Tiez nie som na facebooku, lebo viem ako sa zneuzivaju data (hromadne stahovanie fotiek, emailov, sledovanie aktivit atd...). A na facebooku su pekne pokope, staci jeden skript a za 5min mam informacie o stovkach ludi, ich priateloch...
Pocul som mnozstvo pribehov, ako boli ludia okradnuti pocas dovolenky, lebo na facebooku pisali, ze odchadzaju alebo uploadovali fotky zo zahranicia.
Jeden kamarat si odfotil nove disky na aute na parkovisku tak, ze niekto asi spoznal miesto, kde parkuje a na druhy den ich uz nemal ...
Ale aby som nekrivdil: osobne nemam nic proti socialnym sietam, ludia mozu pokecat ked su daleko od domova... ale je neskutocne nezodpovedne davat svoje informacie vsetkym k dispozicii.
Netreba zabudat, ze su aj inteligentni ludia, ktori dokazu zneuzit asi vsetko, tak naco im to ulahcovat. A ja osobne davam v tomto pripade vinu nezodpovednym ludom.
Napr. pri prijimanu ludi sa hladaju informacie o danom cloveku. Na facebooku sa lahko prebehne jeho profil, profily jeho priatelov, rodiny ... (bohuzial, ale robi sa to bezne, cim lepsia firma, tym vacsia pravedpodobnost, ze si to dokaze zistit).
Raz budeme radi, ze tam profil nemame, a myslim ze to nebude az tak dlho trvat. A co raz das na internet, uz tazko vezmes spat.
PS. nema vyznam pisat sem odpovede typu: moj profil mam zabezpeceny/zamknuty pre priatelov. Ako programator o tom viem svoje.