Neviem čo tu vlastne robím, asi sa chcem len tak vyrozprávať...Mám niečo cez tridsiatku a zdá sa mi akoby sa ľudia stále niekam ponáhľali, vačšina ľudí nemá čas, niektorí majú dve-tri zamestnania, poznám aj takých, ktorí nemajú ani to jedno.Každý sa stará len o seba / aspoň z môjho okolia/.Kamarátky s ktorými som vyrastala na sídlisku sa rozpŕchli po celom svete a aj tam zostali,samozrejme prišli mi do života noví ľudia, ktorí sa len šarpú a nemajú to zaplatené, majú život o ničom, hádajú sa o peniaze keď sú vo vzťahu, tí ktorých som poznala a sú ,,úspešní\"
tí na mňa akosi zabudli. Zdá sa mi, že
na každom rohu je veĺa lákadiel, veĺa ľudí je rado keď na tebe zarobia, služby sú tu otrasné.Platy sú malé. Vidím to len ja tak pesimisticky?
Čo je to dnes za svet?
mna by len zaujimalo, ako sa ti podarilo dostat temu na vrchol fora :)
inak suhlasim s ostatnymi, svet je aky je, najdi si sposob ako nan nazerat.
ahojte, ďakujem za príspevky.
janka991- nie som zdravá, mám rakovinu lymfatických uzlín a niektoré ďaľšie zdravotné problémy a bývame na prenájme, keďže hypotéka nie je možná kôli môjmu zdravotnému stavu. A deti nemám tiež kôli zdravotným problémom.
súhlasím s kafik. keď to vidíš pesimisticky, tak si pesimistická aj ty. svet vidíš tak ako ho chceš vidieť. svet nie je dobrý ani zlý, je taký aký si ho vytvoríš. pozeraj sa na svet s ružovými okuliarmi a hľadaj všetky dobré veci. si zdravá? máš deti? sú zdravé? aké šťastie! máš kde bývať? máš čo jesť? koľký také šľastie nemajú... usmievaj sa na svet a oň sa usmeje na teba!
evula0001 - nevidis to pesimisticky, to je realita. pestuj svoje emocie a myslenie a zivot sa stane pre teba stastnejsi a na ostatnych sa vykakaj. plachtia sa za niecim a aj tak skoncime v lone matky zeme, len s tou odlisnostou, ze jedny ublizovali viac a hruhy menej a potom nasleduje vytriezvenie. ty si naspravnej ceste....rozdavaj radost a men svet okolo seba a na ostatnych sa.....cau :)
Kafik, 100% suhlasim s tebou. Evula, stazujes sa, ze ludia na teba zabudli. A ty, nezabudla si ? potom je vsetko v poriadku, mozes sa ozvat aj sama. Staci pohladat napriklad na FB. Mozno niekto, kto zije v zahranici sa tomu potesi. Presne tak, co davas, dostanes spat. Ak niekoho potesis, najvacsiu radost z toho budes nmat nakoniec sama. To nie je o svete, to je o tebe a tvojom pohlade na svet.
nevidis to len ty pesimisticky, len si z tych ludi, ktori o vsetkom hlbsie premyslaju...
Evula pozri, aspoň viac vynikne tvoja srdečnosť a ľudskosť (ak niečo také u teba je).
Mne sa na svete páči. VEĽMI. Pred dvoma dňami prišli kámoši, doniesli mi nejaké trvanlivé potraviny. Hľadám si lepšie platenú prácu, vyzerá to veľmi nádejne, možno mi zostane aj tá v ktorej robím aj nová. A tiež si chcem privirobiť svojou zručnosťou. Neni to skvelé?
Som náročná na seba, nie na svet okolo, preto nechápem tvojmu pesimizmu. Čo robíš preto, aby sa ľudia v tvojom okolí cítili dobre? Ja sa v práci na ľudí usmejem, prehodím pár slov, pochválim dobré rifle.. predavačka mi dávala pozor na deculo.. sused pomáhal odhrabať auto.. neznámy chlap mi na chodníku povedal ako som pekne oblečená (žijem stále na Slovensku:). To čo rozdávam sa mi aj vracia. A vôbec mi nevadí, že dávam viac, proste mňa to baví. Ale tiež mám blbé chvíľky, kedy som radšej ticho. Svet ma vôbec netrápi, zaujímajú ma ľudia, ktorí sú okolo mňa a ako sa JA správam k nim.
Vysvetlim v com je problem:
Problem je v pokroku. Pred 40 rokmi neexistovali stroje, ktore by nahradzali ludi, tak ako je tomu dneska. 40% ludi pracovalo v polnohospodarstve a kazdy bol zamestnany a dokazal zit na urcitej urovni. Dneska vsetkych tychto ludi nahradili stroje, ktroe zamestnavaju len par ludi a ostatni prakticky aj teoreticky nemaju, co robit, lebo spolocnost ich pracu nepotrebuje. A tak je to vo vacsine oblasti.
A teraz prichadza to najzaujimavejsie. So zavedenim tychto strojov. Stroje pracu zlacnuju a vsetko co vyrobia, by malo byt dostupnejsie a lacnejsie pre vsetkych. Vskutocnosti sa to ale nedeje. Preco? Lebo zopar ludi, ktori tieto stroje vlastnia, udrzuju vyrobky na tej istej cenovej urovni, ako keby ich vyrabali ludia. To znamena. ze par ludi neuveritelne bohatne a vsetci ostatni su na hranici chudoby aj ked v skutocnosti by sa mohli mat vsetci relativne dobre. Nie je to o tom, ze sa nedokazeme zamestnat, ale o tom, ze praca pre ludi uz jednoducho nie je taka potrebna ako v minulosti.
Presne ľudia chcú len zarobiť pomaly už aj na "kamarátoch" ale to sa nedá nazvať že by to boli kamaráti čo chcú natebe len zarobiť
skutoční priatelia sa nenachádzajú na každom rohu, skutočných priateľov spočítaš na jednej ruke, tak to je podľa mňa u každého, ľudia sa časom chcú osamostatniť a ostať niekde s rodinou a vtedy zabúdajú na kamarátov, aj ja to vidím pesimisticky :/