Zdravím, rada by som vedela od vás žien ako prebieha konizácia, či to bolí a či sa vám upravili výsledky?
-------------------------
conisatio / konizacia www.zdravie.sk
Konizácia - mate skusenosť?
Tak ja ani neviem akou metodou mi to robili...Chcem sa spytat, mam dnes 13ty den po konizacii a zacala som krvacat. Doteraz nic, az dnes v noci to zacalo. VVN ty mas tusim tiez tak ako ja po operacii, nekrvacas? Neviem co robit, ci je to normalne.
Ja som dostala cipky Macmiror, tie ma nestipu
Baby aj vam dali po konizacii cipky Betadine? Vcera som si dala na noc a sialene to stipe a pali.
LEEP metoda je nejaka el. slucka ktorou sa to robi a ta ten rez hned akoby zaletuje cize netreba to sit a ani to potom nekrvaca... to mi povedal doktor.
Biopsiu mi asi nerobili. Len cit. stery.
VVN
inak dobry link si dala na ten casak. Vcera som ho preluskala a vselico som sa dozvedela zaujimave...
Baby co je to LEEP metoda?
Ja som si dala epiduralku, narkozy som sa velmi bala a bola som v nemocnici necele 3 dni.
Rekonizacia je asi ze ti budu robit znova konizaciu, ak bude zla histologia.
Vy tu pisete asi vysledky citologickeho steru, nie? III a, III a b...atd. Nerobili vam pred konizaciou biopsiu? Tam sa vysledky oznacuju CIN I, CIN II, alebo III.
teraz uz len cakat na vysledky... povedali mi ze ak sa naupravia (mala som predtym IIIa)tak spravia rekonizaciu
Neviem preco narkoza.. v nasej nemocnici to tak robia standardne. Ale viem ze na klinikach jednodnovej chirurgie to robia ambulantne. Tam je to ale asi aj drahsie, nie? Ja som neplatila nic. Ved napr. aj za epiduralku sa plati.