Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo je to dnes za svet?

Príspevok v téme: Čo je to dnes za svet?
evula0001

Neviem čo tu vlastne robím, asi sa chcem len tak vyrozprávať...Mám niečo cez tridsiatku a zdá sa mi akoby sa ľudia stále niekam ponáhľali, vačšina ľudí nemá čas, niektorí majú dve-tri zamestnania, poznám aj takých, ktorí nemajú ani to jedno.Každý sa stará len o seba / aspoň z môjho okolia/.Kamarátky s ktorými som vyrastala na sídlisku sa rozpŕchli po celom svete a aj tam zostali,samozrejme prišli mi do života noví ľudia, ktorí sa len šarpú a nemajú to zaplatené, majú život o ničom, hádajú sa o peniaze keď sú vo vzťahu, tí ktorých som poznala a sú ,,úspešní\"
tí na mňa akosi zabudli. Zdá sa mi, že
na každom rohu je veĺa lákadiel, veĺa ľudí je rado keď na tebe zarobia, služby sú tu otrasné.Platy sú malé. Vidím to len ja tak pesimisticky?

uhlie

Zaujimava tema.

Ja myslim, ze je to v tom, ze dneska clovek, ktory vie nieco robit, vie nejake remeslo, kde musi pouzivat hlavu aj ruky je najvacsi chudak. A ludia, ktory sa na nom prizivuju (bankari, pravnici, politici, obchodnici, magistri a vsetci s s pomocnym humanitnym vzdelanim a neviem, kto vsetko este..) a ktori si v zivote nezaspinili ruky a v podstate vedia len dristat nejake nabiflovane nezmysly sa maju dobre.

soffa

ked tu nie si spokojna treba sa pobrat o krok dal..mam na mysli jednoducho zmenit zivot,kamosov,a byt uspesni...co myslis preto ti uspesni sa nevracauju domov?pretoze si si tu aj odpovedala..nizke platy,sluzby mizerne..vsade slusny obcan ak robi,moze si dovolit raz rocne dovolenku,mat auto bez splatok,,a tu.?Zlodejina nic viaccc

punk_zero

Inač život treba brať optimistickejšie ako to tu písali. Ja ho tak beriem a je mi fuk ako sú na tom ostatný.

punk_zero

Toto som našiel rped dvoma rokmi niekde. Precitajte ked mate cas:

Paradox našich čias

Dnes máme väčšie domy a menšie rodiny
Viac vymožeností, ale menej času
Máme viac titulov, ale menej zdravého rozumu
Viac vedomostí, ale menej súdnosti
Máme viac odborníkov, ale aj viac problémov
Viac zdravotníctva, ale menej starostlivosti

Utrácame príliš bezstarostne
Smejeme sa primálo
Jazdíme prirýchlo
Pohneváme sa priskoro
Udobrujeme prineskoro
Čítame príliš málo
Televíziu sledujeme priveľa
A modlíme sa priveľmi zriedka

Znásobili sme naše majetky
ale zredukovali naše hodnoty
Rozprávame priveľa, milujeme primálo
a klameme príliš často
Učíme sa ako zarábať na živobytie
ale nie ako žiť
Pridali sme roky životu, ale nie život rokom
Máme vyššie budovy, ale nižšie charaktery
Širšie diaľnice, ale užšie obzory
Míňame viac, ale máme menej
Kupujeme viac, tešíme sa z toho menej

Cestujeme na Mesiac a späť,
ale máme problém prejsť cez ulicu navštíviť susedov
Dobýjame vonkajší vesmír
ale nie vnútorný
Rozbili sme atóm
ale nie naše predsudky

Píšeme viac, učíme sa menej,
plánujeme viac, dokončujeme menej
Naučili sme sa ponáhľať sa, ale nie čakať,
máme vyššie platy, ale nižšiu morálku
Vytvorili sme viac počítačov pre viac informácií
a aby sme vytvorili viac kópií
ale máme menej komunikácie

Máme vyššiu kvantitu
ale nižšiu kvalitu
Toto je čas rýchleho stravovania a pomalého trávenia
vysokých mužov a nízkych charakterov
Viac voľného času a menej zábavy...
viac druhov jedla... ale menej výživy
Dva platy... ale viac rozvodov
Krajšie domy... ale neúplné rodiny

Preto navrhujem, že tak ako dnes, nenechávaj nič na zvláštnu príležitosť,
pretože každý deň, ktorý žiješ, je zvláštna príležitosť
Vyhľadávaj vedomosti, čítaj viac, seď na verande
a obdivuj výhľad bez toho, aby si venoval pozornosť svojim potrebám
Tráv viac času s rodinou a priateľmi, jedz obľúbené jedlá
a navštevuj miesta, ktoré máš rád
Život je reťaz radostných momentov,
nie je len o prežití
Používaj svoje krištáľové poháre,
nešetri najlepším parfémom
a použi ho zakaždým kedy cítiš, že chceš
Odstráň zo svojho slovníka frázy ako
"niekedy inokedy" a "nabudúce"
Napíš ten list, ktorý si chcel napísať
"niekedy inokedy"

jajka001_

co sa tyka toho kto ma kolko penazi a kolko zaraba a kolko ma zamestnani, do toho ta absolutne nic nie je, kazdy to ma tak, ako si to zariadi a ako sa mu postasti. zameraj sa na seba a nie na inych. ak sa ti nepacia ludia ktorym ide len o peniaze, tak sa s nimi nebav a najdi si inych kamaratov.

jajka001_

pokial si s niekym v kazdodennom kontakte je to jednoduchsie si pokecat, ste si blizki a zverujete sa aj s malickostami. ak niekto odide, odcudzi sa. na tom nie je nic cudne. na svete su miliardy ludi, nemas dovod citit sa sama a viazat sa na tych ktori su uz davno prec a maju uplne iny zivot uplne niekde inde.

lost

Alebo, kto sa dokaze oklamat a ignorovat realitu a kto nie :)

Ako ja si tiez myslim ze svet je pesimisticky, ale zabilo by ma to ak by som nad tym len nemavol rukou.

Napriklad:
Nikdy neverim ludom, proste nestoji to za to, mam asi len 1 dobreho kamosa, nic viac... Ale aj napriek tomu nemam problem sa usmiat na cudzieho cloveka a pokecat s nim o comkolvek, nech je to ktokolvek a nech vyzera akokolvek. Toto som si vsimol ked som castejsie vonku vdaka venceniu psika. A vsimol som si ze ludia nie su ani taky "hrozny" - myslim tak, ze da sa s nimi pokecat, su mily a nevyzeraju na to ze by z nich ziarila nejaka negativna energia.
Ale to je skor preto, ze je to len na kratke obdobie (to stretnutie s nimi) a nepripustenie si ich blizko.
I ked som to zatial neskusal, ale nemuselo by to potom vyzerat az tak ruzovo :)

A kamosi?
No niekto nema problem odist za svojim cielom, napr do ineho mesta, alebo zahranicia a doslova zo na dna den (!) zabudnut na kamosov.
Mal som takeho, ktoreho som naposledy videl v auguste a potom proste ani slovo nenapisal, v drvivej vacsine pripadov som bol iniciatorom kontaktu prave ja, tak som si povedal ze OK, uvidime za ako dlho sa ozve a co bude potrebovat. Ozval sa par dni po Novom Roku a len popiral novy rok a nic extra nepotreboval, len ci nejdem s nim na skolu atd, netusim preco to pisal.
No neviem, ale takeho za realneho kamosa povazovat neviem, to je take ze, proste len kamos ked potrebujem :D
Dnes je to o to jednoduchsie ze ma clovek internet a jeden email napisat hadam nie je az taky problem...
Mne sa tiez zda ze ludia maju "malo casu" ale zase nie kazdy.. Ale ti co cas nemaju, myslim ze je to prioritami, napr rodina prva, praca druha, alebo opacne a potom az kamarati... tak hold, asi nestojime za to ked sa neozvu :)