Zdravím, rada by som vedela od vás žien ako prebieha konizácia, či to bolí a či sa vám upravili výsledky?
-------------------------
conisatio / konizacia www.zdravie.sk
Konizácia - mate skusenosť?
janulina,nemusis sa naozaj bat, je to velmi kratka anesteza, takze ti nadaju silnu davku. urcite by ta neuspali keby to mal byt problem koli srdiecku. neboj vsetko dobre dopadne a potom nam napis, ok :))
janulina...ahoj,neboj sa,lekari vedia aku narkozu ti mozu dat,ak mas problemy so srdieckom..ja som dva tyzdne po operacii,pred tym som sa tiez velmi bala,takze viem co prezivas,ale ta konizacia je urcite potrebna,ked ti ju lekar navrhol,neboj sa,nie je to az take hrozne,zvladnes to a ani po konizacii to nie je nic strasne...drzim ti prsty
dievčatá..idem na konizáciu a veľmi sa bojím.., ako to prebieha?? sú po nej nejaké ťažkosti?? mala som ísť len na excíziu, ale v nemocnici mi povedali, že mi urobia rovno konizáciu, najväčší problém je-že sa bojím narkozy, nikto mi nič nevysvetlil..len mi dali podpísať paier, že súhlasim s anastézou, ma niektorá z vás problémy so srdiečkom,. ako je šelesť alebo prolaps chlopne..ktorá bola v narkóze??? nemôže ta narkóza vadiť srdiečku?? ešte tam ani niesom a už mám aj vyšší tlak..podeľte sa o skúsenosti..ďakujem
Ahoj. Ten Streptococus sa dá vlastne zistiť len sterom, akurát som mala teraz výtoky a zápaly. Mala som ho aj pri poslednom pôrode, tak som tesne pred pôrodom a počas, dostávala do žili penicilín. Tak to vraj bude aj pri konizácii, aj počas, aj po budem znova užívať lieky.
Posielam z netu definiciu konizacie pre vsetky :)
KONIZÁCIA KRČKA MATERNICE
Výkon v celkovej anestézii indikovaný najmä pri podozrivom alebo patologickom výsledku onkocytologického steru z krčka maternice (slúži na včasný záchyt bunkových zmien, z ktorých sa za určitých okolností môže vyvinúť rakovina krčka maternice), prípadne ako plastická úprava krčka. Z krčka maternice sa odníme časť tkaniva v tvare kónusu. Súčasťou výkonu je aj kyretáž kanála krčka maternice, prípadne aj dutiny maternice. Materiál sa print top
odosiela na histologické vyšetrenie.
ani mna necievkovali.
ahoj cudliprstik.mna po konizacii necievkovali.skor som mala problem ist na velku potrebu.dcera mala 2.5 roka ked som bola na konizacii a este som ju musela odnaucit od prsnika .bolo to hrozne pre mna aj pre malu.ale v pohode sme to zvladli aj s mojou mamkou.za co jej nesmierne dakujem .a ako sa prejavuje ten streptococus?drzim palce pekny den
Určite mám strach aj z tej konizácie, boli ste hneď po operácii vycievkované tiež? Počula som, že sa to robí, a nemôže sa jeden deň vstať. Nie je to bolestivé ? U mňa bude ten pokoj a oddych po, trochu komplikovanejší, nakoľko som ešte aj na materskej s najmenšou dcérkou, a dostala som ako bolestné :-) malé šteniatko a tí dvaja mi dajú riadne zabrať. Trápi ma dosť aj ten STREPTOCOCUS B, od augusta som brala antibiotiká a stále nezizol je tam.
ahoj cudliprstik.konizacie sa nemusis bat a ani toho co nasleduje potom.asi sa budem opakovat mne robili konizaciu 16.6.2006 .rano som prisla na8.00 a o 11.00 ma operovali .na druhy den rano ma prepustili z jednodnovej chirurgie.krvacala som asi par dni a 6 tyzdnov som mala taky zapachajuci bezfarebny vytok .to sa zo spodu hojis .na kontrolu som sla po pol roku a potom uz len raz za rok.vsetky vysledky mam ok chvala bohu.vsetko bude ok uvidis len ziadna panika a po konizacii sa setri.a hlavne psychicka pohoda .nenamyslat si obludne scenare nerozculovat sa nad hlupostami ja uz to mam vyskusane drzi ti velmi velmi palce .pekny den a usmev na tvari
ahojte kocky. nebojte sa. viem, ze sa lahko hovori ked uz to mam za sebou.ale samotny zakrok trva cca tych 10-20 min. priprava u mna bola taka, ze som 1 den bola prijata, 2 mi robili zakrok a 3 ma pustili. po zakroku som krvacala malo. po niekolkych dnoch mi to zacalo znova. musela som brat norethisteron 10 dni. uz som ok a je to 5 tyzden. no niekto nekrvaca vobec. ani to neboli, mozno troska podbrusko aako pred menzesom. metoda je LEEP strojom, je to tzv. elektricka slucka, kt. odrezie chore tkanivo a aj trocha zdraveho. vytvori sa tzv. chrasta. preto sa treba setrit a nenamahat aspon tych 14 dni. z vlastnej skusenosti to mozem potvrdit, ze to je tak. je to zradne. skusala som tiez rozne cinnosti no bola som hned unavena a mozno aj preto som zacala krvacat. takze vam drzim palce a ozvite sa urcite po zakrokoch.