Nie som na facebooku, som out?

Príspevok v téme: Nie som na facebooku, som out?
outsiderka

Nikdy som facebook neuznavala, lebo som mala vlastny nazor na komunikaciu s ludmi.

A zrazu v dnesnej dobe, ked je na facebooku kazdy, lebo je to akasi "spolocenska nevyhnutnost"...sa stretavam s narazkami typu, ze nie som spolocenska..........myslite si, ze som out.......

co si myslite o "umelych priatelstvach" na facebooku

lost

asi 9 z 10 kamosov mi to "kaze" pouzivat :D
zopar z nich s povedalo ze mi zalozi profil a aj tak urobilo, hodilo tam moje foto a snazilo sa ma imitovat s vierou ze ma to tam pritiahne. ano pritiahlo, ale nie tak ako by si zelali :D

kazdy chce chatovat len tam, icq uz vyslo z mody, uz nie je "in"

osobne este pouzivam yahoo, msn a skype s icq.

veronicka2

ja som nikdy z FB nebola nejaka nadsena, ale priniesla to doba a musim sa prisposobit ci chcem ci nechcem. uz len z toho hladiska ze spoluziaci ked je daco dolezite do skoly nedaju na mail spolocny ale vycapia to na fb a ked tam niesi nemas informacie. tiez mam minimum priatelov ale priznam sa ze ja si nepisem z nikym....mam to len pre istotu. a dokonca povazujem za trapne ked to zapnem a niekoho este bavi sa pridavat do nezmyselnych skupim a vidim tam ze XY sa prisal do 36 skupin.....ten fb mi robi viac nervov ako potesenia a preto ho mam teda len z toho ,,pracovneho hladiska"
co ma vsak najviac irituje su veci vo vztahu s, single a zasnubeny a podobne. no co je koho do toho?!?!?! ved je to medzi dvoma ludmi a nie medzi 500 priatelmi nie? uz cakam kedy tam bude otaza vezmes si ma....

sweater

ved kto ti kaze to pouzivat? a co si myslia ostatny ti moze byt ukradnute... ja fb povazujem za vyhodu, mam tam kamosov, ktorych som nevidel aj roky, a inak by som sa s nimi nevedel skontaktovat, ked nieco surne potrebujes, obcas to vybavis rychlejsie cez fb ako cez telefon :), ked sa organizuje nejaka akcia, vycapis to na nastenku, a nemusis vsetkych obvolavat, podla mna ked za tym travis cas v takej zdravej miere, poskituje to len vyhody

lost

modrooočko

"Only dead fish go with the flow" :)

to na margo
""kde bežia všetci, tak aj ja","

ja to povazujem za extremne vzacne :)

modrooočko

Ani ja som tam neni, asi z princípu, pretože nie som typ "kde bežia všetci, tak aj ja", práve naopak...

A o nič si neprišla z facebooku, sa dá veľa o človeku vyčítať, pokiaľ si vie človek dať "jeden a jeden ku sebe". Ja si na základe neho dokážem urobiť o človeku obraz. Takže nechcem dopadnúť podobne:)))

Fandím takým výnimkám.....

miumiu

aj ja to tam pomaly rusim, nemam tam ziadne osobne udaje, ziadne svoje fotky a fotoalbumy ani nic podobne, nedavam statusy, "priatelov" pomaly redukujem, najradsej by som zrusila ucet, pretoze to nie je zrovna ta najdolezitejsia vec,

ale predsa je v niecom napomocny, napriklad na odovzdavanie odkazov v skupine pre spoluziakov a taketo dorbnosti, to ano, vyuzivame to, pretoze je tam skoro kazdy :D
ale inak cely napad FB... nic moc... boli tu aj lepsie veci... z FB je hotovy fenomen :D

lost

Ale straaasne by som sa zasmial, ak nejaky politik napise na Facebook ze "hej kamo, nejdeme predat teply vzduch?" OMYLOM, ako to robia iste spolocnosti "OMYLOM" postnu na facebook alebo twitter extremne citlive informacie, napriklad ako zneuzit sluzbu ktoru ponukaju...
uz som stratil pocet kolko spolocnosti a jednotlivych ludi toto urobilo :)
Ale vezmite si ze kolko ani nie teenagerov (to je 0-12 myslim) tam chodi a robi tam blblosti.
Zivy priklad je moj brat. 12 rocny, na facebooku vysi zhruba 4 az 5 hodin denne. V podstate co je na nete, to je na FB, lebo to ma stale otvorene..
S kamosmi si tam pise, hra tie online hry, a snazi sa ziskat nejaku kreditku aby mohol kupovat vyhody atd..

Myslim, ze tento Fejsbuk je velmi dobry biznis, tak isto ako ine socialne siete, ale je aj vcelku dobry na ine veci (marketing, stretavky)

Ale ak by som bol stalker, tak FB by bol mojim bohom..

lost

ja nie som na facebooku a som "in" ako nikto iny ;)

ale uz sa tesim kedy na pohovoroch sa budu pytat ze 'ste na facebooku?"
alebo namiesto CV budu chciet facebook nick.

pre mna sukromna informacia znamena uz len to ze priatel1 vidi ze som priatel s priatelom2. a povazujem to za porusenie sukromia priatela2 ak o nasom priatelstve poviem priatelovi1.

a uz vobec nehovorim o fotke, akejkolvek infromacii, vratane emailu, skupiny ktore mam rad, nazory ktore mam rad, a v neposlednom rade pisania si sukromne informacie cez facebook (asociovane s mojou realnou identitou).

to nie je paranoja, to je opatrnost :)

nyky20

No ja som tam ani nikdy nebola. ja som registrovaná na kopu iných sietach ale FB mi osobne vyhovuje najmenej. A tiež počúvam ako je to možné a podobné veci. Je to každého vec a za to že je tam skoro každý nemusím byt aj ja ...

Ve

ja som účet zrušila, znova prihlásila, ale málinko ľudí tam mám, nedávam žiadne statusy...ale k podstate veci, vôbec nie si out, nemaj výčitky :-) inakosť je omnoho viac sexy