Ahojte, bude to asi trocha dlhé, ale podelím sa aj ja o svoje skúsenosti:) Pomaly budem mať 17 a ešte minulé leto som mala pleť pomerne čistú. Raz za mesiac jednu vyrážku, ale to bolo úplne v pohode. Tvár som mala mastnú len v oblasti čela, líca a ostatné oblasti boli úplne zdravé. Až odrazu, vôbec netuším čo sa stalo, mi pleť zmastnela úplne na celej tvári, vrátane líc, na ktorých som v živote nemala ani čiernu bodku. Na lícach sa mi začali tvoriť podkožné, boľavé vyrážky, ktoré sa hrozne dlho hoja, ostávajú po nich fľaky. Som úplne zúfalá, veď donedávna som takéto problémy nepoznala. Netuším, čo s tým. Bola som liečená Eryfluidom, Eclaranom 5,10, Differinom, Duacom, Zinerytom. Liečila som sa aj biolampou. Všetko pomohlo len dočasne a hrozne zosušilo. Z kozmetiky som už používala Vichy, Biodermu,La Roche Posay,Garnier aj obyčajné AB...Z prírody som skúšala žihľavu, repík, morskú soľ, citrón,droždie...Brala som zinok.Absolútne nechápem, ako sa mi v priebehu možno pol roka mohla tak zhoršiť tvár. Vyzerá úpne zničene, nezdravo. Som z toho hrozne nešťastná, lebo nechápem, z čoho nastala taká rapídna zmena. Rodičia akné nemali. Uvidím ako ďalej, no začala som behať, piť len čistú vodu, minimálne 1,6 litra denne, jem viac vlákniny a každé ráno pijem pol pohára vody zmiešaného s medom,droždím. Vraj to veľmi pomáha, ale ja už ničomu neverím. A z HAK,Roaccutanu mám strach, to sa mám v 16 dopovať hormónmi a preťažovať pečeň už v takom mladom veku? Som zúfalá...