako ?

DAKUJEM

mircok

tak ak je moc velky hlad, tak sa da si vecer nakrajat nejaky kalerab alebo mrkvu alebo inu zeleninu, je to lepsie zdravsie a nema to kalorie.

Horor

Ďakujem za príspevok o tej ázii. Základ je zbierať informácie a každý názor vypočuť. Počul som aj také príslovie že raňajkuj ako král, o obed sa podel s priatelom, večeru nechaj nepriatelovi. Aj tejto teórie sa mnoho názorov drží. Ale počas spánku je výmena látok a tak môže byť pravda aj to s tým ázijským systémom. V podstate základ je kalorický deficit, čo tu bol tiež spomenutý. Ak si dáte kebab a odbehnete maratón, budete na tom lepšie ako keď si dáte šalát a ani sa nepohnete celý deň. Pohyb je tiež dôležitý. 70% je však strava. Ja mám to napríklad vyskúšané že sa rád hýbem ale aj rád jem a takto to žial nefunguje. Darmo som športoval keď som lúbil aj hodovať. Pre mňa je pohyb prirodzený a vždy ma bavil takže to je v poriadku ale s tým hodovaním si neviem rozkázať. Tiež som nemal problém na posedenie zjesť kilo slaniny, zapiť dvojlitrovou coca colou, a ako dezert celú tabulu čokolády naraz... Pri takomto stravovaní je vám pohyb nanič. 100km na bicykli ale so zastávkou v McDonalde, alebo odbehnutý polmaratón a hneď po ňom cigánska pečienka a 3 pečené klobásky s kofolou.

martinmlm

Horor
....prečo ja neraňajkujem? Moja teoria, čo sa nemusí zhodovať s inými teoriami, vychádza z informácií z netu a kníh ázijskej medicíny/orgánových hodín organizmu . Príklad: Srdce má najväčšie zaťaženie medzi 11:00 až 13:00, kedy je najviac teplo. Napríklad vtedy taliani majú siestu. Konkrétne žalúdok má svoj čas 7:00 až 9:00. Mne osobne z toho vychádza, že keď nemám namáhať srdce počas jeho hodín, prečo by som mal zaťažovať žalúdok. Ráno len pijem čistú vodu. Prvé jedlo mám na obed. Do prázdneho žalúdka a čriev sa potom zmestí viac jedla a to bez pocitu prejedenia, takže kým pôjdem spať môžem natlačiť koľko chcem alebo vládzem. Cez noc sa potrava trávi a doobeda telo funguje na pomalých cukroch, z ktorých mám viac energie ako z rýchlych. Prakticky to mám odskúšané pri dreve/metrovici s kamarátom 100+kg/190cm. Ja 70kg/173cm. On ráno jedol. Naložili, zložili a poskladali sme rovnako. O 12:00 už nevládal a musel jesť a ja som jedol až o 13:30. Okrem toho som chcel prebehnúť trasu 42km/dal som 32KM/, tak som júl-november raz do týždeň/dva/ bežal +-20km. Doobeda na lačno to šlo ľahšie, ako najedený poobede.

....jasné, že to nemusí fungovať na každej osobe, vzhľadom na typ postavy a zdravotný stav. Napr známa takto fungovať nemôže, pretože má reflux pažeráka a na noc by sa jej jedlo vylievalo späť do úst :).....Keď sa nedá inak, tak aspoň raňajkovať po 9:00.