Som zlý človek?

Príspevok v téme: Som zlý človek?
LeaCasalia

Alebo: ako sa zbaviť negatívnych myšlienok?

Dopredu sa ospravedlňujem za negatívny príspevok, ale rada by som počuť nejaké postrehy od nezainteresovaných strán.

Mám tesne po tridsiatke, nemám partnera a súhrou viacerých faktorov z minulosti, ale aj prítomnosti si myslím, že to tak ostane naďalej (aj keď by som sa nebránila, keby sa náhodou niečo vyskytlo).....no a tým pádom, že ma s najväčšou pravdepodobnosťou čaká budúcnosť bez partnera a aj bez detí, prežívam vo svojom vnútri také rôzne stavy (alebo ako to mám nazvať)....snažím sa žiť v realite a prijímať život taký, aký je, ale ...ide o to, že nedokážem prejaviť úprimnú radosť napr. z toho, keď sa ide niektorá kamarátka, známa, či príbuzná vydávať, alebo ak sa niektorej narodí dieťatko. Nedokážem, lebo to tak necítim,...cítim len závisť a možno hnev na osud, že mne toto nebolo a zrejme nebude dopriate, aj keď potom veľmi túžim.
Keby bolo z tejto strany u mňa všetko v poriadku, dokázala by som s nimi prežívať tú radosť, úprimne im zablahoželať a pomáhať s maličkosťami, zaujímať sa o každý detail, zdieľať všetky radosti aj starosti okolo dieťatka atď. Ale nemôžem, jednoducho beriem to ako fakt a tým to pre mňa končí. Chcela by som, veľmi by som chcela, aby som vo vnútri dokázala prežívať radosť z toho , že druhí sú šťastní, ale neviem to...
Napr: O pár mesiacov sa bude vydávať moja sesternica, celá naša malá rodina je happy, všetci radia, miešajú sa do toho, chystajú a stále rozprávajú a ja som z toho v depke...a keď si pomyslím, čo ma čaká na samotnej svadbe ( tie narážky na to, že keďže som staršia, ja som mala už byť dávno vydatá...)

Ako to robíte vy?

Dokážete sa radovať zo šťastia druhých, keď vy sami ste nešťastní?

ichhh

zavist je normalna,pokial zavidis,vies,ze nieco nie je v poriadku,,,,pokial by si im vsak ublizila koli zavisti,to uz je ina vec,,,a to je podstatny rozdiel,,zavidim ja,zavidia aj tuto tieto co ti toto vypisuju,ale pokial zamerne neublizis tak si charakterny clovek,,,a oto ide,negativne emocie patria k cloveku rovnako,ako tie pozitivne,,,a omahaju nam prezit ci sa branit,uvedomit si,co je zle,,,,zavist mozes premenit na ctiziadost,sebazdokonalovanie sa...uprimne,kltora znas trebars nezavidela nieco inej zene?trebars krasu...nebudte pokrytecki prosim,,,ja ano,ale neznamena,ze by som tomu dievcatu ci zene ublizila,lebo zato,ako vyzerame nemozeme,,,,a preco by dotycna mala chodit kanalami,aby som mala lepsi pocit ze ju nevidim?nie,,,poviem si,,,skusim novy uces,novy make up,,,zasportujem si,zlepsim si postavu...proste ma to motyvuje v pred

lepy

pozri sa,ked sa tak skutocne citis ty,je to zle.ked sa tak len citis preto,ze ti to vnucuje tvoje okolie,to je zle,do toho ich nic nie je.Ano kazdeho boli ked vidid druhych v stastnom vztahu,je to normalne,zla nie si....ja ti poviem jedno,mam 26,mam chalana,vidavat sa nechcem,od 21ky sme spolu,,,zase zavidim obcas slobodu,nechce sa mi prisposobovat jeho praci,a sediet doma....stara nie si,,zatoze oni sa za socializmu uz museli v 20tke vidat,tebe to vnucuju,mne naopak rodicia vravia,mas cas,samam poznas,,,a to je to prave...neboj,stretnes muza a budes mat deti....proste ale radsej dakuj osudu,ze si sama,ako mat trebars niakeho alkoholika a bez penazi potom zivit deti....to je horsie,,,,nemas ziarlit preco,,,,

Alice DJ

A este jednu vec, aj ked neviem, ci ta to upokoji.....nie si sama ktora ma takyto problem. Ja sa napriklad nepovazujem ani za skaredu, ani nie som hlupa, a uz vobec nie som zly clovek, a napriek tomu som sama. Tiez budem mat coskoro 30 a chlapa nikde....a tiez sa citim vselijako...ale toto je vec, ktoru neurychlis...bud ti osud dopraje, alebo nie. Skus tuzit po niecom, co mozes dosiahnut vlastnou snahou. Tam budu vysledky iste, ak sa budes snazit. Ale laska.....ta je ozaj nevyspytatelna....tazko ju mozes uhanat, bude sko tvoj tien a bude pred tebou skor utekat...daj si ciel....realny a dosiahnutelny a tes sa z toho co dosiahnes. Mozno raz tebe bude zavidiet ta, ktorej teraz zavidis ty...nikdy nevies, ako kto moze dopadnut....tak sa drz.

Alice DJ

ahoj Lea
Zavist nie je sice dobra vlastnost, ale v zivote kazdeho cloveka asi nastane obdobie, kedy nie je celkom stastny a kedze ma pocit, ze vsetci okolo neho sa maju lepsie, tak im zavidi. Tazko sa ale vyjadrit dalej lebo neviem na zaklade coho si dospela k zaveru, ze nebudes mat ani deti ani manzela. Teraz to tak vidis, ale vsetko sa moze zmenit. Aky mas dovod na to vidiet to tak cierne? Vies kolko otrasnych, skaredych, sprostych a zlych zien som stretla? a vydali sa....tak preco nie ty? mas pocit, ze si o nieco horsia ako ine? iste nie. Len nehadz flintu do zita. Ja verim, ze aj na teba niekde caka niekto kto ta bude mat rad taku, aka si.....drzim palce, vela stastia.

joni_

z vlastnej skusenosti si myslim, ze to zavisi hlavne od tvojho pohladu na tvoj vlastny zivot. Som v podobnych okolnostiach ako ty, ale ked sa naucis vidiet zivot pozitivne, pozerat na to dobre co mas, trebars len malickosti a to zle budes brat ako vedlajsie, ak sa to tak da povedat, proste ako druhorade v tvojom zivote, ak sa sama dokazes tesit zo svojho zivota, potom nebude problem tesit sa aj s uspechov inych.

Deee

sedavej devenko v koute, budes li hodna najdou te...

mozno sa mylim, ale mam pocit, ze to je tvoj postoj k zivotu

aj ja mozem napisat ako mi v 17 tich diagnostikovali celiakiu a nemozem skoro nic jest, ako ma sklamal a podviedol priatel, ako sa mi vydali vsetky kamosky a jedna o dva tyzdne porodi...
ale mozem napisat aj ako dobre som si zvykla na zivot s celiakou, ako mi pomaha rodina, ako si vzdy precitaju zlozenie vyrobku predtym ako mi ho kupia, aby som to mohla jest, ako som si vdaka vlastnej snahe nasla manzela, ako vdaka tvrdej drine mame krasny dom a prosperujucu firmu...

aj ja velmi tuzim po detoch a tak skoro este asi nepridu, ale lutost nepomoze, treba zit naplno a tesit sa s ludmi okolo nas, aj ked im zavidis, ale pokial by ta radost bola uprimna, mozno by sa zavist postupne vytratila, nemysli na to co ti nebolo dopriate, ale na to co ti zivot dal...