Zdravím, rada by som vedela od vás žien ako prebieha konizácia, či to bolí a či sa vám upravili výsledky?
-------------------------
conisatio / konizacia www.zdravie.sk
Konizácia - mate skusenosť?
qiksinka, ja som bola doma 15 dni a na 16 som sla do prace. to som bola stale doma a uz ma porazalo. prvy den ako ma pustili som bola zaniest PN do prace a potom sa mi pohorsilo. nie je to sranda a pritom sa citila ok. ak nemusis nenamahaj sa ani chodenim. no a na 15 den som sa sla vypisat do prace a isla som peso lebo mi to chybalo, no poviem ti bolo mi vselijako aj zle, tak som dychala zhlboka a zvladla som to :) spat som uz sla busom radsej :)) ale po tych 14 dnoch uz sa to da. dovtedy sa treba setrit.cest vynimkam.:)
leni..a ako dlho si bola doma??? kedy si išla na vychádzku?? myslíš, že sa môže ísť von..aj keď sa ešte krváca??
maxikacenka a fidka, ja som to mala robene tiez LEEP metodou. v nemocnici som bola 3 dni. krvacat som zacala na 4 den asi 10 dni. bola to aj taka aj taka krv. lekar mi dal norethisteron na zastavenie, no nepomohlo. prestalo to samo a za dva dni ked som prestala som dostala menstruaciu. myslela som, ze bude moc silna, no nebola. a ani druha a prisli na cas. este stale nie som uplne bez vytoku a sem tam citim svrbenie a to mi robil uz aj kultivaciu, ktora bola ok.tak sa drzte. ja som lezala menej, skor som sedela pri PC :) a motala sa po dome. no ked som lezala bolo najlepsie.
ahoj iva..takže si po konizácii týžde%n??? tiež máš občas vo výtoku čerstvú krv?? a čo do práce už chodíš?? ty to máš robené LEEP met., to je asi jednoduchšie..ako šitie..držíme pršteky nech sú výsledky ok....
Inak este pozeram ze tu riesite ako sa na to prislo. V mojom pripade ma od 15tich trapili vytoky a mala som problemi aj s chlamydiami. Az po 8.rokoch doktor v sukr.sanatoriu pri platenej prehliadke zistil, ze je to silno zapalenou ranou na krcku maternice. Odporucil mi ockovanie Silgard - proti rakovine krca a nasledne konizaciu LEEP elektr.sluckou. Zakrok mi robili tu u nas v MT v sukr.sanatoriu, bola som v celk.anesteze, ale po zakroku ma pustili domov a doktor mi dovolil ist na druhy den do prace.
Mam krvavy vytok - slaby ale pernamentny, ale citim sa dobre. Vysledky z histologie budem mat za 2 tyzdne.
ahojte podstupila som konizaciu LEEP metodou minuly utorok. Doktor ma upozornil, ze mesiac a pol po zakroku budu vytoky silnejsie ako som kedy bola zvyknuta ale potom ze by to malo uplne zaniknut. Buduci tyzden idem na kontrolu tak vam napisem ako som dopadla. Ale ja verim ze to bude vsetko v uplnom poriadku a ze budem rada, ze ma uz netrapia ziadne vytoky :)) nech sa nam vsetkym dari
pre lenu251...ahojček.....ako dlho si leni krvácala po konizácii?? tiež ti išla občas čerstvá krv?? a aké lieky si brala? ja mám ascorutin aj kanavit kv., inak ako dlho si bola v nemocnici...a ako dlho si ležala doma?? kedy si išla von??? pekný večer